Marga van Arnhem

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Bas agterberg (Overleg | bijdragen) op 22 feb 2008 om 13:23 (Nieuwe pagina: Marga van Arnhem komt via Minjon als omroepster bij de AVRO in dienst als opvolgster van Jan Boots. Tot 1968 is ze naast omroepster ook presentatrice op de radio van onder ande...)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken


Marga van Arnhem komt via Minjon als omroepster bij de AVRO in dienst als opvolgster van Jan Boots. Tot 1968 is ze naast omroepster ook presentatrice op de radio van onder andere militaire programma’s, zoals het verzoekplatenprogramma “Op de plaat rust” en jazz. Daarin werkt ze veel samen met Roel Balten. Vanaf 1966 is Van Arnhem redacteur en verslaggeefster voor nieuws en actualiteiten. In eerste instantie voor het “Radiojournaal”, daarna onder andere voor het “NOS Journaal” (1968-1973) en op de radio de actualiteiten rubriek Hier en Nu radio en Met het oog op morgen. Op 5 oktober 1992 doet ze samen met Govert van Brakel de verslaglegging van de Bijlmerramp met de neergestorte Boeing op het Amsterdamse woonwijk.

Naast actualiteiten presenteert Marga van Arnhem diverse sportprogramma’s, waaronder vanaf eind jaren ’70 NOS Studio Sport.