Karin de Groot (producent): verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 16: Regel 16:
 
}}
 
}}
  
Karin de Groot (1969) treedt in april 2012 aan als CEO bij IDTV. Na een opleiding aan de Hogeschool voor journalistiek in Tilburg gaat Karin in 1992 aan de slag bij de ''[[5 uur show]'' bij Endemol, toen nog John de Mol producties. Eerst als redacteur, later als uitvoerend producent. Er volgen andere producties zoals ''[[Ushi & van Dijk]]'' ''[Lotto weekend miljonairs]'' en ''[[Hart in actie]]''. De laatste jaren bij Endemol Nederland is Karin als producent verantwoordelijk voor onder meer ''[[Peter R. de Vries, misdaadverslaggever]]'', ''[[Life & Cooking]]'' en de ''[[De TV makelaar]]''.
+
Karin de Groot (1969) treedt in april 2012 aan als CEO bij IDTV. Na een opleiding aan de Hogeschool voor journalistiek in Tilburg gaat De Groot in 1992 aan de slag bij de ''[[5 uur show]]'' bij Endemol, toen nog John de Mol producties. Eerst als redacteur, later als uitvoerend producent. Er volgen andere producties zoals ''[[Ushi & van Dijk]]'', ''[[Lotto weekend miljonairs]]'' en ''[[Hart in actie]]''. De laatste jaren bij Endemol Nederland is Karin als producent verantwoordelijk voor onder meer ''[[Peter R. de Vries, misdaadverslaggever]]'', ''[[Life & Cooking]]'' en de ''[[De TV makelaar]]''.
  
In 2005 stapt Karin over naar [[NET5]] waar ze programmaleider wordt. Ze zet de zender neer als zender voor vrouwen van tussen de 20 en 34. Ze programmeert succesvolle Amerikaanse dramaseries als ''Sex and the city'' en ''Desperate housewives'' maar ook eigen producties als de dramaserie ''[[Evelien]]'', met [Kim van Kooten]] in de hoofdrol, en reality programma ''[[Het blok]]''. In 2010 vertrekt ze bij de zender vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van de zender.  
+
In 2005 stapt De Groot over naar [[NET5]] waar ze programmaleider wordt. Ze zet de zender neer als zender voor vrouwen van tussen de 20 en 34. Ze programmeert succesvolle Amerikaanse dramaseries als ''Sex and the city'' en ''Desperate housewives'' maar ook eigen producties als de dramaserie ''[[Evelien]]'', met [[Kim van Kooten]] in de hoofdrol, en reality programma ''[[Het blok]]''. In 2010 vertrekt ze bij de zender vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van de zender.  
  
  
 
[[Category:personen|Groot, Karin de ]] [[Category:producent|Groot, Karin de (producent)]]
 
[[Category:personen|Groot, Karin de ]] [[Category:producent|Groot, Karin de (producent)]]

Huidige versie van 6 feb 2019 om 13:42

PersoonPlaceholder.png

NaamKarin de Groot
GeborenBodegraven, onbekend
FunctiesProducent
Bekend vanNET5, IDTV, Endemol, All you need is love, Life & Cooking, Ushi & van Dijk
Periode actief? – heden

Karin de Groot in de media
Oeuvre van Karin de Groot

Karin de Groot (1969) treedt in april 2012 aan als CEO bij IDTV. Na een opleiding aan de Hogeschool voor journalistiek in Tilburg gaat De Groot in 1992 aan de slag bij de 5 uur show bij Endemol, toen nog John de Mol producties. Eerst als redacteur, later als uitvoerend producent. Er volgen andere producties zoals Ushi & van Dijk, Lotto weekend miljonairs en Hart in actie. De laatste jaren bij Endemol Nederland is Karin als producent verantwoordelijk voor onder meer Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, Life & Cooking en de De TV makelaar.

In 2005 stapt De Groot over naar NET5 waar ze programmaleider wordt. Ze zet de zender neer als zender voor vrouwen van tussen de 20 en 34. Ze programmeert succesvolle Amerikaanse dramaseries als Sex and the city en Desperate housewives maar ook eigen producties als de dramaserie Evelien, met Kim van Kooten in de hoofdrol, en reality programma Het blok. In 2010 vertrekt ze bij de zender vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van de zender.