Ivo Niehe: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 14: Regel 14:
 
| externe_info = [http://www.detheatershow.nl Theatershow Ivo Niehe]
 
| externe_info = [http://www.detheatershow.nl Theatershow Ivo Niehe]
 
| onderschrift = Ivo Niehe
 
| onderschrift = Ivo Niehe
 +
| media = <imagemap>
 +
Image:Audio.png|
 +
rect 0 4 26 25 [http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Audio:_Ivo_Niehe Audio fragmenten]
 +
desc none
 +
</imagemap>
 
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Ivo Niehe]]
 
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Ivo Niehe]]
 
| catalogus = [[Ivo Niehe in de media]]
 
| catalogus = [[Ivo Niehe in de media]]

Versie van 22 jul 2013 om 09:12

Ivo Niehe

NaamIvo Johannes Ignatius Niehe
GeborenAmsterdam, 31 mei 1946
Functies acteur, verslaggever, presentator, producent
Bekend vanAktua, TV show, Dierenmanieren, Una voce particulare, Eigen huis & tuin
Periode actief1974-heden
Werkt samen metWibo van der Linde, Willy Dobbe, Adelheid Roossen, Ron Brandsteder
TriviaTrivia
Media
Audio fragmentenAudio.png
GalleryGallery
Externe infoTheatershow Ivo Niehe

Ivo Niehe in de media
Oeuvre Ivo Niehe

Televisiepresentator, producent en programmamaker, Ivo Niehe doorloopt tijdens zijn carrière verschillende facetten van het televisiemaken. Hij maakt altijd een verzorgde en welgeletterde indruk. Zijn ruime talenkennis zorgt er bovendien voor dat Ivo probleemloos interviews afneemt met internationale grootheden. Zijn wijze van presenteren, hoe professioneel ook, wekt bij sommige collega’s kritiek. Zo noemen Van Kooten en De Bie hem Nivo Nihiel en Boudewijn Büch "Een verderfelijke grootste gemene deler zoeker". Het grote publiek vindt hem echter sympatiek, en zijn bekendste show de TV show is al jaren een groot succes.

Ivo doorloopt het gymnasium en studeert vervolgens Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn studie is Ivo druk bezig met muziek. Hij speelt in een aantal popgroepen waaronder The Fortunes waarmee hij zelfs op tournee gaat in Engeland.

Met een ander muzikaalproject belandt Ivo in de radiostudio bij Hans van Willigenburg. Dit betekent zijn toegang tot de omroepwereld. Na zijn optreden in het programma wordt hij benaderd door talentscout Pierre Dam. Deze regelt voor Ivo een screentest bij de TROS. Men is onder de indruk en Ivo wordt aangenomen. Tijdens het kennismakingsgesprek met de TROS in 1974 wordt Ivo gevraagd wat hij wil worden, zijn antwoord: Hans van Willigenburg.

Vervolgens haalt Wibo van der Linde Ivo naar Aktua TV. Van Van der Linde leert hij de fijne kneepjes van het vak. Ivo ontwikkelt zich snel en vanaf 1978 is hij Hoofd Amusement van de TROS. In deze functie is Ivo onder andere nauw betrokken bij producties, zoals Showbizzquiz en De eerste de beste. Ook trekt hij het nieuwe talent Ron Brandsteder aan bij de omroep. Zelf wordt Ivo bij het grote publiek bekend met zijn eigen talkshow de TROS TV Show dat vanaf 1981 te zien is op de televisie.

In 1982 legt Ivo zijn taken als Hoofd Amusement bij de TROS neer en richt zijn eigen productiefirma op. Ivo Niehe Producties produceert een keur aan programma’s. Eerst voor de Publieke Omroep en vanaf de jaren '90 ook voor de commerciëlen. Zijn productiefirma produceert zo o.a.: Lunch TV, Dierenmanieren, Heb ik dat, Trendies, Life and Cooking en Eigen huis en tuin.

Intussen is Ivo op de televisie als presentator te zien in een diverse programma's. Met regelmaat zijn dit serieuze programma's. Zo presenteert hij in 1998 samen met Andries Knevel De grote 4, een serie over de lijsttrekkers van de vier grote partijen. Halverwege de jaren '90 is hij bovendien steeds vaker actief met het totstandbrengen van samenwerkingen tussen de TROS en organisaties als Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds.

In 2005 begint Ivo, net als veel andere Nederlandse televisiesterren, aan het Talpa avontuur. De TROS geeft hem geen toestemming de TV show bij Talpa verder te maken en dus moet hij met iets nieuws komen. De talkshow Ivo is geen succes en in 2006 keert Ivo terug naar de TROS.

Prijzen en onderscheidingen

De Oogprijs voor het gehele TROS-TV-amusement (1982).

Officier in de Orde van Oranje-Nassau (2001).