Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Muzikale serie in zeventiende-eeuws decor. Gebaseerd op sprookje ''Rattenvanger van Hamelen'', waarin de stad van een rattenplaag wordt verlost. Als de rattenvanger niet genoeg geld krijgt, lokt hij de kinderen een berg in. Zij komen terecht in een vreemde wereld. Er zijn ook een paar volwassenen mee: Lidwientje Walg ([[Loeki Knol]]) - dochter van de burgemeester, haar verloofde Bertram Bierenbroodspot ([[Rob de Nijs]]), gemeentebode Hildebrandt Brom ([[Ab Hofstee]]) en poortwachter Aernout Koffij ([[Martin Brozius]]). De gevangen dwerg Gruizel Gruis is een fraaie creatie van [[Leen Jongewaard]].  
Muzikale serie in zeventiende-eeuws decor. De serie is gebaseerd op het sprookje ''Rattenvanger van Hamelen''. Net als in het sprookje lokt de rattenvanger, als hij niet genoeg geld krijgt voor het verjagen van de ratten, de kinderen uit de stad een berg in. Hier komen ze terecht in een vreemde wereld. De rattenvanger neemt ook een paar volwassenen mee: Lidwientje Walg ([[Loeki Knol]]) - dochter van de burgemeester, haar verloofde Bertram Bierenbroodspot ([[Rob de Nijs]]), gemeentebode Hildebrandt Brom ([[Ab Hofstee]]) en poortwachter Aernout Koffij ([[Martin Brozius]]). De gevangen dwerg Gruizel Gruis is een fraaie creatie van [[Leen Jongewaard]].  


De liedjes, het sprookjesachtige taalgebruik en de originele namen van personen en plaatsen (zoals Looie Det van Kalkedot) maken de serie, die in 1972 start, onvergetelijk. Er worden 45 afleveringen gemaakt. Slechts vijf delen en twee compilaties zijn bewaard. Na het slot in 1976 gaat de cast met orkest op tournee. In 2004 wordt er een musical van ''Hamelen'' gemaakt.  
De liedjes, het sprookjesachtige taalgebruik en de originele namen van personen en plaatsen (zoals Looie Det van Kalkedot) maken de serie onvergetelijk. Er worden in totaal 45 afleveringen gemaakt. Slechts vijf delen en twee compilaties zijn bewaard. Na het slot in 1976 gaat de cast met orkest op tournee. In 2004 wordt er een musical van ''Hamelen'' gemaakt.  


===Cast===
===Cast===

Versie van 29 okt 2009 19:24

Periode1972-1976
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma,
drama
Decennia1970-1979
LengteGallery
Mediumtelevisie

Kuntumijdeweg.jpg


Beschrijving

Muzikale serie in zeventiende-eeuws decor. De serie is gebaseerd op het sprookje Rattenvanger van Hamelen. Net als in het sprookje lokt de rattenvanger, als hij niet genoeg geld krijgt voor het verjagen van de ratten, de kinderen uit de stad een berg in. Hier komen ze terecht in een vreemde wereld. De rattenvanger neemt ook een paar volwassenen mee: Lidwientje Walg (Loeki Knol) - dochter van de burgemeester, haar verloofde Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), gemeentebode Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius). De gevangen dwerg Gruizel Gruis is een fraaie creatie van Leen Jongewaard.

De liedjes, het sprookjesachtige taalgebruik en de originele namen van personen en plaatsen (zoals Looie Det van Kalkedot) maken de serie onvergetelijk. Er worden in totaal 45 afleveringen gemaakt. Slechts vijf delen en twee compilaties zijn bewaard. Na het slot in 1976 gaat de cast met orkest op tournee. In 2004 wordt er een musical van Hamelen gemaakt.

Cast

Lidwientje Walg - Loeki Knol

Bertram Bierenbroodspot - Rob de Nijs

Hildebrandt Brom - Ab Hofstee

Aernout Koffij - Martin Brozius

Gruizel Gruis - Leen Jongewaard

Weerwolf wonderijn - Berend Boudewijn

KRO.