Knippen en plakken

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Pvvledder (Overleg | bijdragen) op 20 mei 2019 om 12:18 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Knippen en plakken Bekende termen in de wereld van ict. Met de muis aan de gang gaan en beelden samenstellen die iets nieuws vertellen. Met audiotape doen we eigenl...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Knippen en plakken Bekende termen in de wereld van ict. Met de muis aan de gang gaan en beelden samenstellen die iets nieuws vertellen. Met audiotape doen we eigenlijk net zoiets. Banden plakken om bepaalde audiofragmenten te verwijderen of te verbinden tot een bevredigend resultaat. Met de bandenknipper op tafel. De tape wordt op de plek waar de knip moet komen in de gleuf van het knipapparaat gelegd en een diagonaal geplaatst mesje snijdt de tape schuin door. Het te verwijderen gedeelte wordt weggenomen en de twee schuin afgesneden einden van de te verbinden stukken worden tegen elkaar aan gelegd en met een stukje plaktape verbonden.

Waarom is de knip schuin?

De overgang van het ene eind naar het andere deel van de tape zou bij een rechte haakse knip te horen zijn in de weergave. Door de knip schuin te maken wordt dit vermeden. Het signaal van het ene einde gaat naadloos over in het signaal van het aangeplakte stuk. Deze techniek stamt uit de tijd voor de computer deze taak overnam.