Jan Fillekers: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 16: Regel 16:
 
| catalogus = [[Jan Fillekers in de media]]
 
| catalogus = [[Jan Fillekers in de media]]
 
}}
 
}}
Na het middelbaaronderwijs en de kweekschool afgerond te hebben begint Fillekers zijn loopbaan in 1959 als onderwijzer. In 1963 maakt hij een overstap naar de omroep en treedt in dienst bij de [[NCRV]]. Samen met [[Fred Benavente]], [[Henk van der Horst]], [[Ted de Braak]] en [[Alexander Pola]] maakt hij het legendarische programma "[[Farce Majeur]]". Naast dit programma is hij ook te zien in [[Showroom]] en presenteert hij "[[Daar zeg je zowat]]". Hij is als regisseur betrokken bij programma's als [[Prettig geregeld]] en [[Profiel]] en schrijft teksten voor de Nationale nieuws quiz. Fillekers zingt veel samen met Henk van der Horst voor Farce Majeur, ondat hun stemmen goed bij elkaar passen en ze kunnen het buiten het werk ook goed met elkaar vinden. In 2000 nemen zij tegelijkertijd afscheid van de NCRV. In de tijd daarop volgend maakt hij als freelancer nog programma's zoals een terugblik op het programma Showroom in 2006 en houdt samen met Henk van der Horst lezingen
+
Na het middelbaaronderwijs en de kweekschool afgerond te hebben begint Fillekers zijn loopbaan in 1959 als onderwijzer. In 1963 maakt hij een overstap naar de omroep en treedt in dienst bij de [[NCRV]]. Samen met [[Fred Benavente]], [[Henk van der Horst]], [[Ted de Braak]] en [[Alexander Pola]] maakt hij het legendarische programma "[[Farce Majeur]]". Naast dit programma is hij ook te zien in [[Showroom]] en presenteert hij "[[Daar zeg je zowat]]". Hij is als regisseur betrokken bij programma's als [[Prettig geregeld]] en [[Profiel]] en schrijft teksten voor de Nationale nieuws quiz. Fillekers zingt veel samen met Henk van der Horst voor Farce Majeur, ondat hun stemmen goed bij elkaar passen en ze kunnen het buiten het werk ook goed met elkaar vinden. In 2000 nemen zij tegelijkertijd afscheid van de NCRV. In de tijd daarop volgend maakt hij als freelancer nog programma's zoals een terugblik op het programma Showroom in 2006 en houdt samen met Henk van der Horst lezingen.
 
[[Category:Personen|Fillekers, Jan]] [[Category:Programmamaker|Fillekers, Jan]] [[Category:Acteur|Fillekers, Jan]]
 
[[Category:Personen|Fillekers, Jan]] [[Category:Programmamaker|Fillekers, Jan]] [[Category:Acteur|Fillekers, Jan]]

Versie van 17 dec 2012 om 12:16

Jan Fillekers

NaamJohannes Fillekers
GeborenUtrecht, 21 november 1938
Functiesprogrammamaker, acteur
Bekend vanFarce Majeure, Showroom
Periode actief1963 - 2000
Werkt samen metHenk van der Horst, Fred Benavente, Alexander Pola, Ted de Braak
Triviaverzorgt tien jaar lang een column in de NCRV Gids

Jan Fillekers in de media
Oeuvre Jan Fillekers

Na het middelbaaronderwijs en de kweekschool afgerond te hebben begint Fillekers zijn loopbaan in 1959 als onderwijzer. In 1963 maakt hij een overstap naar de omroep en treedt in dienst bij de NCRV. Samen met Fred Benavente, Henk van der Horst, Ted de Braak en Alexander Pola maakt hij het legendarische programma "Farce Majeur". Naast dit programma is hij ook te zien in Showroom en presenteert hij "Daar zeg je zowat". Hij is als regisseur betrokken bij programma's als Prettig geregeld en Profiel en schrijft teksten voor de Nationale nieuws quiz. Fillekers zingt veel samen met Henk van der Horst voor Farce Majeur, ondat hun stemmen goed bij elkaar passen en ze kunnen het buiten het werk ook goed met elkaar vinden. In 2000 nemen zij tegelijkertijd afscheid van de NCRV. In de tijd daarop volgend maakt hij als freelancer nog programma's zoals een terugblik op het programma Showroom in 2006 en houdt samen met Henk van der Horst lezingen.