Lekkage

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Pvvledder (Overleg | bijdragen) op 21 okt 2019 om 09:04 (Nieuwe pagina aangemaakt met ' ==Hoe verniel ik een portable radio== Draagbare radio’s zijn populair geworden, niet omdat ze weinig wegen, maar vooral omdat ze onafhankelijk van het 220-volt n...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoe verniel ik een portable radio

Draagbare radio’s zijn populair geworden, niet omdat ze weinig wegen, maar vooral omdat ze onafhankelijk van het 220-volt net werken. In het huis is ruimte gemaakt voor een aantal batterijen zodat op de hei naar de voetbalwedstrijden geluisterd kan worden. Na gebruik zetten we de radio weer op de plank en dan begint het gevaar de kop op te steken.

au

Vergeten we dat de radio nog batterijen herbergt dan kan het gebeuren dat door veroudering een of meer batterijen gaan lekken. De zure materie die vrij komt werkt verwoestend op het interieur van het batterijcompartiment en wanneer daar niet tegen wordt opgetreden dringt het door in de radio zelf met desastreuze gevolgen. 

voorkomen of genezen

Daarom moeten batterijen van apparaten die lange tijd niet gebruikt worden altijd uitgenomen worden. Mocht er reeds schade zijn dan moet de zure materie worden geneutraliseerd door er met een sodaoplossing overheen te gaan. Na verwijdering van de schadelijke materie kan de eventueel aangerichte schade worden hersteld.