Het zingende hart: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 15: Regel 15:
  
 
===Beschrijving===
 
===Beschrijving===
Serie met uitvoeringen van liedjes van Nederlandse tekstschrijvers. In dit programma zijn bijvoorbeeld gedichten van [[Annie M.G. Schmidt]]  te horen.  [[Cor Lemare]] zet de gedichten op muziek en deze worden uitgevoerd door [[Hetty Blok]], zo zingt ze in 1957 achtereenvolgens 'Meester van Zoeten', 'Zwart Bessie', 'Rineke Tineke Peuleschil' en 'Het rendier Jan'.
+
Serie met uitvoeringen van liedjes van Nederlandse tekstschrijvers. In dit programma zijn bijvoorbeeld gedichten van [[Annie M.G. Schmidt]]  te horen.  [[Cor Lemaire]] zet de gedichten op muziek en deze worden uitgevoerd door [[Hetty Blok]], zo zingt ze in 1957 achtereenvolgens 'Meester van Zoeten', 'Zwart Bessie', 'Rineke Tineke Peuleschil' en 'Het rendier Jan'.
  
 
===Makers===
 
===Makers===
Regel 23: Regel 23:
 
Productie [[Wim Ibo]]
 
Productie [[Wim Ibo]]
  
Regie [[coos Mulder]]
+
Regie [[Coos Mulder]]
  
 
[[VPRO]]
 
[[VPRO]]

Huidige versie van 21 mei 2020 om 09:50

Periode1957-1961
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreamusement
Decennia1950-1959, 1960-1969
Lengte15 minuten
Mediumradio


Beschrijving

Serie met uitvoeringen van liedjes van Nederlandse tekstschrijvers. In dit programma zijn bijvoorbeeld gedichten van Annie M.G. Schmidt te horen. Cor Lemaire zet de gedichten op muziek en deze worden uitgevoerd door Hetty Blok, zo zingt ze in 1957 achtereenvolgens 'Meester van Zoeten', 'Zwart Bessie', 'Rineke Tineke Peuleschil' en 'Het rendier Jan'.

Makers

Muzikale begeleiding Cor Lemaire (piano) en Jan Blok (gitaar).

Productie Wim Ibo

Regie Coos Mulder

VPRO