Oskar Luyer

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
OskarLuyer.jpg

NaamOskar Elias Karel Luyer
GeborenAmsterdam, 26 mei 1969
Functies grafisch ontwerper
Bekend vanleader van Pauw & Witteman, Lowlands TV, Captain Video, v-j optredens
Periode actief1994-heden
TriviaTrivia
Externe infoCaptain Video CV Oskar Luyer

Oskar Luyer in de media
Oeuvre Oskar Luyer

Oskar Luyer begint in 1990 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de opleiding Beeld & Media Technologie. Hij krijgt daar ondermeer les van ontwerper Rob van den Berg. Al tijdens deze studie begint hij met een groepje medestudenten (Kees Fopma, Rob Haarsma, Kees Veling, Patrick Janssen) op feesten en in clubs te VJ-en. Uit deze groep ontstaat in 1994 Captain Video.

Na het afronden van de studie aan de HKU in 1996 volgt Oskar nog twee jaar een vervolgstudie aan het Sandberg Instituut Amsterdam (tweede fase opleiding van de Gerrit Rietveld Academie).

De eerste opdrachten voor televisievormgeving komen eind jaren negentig van de NPS. Captain Video maakt bijvoorbeeld programmaleaders voor programma's Pitch en Paradiso Life. Voor de VARA ontwerpen Oskar Luyer en Captian Video de programmavormgeving van NOVA en Pauw & Witteman.

Naast opdrachtgevers in de televisiewereld is Captain Video bekend van Lowlands TV, de vormgeving van het Digitale kanaal 'Het Gesprek' en de vormgeving van de Beeld en Geluid experience.