Jeroen Kuitenbrouwer

Uit B&G Wiki
Versie door IJB (overleg | bijdragen) op 17 aug 2009 om 07:26 (bron: http://www.brabantscentrum.nl/oud_archief_2003/nieuws/0336_kuitenbrouwer.htm)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
PersoonPlaceholder.png

NaamJeroen Kuitenbrouwer
GeborenBoxtel, niet bekend
Functies Componist
Bekend vantunes van Nederland 2
Periode actiefheden
Werkt samen metBernhard Joosten, Harrie Hendriks
Externe infowebsite van Joosten en Kuitenbrouwer

Jeroen Kuitenbrouwer in de media
Oeuvre Jeroen Kuitenbrouwer

Op de Boxtelse muziekschool kreeg hij gitaarles van docent Jos de Wilde en hij heeft in diverse bandjes, waaronder Time Exposure. Deze band mocht enkele keren op de Markt optreden tijdens Koninginnedag.

Toen hij naar Utrecht verhuisde, bleef hij gitaar spelen. Hij brak zijn studie af, omdat hij die "te theoretisch" vond. Hij ging cursussen studiotechniek volgen en studeerde af op Toots Thielemans in de etnomusicologie.

Hij werd technicus in de Byton Studios, maar verdiende zijn geld in de bloemenveiling, IBM, de Hema en de Bijenkorf. Bij Byton Studios leerde hij dingen als knippen en monteren en dat ging hem steeds beter af. Uiteindelijk besloot hij er zijn beroep van te maken.

Hij opende een rekening onder de naam Kuitenbrouwer Music, kocht een tweedehands Atari-computer en een synthesizer en ging aan de slag. Hij kreeg de kans om voor 3FM een aantal tunes te maken. Vervolgens maakte hij de muziek voor programma's als het ANP-nieuws, Arbeidsvitaminen en de Breakfast Club. Maar hij had zijn doorbraak toen hij de opdracht kreeg om voor Radio 1 tunes te maken. Daarna maakt hij diverse tunes voor verschillende radiozenders en inmiddels ook voor tv.