Het oude noorden: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 50: Regel 50:
 
===Achtergrondinformatie===
 
===Achtergrondinformatie===
  
Een jaar nadat ''Het Oude Noorden'' zonder al te veel succes werd uitgezonden door de [[VARA]], start de [[KRO]] in 1994 [[Toen was geluk heel gewoon]]. De serie die zich aan de overkant van de Maas, in Rotterdam-Zuid afspeelt, wordt een groot succes.
+
Een jaar nadat ''Het Oude Noorden'' zonder al te veel succes werd uitgezonden door de [[VARA]], start de [[KRO]] in 1994 ''[[Toen was geluk heel gewoon]]''. De serie die zich aan de overkant van de Maas, in Rotterdam-Zuid afspeelt, wordt een groot succes.
  
 
----
 
----

Versie van 11 jan 2011 om 12:29

Periode1993
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredrama
Decennia1990-1999
Lengte25'00
MediumtelevisieBeschrijving

Soapserie waarin het alledaagse leven gevolgd wordt van de bewoners van de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden. De bewoners zijn van diverse pluimage: de echte "noorderlingen", die er al generaties lang wonen maar ook veel allochtonen, die inmiddels geïntegreerd zijn in de buurt. Het verhaal speelt zich af in de huizen en winkels van het Burgemeester Roosplein, waar de bewoners elkaar dagelijks tegenkomen. Centraal staat een grote Rotterdamse familie met aan het hoofd een bazige grootmoeder. Het Oude Noorden is gebaseerd op het Britse Eastenders dat zich afspeelt in het East End van Londen. De samenstellingen en omstandigheden van de bevolking in de twee wijken zouden vergelijkbaar zijn. De Nederlandse serie wordt geen succes.

Makers

Regie Eddy Habbema

Eindredactie Jan Rutger Achterberg

IDTV

VARA

Cast

Oma Martens - Loes Vos

Jozefien Ottevanger - Helen Pavias Martens

Fred Ottevanger - Paul van Soest

Willem Martens - Ton Pompert

Carolien Martens - Aletta de Nes

Kroegbaas Ger Visser - Tim Meeuws

Ankie Visser - Dana Dool

Greetje Kuyper - Nora Kretz

Dokter Klein - Jaap Maarleveld

Achtergrondinformatie

Een jaar nadat Het Oude Noorden zonder al te veel succes werd uitgezonden door de VARA, start de KRO in 1994 Toen was geluk heel gewoon. De serie die zich aan de overkant van de Maas, in Rotterdam-Zuid afspeelt, wordt een groot succes.