Holland Media House: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 12: Regel 12:
 
}}
 
}}
  
Sinds [[RTL4]], [[RTL5]] en [[Veronica (HMG)|Veronica]] hun krachten hebben gebundeld in de Holland Media Groep (HMG) is er een speciale unit actief die de programma's produceert: Holland Media House ofwel HMH. HMH is een voortzetting van [[RTL4 Productions]] grote verschil is dat RTL4 Productions veel kleinschaliger werkte. HMH produceert voornamelijk infotainmentachtige programma's. Succesnummers van HMH zijn o.a. ''[[Telekids]]'', ''[[De week van Willibrord]]'', ''[[Nieuwe koeien]]'', ''[[BNN (programma)|BNN]]'' en ''[[Veronica auto]]''.
+
Sinds [[RTL4]], [[RTL5]] en [[Veronica (HMG)|Veronica]] hun krachten hebben gebundeld in de Holland Media Groep (HMG) is er een speciale unit actief die de programma's produceert: Holland Media House ofwel HMH. HMH is een voortzetting van [[RTL4 Productions]] en een groot verschil is dat RTL4 Productions veel kleinschaliger werkte. HMH produceert voornamelijk infotainment-achtige programma's. Succesnummers van HMH zijn o.a. ''[[Telekids]]'', ''[[De week van Willibrord]]'', ''[[Nieuwe koeien]]'', ''[[BNN (programma)|BNN]]'' en ''[[Veronica auto]]''.
  
In de eerste jaren worden exclusief programma's voor de HMG omroepen geproduceerd. Daarna produceert HMH ook programma's voor de overige omroepen. In 2001 gaat HMH verder als [[Blue Circle]].
+
In de eerste jaren worden exclusief programma's voor de HMG-zenders geproduceerd. Daarna produceert HMH ook programma's voor de overige omroepen. In 2001 gaat HMH verder als [[Blue Circle]].
  
 
[[Category:Productiemaatschappij]]
 
[[Category:Productiemaatschappij]]

Huidige versie van 29 jan 2015 om 18:37

Holland Media House.jpg
NaamHolland Media House
Oprichting1996-2001
OprichterOnbekend
LocatieHilversum
Bekende productiesDe week van Willibrord, BNN, Telekids, Koken met sterren, Eigen huis en tuin
TriviaHolland Media House is voortgekomen uit RTL4 Productions

Sinds RTL4, RTL5 en Veronica hun krachten hebben gebundeld in de Holland Media Groep (HMG) is er een speciale unit actief die de programma's produceert: Holland Media House ofwel HMH. HMH is een voortzetting van RTL4 Productions en een groot verschil is dat RTL4 Productions veel kleinschaliger werkte. HMH produceert voornamelijk infotainment-achtige programma's. Succesnummers van HMH zijn o.a. Telekids, De week van Willibrord, Nieuwe koeien, BNN en Veronica auto.

In de eerste jaren worden exclusief programma's voor de HMG-zenders geproduceerd. Daarna produceert HMH ook programma's voor de overige omroepen. In 2001 gaat HMH verder als Blue Circle.