Jeroen Veldkamp

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Renekoenders (Overleg | bijdragen) op 17 dec 2013 om 08:15 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Persoon | illustratie = | naam = Jeroen Veldkamp | geboorte_datum = 15 april 1971 | geboorte_plaats = Waalre | overlijden_datum = | overlijden_p...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamJeroen Veldkamp
GeborenWaalre, 15 april 1971
FunctiesProducent
Bekend van
Periode actief1995 - heden

Jeroen Veldkamp in de media
Oeuvre van Jeroen Veldkamp

Jeroen Veldkamp rondt in 1994 de HBO opleiding 'Audio Visuele Productie' te Sittard af. Hier leert hij om films in opdracht te maken. Er volgt een stage aan de Bossche Lokale Omroep Stichting (BLOS) in 's-Hertogenbosch, destijds een van de meest professionele lokale omroepen. In deze periode doet hij veel ervaring op en krijgt hij zijn eerste commerciële opdrachten binnen. Na deze stage neemt Veldkamp de stap tot zelfstandig ondernemer. Hij gaat onder de naam Veldkamp Produkties aan de slag als producent van televisieproducties, videoproducties en commercials.

De eenmanszaak gaat in 2000 over in Veldkamp Produkties BV waarvan Veldkamp directeur en eigenaar is. Kernactiviteit van het bedrijf is het produceren van hoogwaardige opdrachtfilms, televisieproducties, videoproducties, webvideo’s en commercials. Daarvoor heeft het een grote variëteit aan opdrachtgevers opgebouwd. Enkele voorbeelden zijn Swiss Sense, Philips, Alcoa Aluminium, VVV Nederland en Rotary International. Kenmerkend is dat Veldkamp een groot aantal disciplines in zijn bedrijf heeft ondergebracht. Concept tot pre-productie, opnamen, montage en post-productie worden binnen het bedrijf gerealiseerd.

In 2006 wint Veldkamp Produkties de SAN Accent voor de openingscampagne Konmar wordt Jumbo in opdracht van Jumbo Supermarkten. In 2010 wordt de CCB Award ontvangen namens het CCB, de grootste regionale beroepsvereniging van Nederland, voor de meest creatieve campagne voor Bert Plantagie: The fifth element. Daarnaast is het bedrijf in 2003 en 2008 genomineerd door het CCB voor de meest effectieve reclamecampagne voor de campagnes in opdracht van de Provincie Noord-Brabant (Energie 2050) en Olympus Nederland (Olympus u850). In 2010 en 2012 is het bedrijf genomineerd door het CCB voor de meest creatieve reclamecampagne voor de campagnes in opdracht van Roompot Vakanties (Glijbaan) en Mano Macchiato (The art of making shoes).