Ondernemen & fraudepreventie

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 8 dec 2010 om 16:07
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1998
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreInformatief
Decennia1990-1999
Lengte30’
Mediumtelevisie


Beschrijving

Zoals blijkt uit de titel richt het televisieprogramma ondernemen & fraudepreventie zich op het informeren van de kijker over verschillende manieren van fraude. Na een algemene introductie, waarin een situatieschets van fraude in Nederland wordt gegeven, richt het programma zich op een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld fraude met betaalmiddelen. Het programma maakt niet alleen gebruik van eigen materiaal maar toont ook in sommige gevallen materiaal uit archieven van onder andere NOVA.

Na de introductie van het specifieke onderwerp worden betrokkenen geïnterviewd die te maken hebben gehad met het soort fraude dat in de aflevering naar voren komt. Na het item is er een nagesprek met een deskundige in de studio. Vervolgens wordt een gast in het publiek gevraagd naar zijn ervaringen in de praktijk, vervolgens krijgt een andere partij kans om daar op te reageren. In het geval van fraude met betaalmiddelen kwam de verstrekker van de creditkaart aan het woord. Het programma wordt afgesloten door de deskundige om zijn oordeel te vragen met betrekking tot het gesprek in de studio.

Makers

Presentatie Roeland Kooijmans

Regisseur Inge Tol, Thea Bark

Eindredactie Hannie van Baren

Teleac/NOT

Achtergrond informatie

Bij de televisieserie ondernemen & fraudepreventie hoort een cursusboek van o.a. Alle Wielenga met de titel: Ondernemen en fraudepreventie, aflevering 1 t/m 4. De titels van de afleveringen zijn: "Fraude met betaalmiddelen", "Fraude in het handelsverkeer", "Interne fraude" en "De rol van de ondernemer".

Een deel van de financiering van het programma kwam van een subsidie van het Ministerie van Justitie.