Hoogfrequentversterking: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De radio ontvangt via de antenne een signaal met een zeer hoge frequentie. van zo’n 1000 kHz tot vele mHz. Dit is de draaggolf. Dit signaal wordt in de on...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De radio ontvangt via de antenne een signaal met een zeer hoge frequentie. van zo’n 1000 [[kHz]] tot vele mHz. Dit is de [[draaggolf]]. Dit signaal wordt in de ontvanger direct in de hoogfrequent versterkingstrap versterkt alvorens het wordt doorgestuurd. Hierdoor kan een relatief zwak signaal sterk genoeg worden gemaakt om te worden gedetecteerd. Na detectie wordt het [[laagfrequent]] signaal dan in de laagfrequent versterkingstrap klaar gemaakt voor de [[luidspreker]].
De radio ontvangt via de antenne een signaal met een zeer hoge frequentie. van zo’n 1000 [[kHz]] tot vele mHz. Dit is de [[draaggolf]]. Dit signaal wordt in de ontvanger direct in de hoogfrequent versterkingstrap versterkt alvorens het wordt doorgestuurd naar de [[middenfrequentversterker]]. Hierdoor kan een relatief zwak signaal sterk genoeg worden gemaakt om te worden gedetecteerd. Na detectie wordt het [[laagfrequent]] signaal dan in de laagfrequent versterkingstrap klaar gemaakt voor de [[luidspreker]].
 
[[Category:Techniek]]

Huidige versie van 15 jul 2013 om 10:31

De radio ontvangt via de antenne een signaal met een zeer hoge frequentie. van zo’n 1000 kHz tot vele mHz. Dit is de draaggolf. Dit signaal wordt in de ontvanger direct in de hoogfrequent versterkingstrap versterkt alvorens het wordt doorgestuurd naar de middenfrequentversterker. Hierdoor kan een relatief zwak signaal sterk genoeg worden gemaakt om te worden gedetecteerd. Na detectie wordt het laagfrequent signaal dan in de laagfrequent versterkingstrap klaar gemaakt voor de luidspreker.