Luuk Braun: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
{{ Infobox Persoon
 
{{ Infobox Persoon
| illustratie = Foto gewenst.jpg  
+
| illustratie = Luuk Braun.jpg  
 
| naam      = Luuk Braun
 
| naam      = Luuk Braun
 
| geboorte_datum  = 1964
 
| geboorte_datum  = 1964

Versie van 9 apr 2010 om 20:05

Luuk Braun

NaamLuuk Braun
GeborenDelft, 1964
Functies Presentator, Verslaggever, Redacteur, Hoofdredacteur
Bekend vanTV Plus, Studio Sport, RTL Nieuws
Periode actief1989 - heden
Werkt samen metJack van Gelder, Joop van den Ende, Wilfred Genee

Luuk Braun in de media
Oeuvre Luuk Braun


Luuk Braun is freelance TV-maker, schrijvend journalist en DJ. Na het Grotius Lyceum in Delft te hebben doorlopen studeert Luuk aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Vervolgens gaat hij aan de slag als voetbalverslaggever voor de gecombineerde centrale sportredactie van de Haagsche Courant en Rotterdams Nieuwsblad.

Begin 1989 staat Luuk als sportverslaggever en presentator aan de wieg van de eerste professionele Nederlandse lokale omroep Stads TV Rotterdam, het latere RTV Rijnmond. Zijn vaste voetbalrubriek Voetbal op Vrijdag is legendarisch. Zie ook youtube. Na een half jaar wordt hij gevraagd door Joop van den Ende om bij de TV-zender TV10 plaats te nemen in de sportredactie, bestaande uit o.a. Leo Driessen, Arno Vermeulen en chef Jaap Hofman. De zender krijgt echter geen licentie en Braun besluit verder te gaan als freelancer. Vanaf 1990 is hij actief voor diverse programma's. Zo werkt hij mee aan Tros/Veronica Sport, TV Plus en Studio Sport. In 1993, 1994 en 1995 brengt Luuk daarnaast het Jaarboek Feyenoord in eigen beheer uit. Op het EK 1996 is hij samen met Frank Kramer de vaste voetbalcommentator voor Europsport. Met co-host Mario Been 'versl;aat' hij live vele wedstrijden, waaronder de kraker Nederland-Frankrijk.

In 1996 richt Luuk zijn eigen bedrijf Studio-9 TV Productions op. Hiermee zet hij als hoofdredacteur met eigen personeel de sportredacties op van TV West in Den Haag en TV Rijnmond in Rotterdam. In 2000 stopt hij bij beide omroepen en maakt hij vervolgens een wekelijks Korfbal Magazine voor Sport1 en SBS6. Vanaf 2002 gaat hij ook voor diverse opdrachtgevers weer als freelancer televisie- en presentatiewerk in het land doen, zo is Luuk onder meer de stem bij het late nieuws van RTL4. Verder pakt hij zijn oude hobby als DJ weer op, ditmaal op professionele basis onder de naam DJLuuk.NL. Zie www.djluuk.nl.