Het mooiste meisje uit de klas: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 12: Regel 12:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
Programma naar een idee van Gabri Buytelaar over het verloop van het leven van een aantal vrouwen die tussen de dertig en vijftig jaar oud zijn en die als meisjes op de middelbare school populair waren bij de jongens. In elke aflevering staat één vrouw centraal. Aan het woord komen oud-leraren, oud-klasgenoten, oud-vriendinnen en ex-vriendjes.
Een programma naar een idee van [[Gabri Buytelaar]] waarin [[Jaap Jongbloed]] als reporter op pad gaat om een portret te schetsen van een "Mooiste meisje van de klas". In zijn speurtocht praat hij met verschillende mensen als oud-klasgenoten, oud-leraren, ex-vriendjes en natuurlijk de vrouw zelf. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en herinneringen wordt vervolgens een reconstructie gemaakt van de vervlogen middelbare-schooltijd en de rol van het mooist meisje van de klas hierin. Muziek en nostalgische beelden zorgen daarnaast voor sfeer en contextualisering. De kijker krijgt dus niet alleen een portret voorgeschoteld; tegelijkertijd wordt deze in een vluchtige reis even meegezogen naar een herkenbare periode waarin uitgaan, toetsen, verkering en school de boventoon voeren.


===Makers===
===Makers===

Versie van 8 dec 2008 10:04

Periode2008 -
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrereportage, amusement
Decennia2000-2009
Lengte40'16
Mediumtelevisie

Beschrijving

Een programma naar een idee van Gabri Buytelaar waarin Jaap Jongbloed als reporter op pad gaat om een portret te schetsen van een "Mooiste meisje van de klas". In zijn speurtocht praat hij met verschillende mensen als oud-klasgenoten, oud-leraren, ex-vriendjes en natuurlijk de vrouw zelf. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en herinneringen wordt vervolgens een reconstructie gemaakt van de vervlogen middelbare-schooltijd en de rol van het mooist meisje van de klas hierin. Muziek en nostalgische beelden zorgen daarnaast voor sfeer en contextualisering. De kijker krijgt dus niet alleen een portret voorgeschoteld; tegelijkertijd wordt deze in een vluchtige reis even meegezogen naar een herkenbare periode waarin uitgaan, toetsen, verkering en school de boventoon voeren.

Makers