Marc Klein Essink

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Psamwels (Overleg | bijdragen) op 10 feb 2010 om 14:41

Ga naar: navigatie, zoeken
Marc Klein Essink

NaamMarc Cornelis Reindert Klein Essink
GeborenBussum, 18 maart 1960
Functiesacteur, presentator
Bekend vanBrandende liefde, Bride Flight, De brug, Kies de Kluis, Medisch Centrum West, De staatsloterijshow, Trauma 24/7
Periode actief1982-heden
Werkt samen metElla van Drumpt, Hein van der Heijden, Isa Hoes, Rob van Hulst John de Mol
Triviaheeft een relatie met ex-MCW-collega Ella van Drumpt

Marc Klein Essink in de media
Oeuvre van Marc Klein Essink

Hij is naar eigen zeggen nooit een man van alleen televisie geweest. Marc Klein Essink heeft weliswaar jarenlang grote spelshows gepresenteerd voor miljoenen televisiekijkers, maar hij bedient net zo lief een fractie van dat publiek. Zodra Marc in andermans huid kruipt, op toneel dan wel voor de camera, voelt hij zich helemaal in zijn element.

Als zoon van kunstzinnige ouders (vader was tekenleraar en moeder speelde toneel bij amateurgezelschap De Plankeniers) groeit Marc op in het Gooische Bussum. Na zijn eindexamen in 1979 meldt hij zich aan bij de Toneelschool, waar hij uiteindelijk niet wordt toegelaten. Daarop besluit hij Nederlandse Taal- en Letterkunde en vervolgens Nederlands Recht te gaan studeren.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en dus houdt Marc zich gedurende zijn studententijd intensief bezig met studentencabaret bij het links-geëngageerde Handke-Weiss Gezelschap. Van 1982 tot 1984 is Marc verbonden aan toneelgezelschap het Publiekstheater, voorloper van Toneelgroep Amsterdam.


Prijzen en onderscheidingen

Gouden Televizier-Ring voor Medisch Centrum West (1992)