Hoorspelbellen: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Hoorspelbellen In hoorspelen moeten de meeste geluiden op een speciaal daarvoor bedachte manier ten gehore worden gebracht. Naast de windmachine en de grindbak,...')
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
Hoorspelbellen
 
Hoorspelbellen
In hoorspelen moeten de meeste geluiden op een speciaal daarvoor bedachte manier ten gehore worden gebracht. Naast de [[windmachine]] en de grindbak, autoportier is er ook de bellenbak. In een houten bak zijn een aantal bellen gemonteerd. Gewone huisbel, telefoonbel, een zoemer en een gong, per stuk worden die met een druk op de knop bediend. Uiteraard staat bij elke knop genoteerd welke bel deze bedient. Een aanwezige [[transformator]] zorgt dat de netspanning van 230 volt teruggebracht wordt tot 6 volt. Dus steker in het stopcontact en bellen maar. Op de kast zit nog de sticker met de naam van de studio in Bussum: Vitus.
+
In hoorspelen moeten de meeste geluiden op een speciaal daarvoor bedachte manier ten gehore worden gebracht. Naast de [[windmachine]] en de grindbak, autoportier is er ook de bellenbak. In een houten bak zijn een aantal bellen gemonteerd. Gewone huisbel, telefoonbel, een zoemer en een gong, per stuk worden die met een druk op de knop bediend. Uiteraard staat bij elke knop genoteerd welke bel deze bedient. Een aanwezige [[transformator]] zorgt dat de netspanning van 230 volt teruggebracht wordt tot 6 volt. Dus steker in het stopcontact en bellen maar. Op de kast zit nog de sticker met de naam van de toenmalige studio in Bussum: Vitus.
 
[[Categorie: Apparaat]]
 
[[Categorie: Apparaat]]

Huidige versie van 13 mei 2019 om 08:01

Hoorspelbellen In hoorspelen moeten de meeste geluiden op een speciaal daarvoor bedachte manier ten gehore worden gebracht. Naast de windmachine en de grindbak, autoportier is er ook de bellenbak. In een houten bak zijn een aantal bellen gemonteerd. Gewone huisbel, telefoonbel, een zoemer en een gong, per stuk worden die met een druk op de knop bediend. Uiteraard staat bij elke knop genoteerd welke bel deze bedient. Een aanwezige transformator zorgt dat de netspanning van 230 volt teruggebracht wordt tot 6 volt. Dus steker in het stopcontact en bellen maar. Op de kast zit nog de sticker met de naam van de toenmalige studio in Bussum: Vitus.