Lydia Pees

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 4 jul 2013 om 12:39
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Lydia Pees (1992)

NaamLydia Pees
Geboren,
Functiesgrafisch ontwerper, art director
Bekend vanvormgeving NOS Journaal (1995-2001)
Periode actief1989-heden
Werkt samen metMargot Smeyer, Patricia Bosveld, Geert van Ooijen, Carlo Delbosq
Externe infoDutchview

Lydia Pees in de media
Oeuvre Lydia Pees

Lydia Pees volgt aan de Willem de Kooning academie de richtingen Audiovisueel, Grafisch ontwerp en typografie. In 1988 loopt ze stage bij NOB Design. Daar mag ze meewerken aan de totstandkoming van een stationcall van de KRO. Voor deze gigantische klus wordt de meest geavanceerde driedimensionale computer technologie gebruikt en er komt zelfs een heel orkest aan te pas voor de muziek.

Een jaar later treedt Lydia Pees in vaste dienst bij NOB Design en is ze betrokken bij het vormgevingspakket voor de NOS onder leiding van Geert van Ooijen dat van 1995 tot 2001 loopt. Bij het daarop volgende pakket heeft Lydia Pees de leiding over het project. Dit pakket is van 2001 tot 2005 op de televisie. Een andere grote klus is de vormgeving van Nederland 1 in 1992. Voor alle programmagenres en seizoenen worden er variaties gemaakt met het blauwe wybertje (een ontwerp van Martin Lambie-Nairn uit 1991).

Bij het opsplitsen van het NOB wordt NOB Design onderdeel van Dutchview en opereert het enige tijd onder de naam C-Iris. Vanaf 2002 wordt dat weer meer ingelijfd bij Dutchview en wordt Lydia Pees hoofd van het Dutchview Creative Centre.