Nico Zwinkels

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 24 jan 2012 om 09:25
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Nico Zwinkels in 1991

NaamNico Zwinkels
GeborenNaaldwijk, 23 februari 1945
Functies presentator
Bekend vanEigen huis en tuin
Periode actief1990 - 2004
Werkt samen metRob Verlinden, Irene Moors

Nico Zwinkels in de media
Oeuvre Nico Zwinkels

Nico Zwinkels doorloopt bijna alle functies in de bouw en volgt een avondstudie voor loodgieter, aannemer en leraar. Als leraar schrijft hij lesmateriaal. Hij heeft tien jaar een aannemersbedrijf en gaat daarna werken in de baksteenindustrie als bouwtechnisch adviseur.


Eigen huis en tuin

Vanuit die functie wordt hij door de RTL in 1990 gevraagd om op te treden in het televisieprogramma Een eigen huis . Hij wordt later de presentator van het programma. Om wille van efficiëntie en kostenbesparing besluit RTL het programma Flora magazine gepresenteerd door Rob Verlinden samen te voegen met Een eigen huis tot Eigen huis en tuin. Het nieuwe programma wordt een groot succes met wekelijks meer dan een miljoen kijkers.


Einde programma en rechtszaken

In 2004 komt er een einde aan het programma wanneer Zwinkels en Verlinden willen overstappen naar SBS6 om daar Huis, tuin en keuken samen met kok Angélique Schmeinck te gaan maken. Voordat de overstap een feit is wordt Zwinkels beschuldigd van het lastig vallen van diverse vrouwen, wat hij tot op vandaag ontkent. SBS6, bang voor imagoschade ziet niets meer in de overstap van Nico en Rob. Er volgen diverse rechtszaken tegen SBS6 en RTL Nederland die verloren worden door Zwinkels en Verlinden. Er bestaat een document met een gedragscode speciaal voor Nico Zwinkels. In deze code wordt hem verboden seksueel getinte moppen te tappen, geen scheten laten tijdens opnames en hij moet ook doorwerken nadat de opnamen gestopt zijn. Verder is er een verbod om alcohol te drinken op de set. RTL Nederland en Praxis als hoofdsponsor grijpen de kans aan om het gehele team te verjongen. Rob Verlinden gaat alsnog voor SBS6 programma's maken. Nico Zwinkels is met vrouw en kinderen in Spanje gaan wonen.