John Le Carré: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2006 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=beeld%20 Beeld en Geluid] | makers...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(23 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 2006
| periode = 2006
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=beeld%20 Beeld en Geluid]
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=john%20le%20carré%20 Beeld en Geluid]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| achtergrond_info =
| achtergrond_info =
Regel 14: Regel 14:
<br clear="all" />
<br clear="all" />


===Beschrijving===


In dit interview spreekt [[Chris Kijne]] met de Britse schrijver David Cornwell, alias John le Carré. Deze documentaire wordt gemaakt naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek ''De Luistervink''. Le Carré bespreekt verschillende thema’s als het Amerikaanse imperialisme, 9-11, de oorlog tegen Irak en globalisme (volgens le Carré het nieuwe kolonialisme). Zo haalt Le Carré het feit aan dat zo’n zes miljoen Engelsen geprotesteerd hebben tegen de oorlog in Irak, maar dat die proteststem niet terug te horen is in het Engelse parlement. Verder vraagt hij zich ook af waarom er zo weinig proteststemmen zijn tegen het beleid van Bush.


===Makers===


[[Category:Productielijst T|Tegenlicht: John Le Carré]]  
Interview [[Chris Kijne]]
 
Regie [[Roel van Broekhoven]]
 
Camera [[Pim Hawinkel]], [[Deen van der Zaken]]
 
Geluid [[Rik Meier]]
 
Productie [[Mariska Schneider]]
 
Eindredactie [[Roel van Broekhoven]], [[Frank Wiering]]
 
[[VPRO]]
 
===Achtergrondinformatie===
 
Dit interview is uitgezonden door het [[VPRO]]-programma ''[[Tegenlicht]]''. [[Chris Kijne]] geeft in de uitzending aan dat het interviewen van John Le Carré één van zijn grote wensen is, want "hij is zoveel meer dan een schrijver van spionnenboeken!”  Kijne krijgt, mede door het interview met Le Carré, een eervolle vermelding op het gebied van televisie bij de jaarlijkse prijzen voor de journalistiek; de Tegel. De jury geeft hem lof voor de interviews met Le Carré en wint de prijs “omdat hij ‘het goede gesprek’ met veel doorzettingsvermogen uit de hobbyhoek van ''[[HollandDoc]]'' heeft gehaald en naar het open net heeft weten te halen.”
----
[[Category:Productielijst J]]  
  [[category:documentaire]]
  [[category:documentaire]]
[[category:2000-2009]]
[[category:2000-2009]]

Huidige versie van 11 okt 2013 om 06:51

Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte50'23"
Mediumtelevisie


Beschrijving

In dit interview spreekt Chris Kijne met de Britse schrijver David Cornwell, alias John le Carré. Deze documentaire wordt gemaakt naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek De Luistervink. Le Carré bespreekt verschillende thema’s als het Amerikaanse imperialisme, 9-11, de oorlog tegen Irak en globalisme (volgens le Carré het nieuwe kolonialisme). Zo haalt Le Carré het feit aan dat zo’n zes miljoen Engelsen geprotesteerd hebben tegen de oorlog in Irak, maar dat die proteststem niet terug te horen is in het Engelse parlement. Verder vraagt hij zich ook af waarom er zo weinig proteststemmen zijn tegen het beleid van Bush.

Makers

Interview Chris Kijne

Regie Roel van Broekhoven

Camera Pim Hawinkel, Deen van der Zaken

Geluid Rik Meier

Productie Mariska Schneider

Eindredactie Roel van Broekhoven, Frank Wiering

VPRO

Achtergrondinformatie

Dit interview is uitgezonden door het VPRO-programma Tegenlicht. Chris Kijne geeft in de uitzending aan dat het interviewen van John Le Carré één van zijn grote wensen is, want "hij is zoveel meer dan een schrijver van spionnenboeken!” Kijne krijgt, mede door het interview met Le Carré, een eervolle vermelding op het gebied van televisie bij de jaarlijkse prijzen voor de journalistiek; de Tegel. De jury geeft hem lof voor de interviews met Le Carré en wint de prijs “omdat hij ‘het goede gesprek’ met veel doorzettingsvermogen uit de hobbyhoek van HollandDoc heeft gehaald en naar het open net heeft weten te halen.”