Milly Scott: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 21: Regel 21:
 
[[Category:Acteur|Scott, Milly]]
 
[[Category:Acteur|Scott, Milly]]
  
Milly Scott is een zangeres die eind jaren vijftig en gedurende de jaren zestig regelmatig op televisie te zien in. Zo treedt zij op in de "[[Weekendshow]]" en zingt zij in de serie "De muziek van" waar iedere keer een andere componist centraal staat.
+
Milly Scott is een zangeres die eind jaren vijftig en gedurende de jaren zestig regelmatig op televisie te zien in. Zo treedt zij op in de ''[[Weekendshow]]'' en zingt zij in de serie "De muziek van" waar iedere keer een andere componist centraal staat.
  
In 1966 vertegenwoordigt zij Nederland bij het "[[Eurovisie Songfestival]]" met het lied "Fernando en Filippo" waarmee zij slechts twee punten behaalt.
+
In 1966 vertegenwoordigt zij Nederland bij het ''[[Eurovisie Songfestival]]'' met het lied "Fernando en Filippo" waarmee zij slechts twee punten behaalt.
  
In de jaren '90 maakt zij een comeback op de Nederlandse televisie als actrice. In de populaire serie " [[Vrouwenvleugel]]" speelt zij de rol van Baby Miller, een zangeres die haar man heeft vermoord.
+
In de jaren '90 maakt zij een comeback op de Nederlandse televisie als actrice. In de populaire serie ''[[Vrouwenvleugel]]'' speelt zij de rol van Baby Miller, een zangeres die haar man heeft vermoord.

Huidige versie van 25 feb 2020 om 14:25

Milly Scott in 1994

NaamMarion Henriëtte Louise Molly
GeborenDen Helder, 29 december 1933
FunctiesZanger, Acteur
Bekend vanEurovisie Songfestival (1966), Vrouwenvleugel
Periode actief1966-1995
Externe infoOfficiële site Muziekencyclopedie

Milly Scott in de media
Oeuvre van Milly Scott

Milly Scott is een zangeres die eind jaren vijftig en gedurende de jaren zestig regelmatig op televisie te zien in. Zo treedt zij op in de Weekendshow en zingt zij in de serie "De muziek van" waar iedere keer een andere componist centraal staat.

In 1966 vertegenwoordigt zij Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het lied "Fernando en Filippo" waarmee zij slechts twee punten behaalt.

In de jaren '90 maakt zij een comeback op de Nederlandse televisie als actrice. In de populaire serie Vrouwenvleugel speelt zij de rol van Baby Miller, een zangeres die haar man heeft vermoord.