Moeilijk kijken

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mvkooij (Overleg | bijdragen) op 9 dec 2010 om 13:30

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2000-2009
Lengte25’
MediumtelevisieBeschrijving

Moeilijk Kijken is een Cultureel jongerenprogramma gemaakt in samenwerking met de Stichting CJP. Het programma bestaat uit een reeks reportages over evenementen, televisieprogramma’s, het uitgaansleven en culturele onderwerpen.

Tijdens de afleveringen neemt de camera een kijkje achter de schermen bij de evenementen, televisiesets en andere locaties die bezocht worden. Tijdens een aflevering worden een aantal personen gevolgd. Dit zijn organisatoren, artiesten, acteurs of bezoekers die te maken hebben met het onderwerp van die aflevering. Moeilijk Kijken laat de kijker op deze manier de reportage beleven alsof deze er zelf bij is.

Het onderwerp dat centraal staat in de reeks reportages is de manier waarop jongeren bezig kunnen zijn met uitgaan, werken en cultuur.

Makers

Redactie Isolde Hallensleben

Verslaggeving Isolde Hallensleben

BNN

Achtergrondinformatie

Van het programma Moeilijk Kijken zijn in totaal 13 afleveringen gemaakt.

In de reeks van dertien uitzendingen komen de volgende onderwerpen aan bod: Gay Canal Parade, All Stars, Lowlands, Circus Renz, multicultureel festival Zap Nation, opera Carmina Burana, popfestival de Explosie, een Seventies-party, de speelfilm Costa, Stappen in de achterhoek, de Rockacademie in Tilburg en de Grote prijs van Nederland.