Oberon

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mvkooij (Overleg | bijdragen) op 29 jan 2010 om 15:34 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2005,2006 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=oberon Beeld en Geluid] | mak...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2005,2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReality, Spelprogramma
Decennia2000-2009
Lengte50'00
Mediumtelevisie


Beschrijving

History-realityreeks waarin zestien kandidaten uit Nederland en Vlaanderen naar het middeleeuwse koninkrijk Oberon reizen om in een onderlinge strijd uit te maken wie de nieuwe koning wordt. Zij zullen in een lange heroïsche strijd uitmaken wie de juiste kwaliteiten bezit voor het koningschap. Maar de weg naar de troon is lang en ligt bezaaid met hindernissen en tegenslagen. Pas in de eindstrijd zal beslist worden wie de kwaliteiten bezit om de gouden halsketting van de overleden koning definitief te dragen.

In een middeleeuwse setting in en rond een Pools kasteel spelen de deelnemers een rol (regent, edele of arme boer) en voeren opdrachten uit. Door het winnen van de opdrachten onderscheiden de deelnemers zich van elkaar: er zijn altijd 4 edelen (waaronder de regent) en de rest mag in het armenhuis. De winnaar van het spel wordt de troonopvolger van de overleden koning Darius van Oberon en krijgt de gouden ketting.

Oberon vertelt over eer en bedrog, intrige en strategie, macht en edelmoedigheid, afgunst en vriendschap.

Makers

Presentatie Huub Stapel

Kanakna Productions in opdracht van Eén en TROS