Overleg gebruiker:Bvspall: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(26 tussenliggende versies door 6 gebruikers niet weergegeven)
Regel 6: Regel 6:
 
[[Gebruiker:OentOent|OentOent]] 10 mrt 2009 06:06 (UTC)
 
[[Gebruiker:OentOent|OentOent]] 10 mrt 2009 06:06 (UTC)
  
== (geen titel)
+
== (geen titel) ==
  
 
Beste Brandon,
 
Beste Brandon,
Regel 18: Regel 18:
  
 
-- [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 23 feb 2009 13:33 (CET) --
 
-- [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 23 feb 2009 13:33 (CET) --
 +
 +
== [[Ron Boszhard]] ==
 +
 +
Ik heb een artikel over [[Ron Boszhard]] geschreven. Alleen is er 1 probleem: het sjabloon werkt niet! Wat is er mis?
 +
 +
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 22 aug 2009 07:43 (UTC)
 +
 +
== Vraag==
 +
 +
Weet jij of NL3 tussen 1995 en 1999 nog een eindleader had voor de ochtendprogrammering? En NL1 tussen 1992 en 1996? [[Gebruiker:IJB|IJB]] 28 aug 2009 22:53 (UTC)
 +
 +
Hoi Ischa, ik zou het echt niet weten. Je zou [[Gebruiker:Liselotte Doeswijk|Liselotte Doeswijk]] kunnen vragen. Zij is gespecialiseerd in televisievormgeving. Gr --[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 31 aug 2009 07:54 (UTC)
 +
 +
 +
=== IDTV Docs oeuvrelijst ===
 +
 +
Dag,
 +
 +
Je hebt de oeuvrelijst van IDTV Docs aangepast naar een ander format. Is natuurlijk prima, maar kan de chronologie aangepast worden (2009 bovenaan de lijst, 2006 onderaan)? Deze vraag geldt ook voor de oeuvrepagina's van IdtV DITS en IdtV Arts & Documentaries.
 +
 +
Thanks!
 +
 +
Jeroen, namens IDTV Docs
 +
 +
--- Prima, bedankt voor reply!
 +
 +
=== Vraag ===
 +
 +
Ik heb van de mensen omroepers.nl begrepen dat [[Nederland 2-televisievormgeving|Nederland 2 in 1994]] gedurende 2 maanden nog een vormgeving had. Dus dat heb ik op die pagina neergezet. Maar Samba-boy heeft dat weer weggehaald. Klopt het niet?
 +
 +
Hopelijk kun je even reageren.
 +
 +
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 28 dec 2009 15:13 (UTC)
 +
 +
=== Vraag===
 +
 +
Ik vroeg me af hoeveel afbeeldingen een hoofdpagina mag hebben van een bepaalde productie zoals de pagina van "De surpriseshow".
 +
Vaak zie ik dat er enkel 2 afbeeldingen staan en meestal vind ik dat die nog niet genoeg beeld geven over hoe het programma er zoal uit ziet.
 +
Zou het anders dan geen leuk idee zijn om een soort van Gallery pagina aan te maken voor overige afbeeldingen die bijvoorbeeld goed het programma laat zien. Bij Koffietijd! dan bijvoorbeeld een afbeeldingen van het Koffietijdspel!.
 +
Er bestaat al zo`n pagina maar die is dacht ik enkel bedoeld voor productiefoto`s
 +
 +
Als je hier op zou kunnen reageren dan zou dat tof zijn.
 +
PS: Bedankt dat je de "Rons jong geluk" pagina nog even bijgewerkt heb. :)
 +
[[Gebruiker:Videzot|Videzot]] 18 Sep 2011 21:37 (UTC)
 +
 +
-- Graag gedaan. Ik heb de pagina een beetje omgebogen naar onze wiki-stijl (wij schrijven -in tegenstelling tot wikipedia- alles in tegenwoordige tijd). Gallery-pagina's vol screencaps doen wij op onze wiki niet aan. Een gallery-pagina is bedoeld voor de foto's uit ons foto-archief. Ik ben het met je eens dat 2 screencaps een beetje weinig is voor een compleet beeld. Toch houden we ons hier aan vast om praktische redenen. In sommige programma's zitten heel veel verschillende onderdelen en als er echt van ieder onderdeel een screencap moet worden toegevoegd worden het wel heel veel. Daar komt bij dat de foto's uit ons archief dergelijke onderdelen ook hebben vastgelegd en deze hebben onze voorkeur. De rest zal helaas duidelijk moeten worden uit de tekstbeschrijving. Het is misschien wel een leuk idee om een aanvullende 'informatie-pagina' aan te maken met bijvoorbeeld een overzicht van diverse spelletjes die gespeeld zijn in een programma (aangevuld met foto's uit ons archief) met hierin wat meer uitleg dan wat er mogelijk is in de hoofdtekstjes die we wat bondiger proberen te houden --[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 19 sep 2011 10:44 (CEST)
 +
 +
--- Dat zou inderdaad fijn zijn zo`n "Informatie-pagina". op de informatie pagina zou ook bijvoorbeeld de songtekst van een intro liedje of eind lied kunnen worden neergezet. en zoals jij al gezegd heb dan elk spel onderdeel van een bepaald spelshow.Ik denk dat het meer herkenbaar zou zijn voor de bezoekers dat ze denken van: "Hey, Ooh ja dat weet ik nog..." of "Wat leuk, dat gebeurde er inderdaad ja" of iets in die weg.
 +
[[Gebruiker:Videzot|Videzot]] 19 sep 2011 17:55 (CEST)
 +
 +
--- Op de [[GTST]] pagina zit in de infobox het veld aanvullende informatie, dan heb je een beetje een idee wat ik bedoel. Daar zou je dan meerdere pagina's met aanvullende info aan toe kunnen voegen zoals daar "Vormgeving" en "Quotes" staan. Je zou dan bijvoorbeeld bij ''Ron's Jong Geluk'' in dat veld een pagina kunnen toevoegen als "Overzicht spelen" en "Televisietune". Maar laat anders even weten bij welke pagina's je informatie hebt als songtekst of overzicht van de spelen. Dan maak ik even lege pagina's voor je aan zodat je snapt wat ik bedoel:)--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 20 sep 2011 09:52 (CEST)
 +
 +
-- Oke dat ziet er in ieder geval goed uit. :).
 +
Maar moeten er bij de quotes enkel gezegde dingen staan uit kranten,magazine`s enz, of mogen het ook memorabele quotes zijn die gezegd worden in wat voor productie ook, Bijvoorbeeld bij de TVKantie heb je allerlei typetjes met elk hun memorabele quote.
 +
Maar bedankt dat je met mij wilt meedenken en werken aan deze toevoegingen want dat laat veel meer zien denk ik..
 +
Van Rons Jong geluk heb ik helaas enkel het einde van een uitzending, vroeger had ik complete uitzendingen gezien bij iemand die dat ook had opgenomen maar die door een of ander reden kwijt zijn geraakt.
 +
Ik was wel van plan om het volgende toe te voegen:
 +
 +
Kindernet: Presentators door de jaren heen. (Ik heb een foto van een presentatie die als plaatje in een CD-boekje zit maar mag ik dat op deze wiki plaatsen of moet ik een toestemming hebben?)
 +
 +
Surpriseshow: Televisievormgevingen (Leader`s,decor,kader,aftiteling)  - Onderdelen.- songtekst (Begintune en eindlied)
 +
 +
Het feest van Sinterklaas (1999-2008)- Televisievormgevingen (Leader`s,aftiteling) - Gasten/Artiesten - Presentators - Verhaallijnen
 +
(Ik heb de gehele informatie over het feest in 2001)
 +
 +
Koffietijd!: Televisievormgevingen (Leader`s,Decor,aftiteling) - Onderdelen - Presentators.
 +
 +
Spelzondergrenzen (1997) - Televisievormgevingen (Leader`s,aftiteling) - Spelonderdelen.
 +
 +
Er zullen er vast nog meer zijn waar ik de informatie en afbeeldingen voor heb maar voor nu kunnen we alvast kijken hoe het er een beetje uit gaat zien.
 +
 +
[[Gebruiker:Videzot|Videzot]] 20 sep 2011 12:52 (CEST)
 +
 +
* Even kijken.
 +
 +
Je idee voor kindernet vind ik wel leuk, maar we kunnen geen foto's uit CD boekjes gebruiken in verband met de rechten. Echter als er toestemming is voor gebruik van het plaatje dan mag het wel.
 +
 +
De suprise show en spel zonder grenzen moet te doen zijn, ik zal alvast in het veld "Aanvullende info de desbetreffende pagina's aanmaken" je kan dan gewoon op de rode link klikken en aan de slag gaan. Kijk maar even op de vormgevingpagina van bijvoorbeeld Ter land ter zee ofzo om een idee te krijgen van hoe of wat.
 +
 +
Over koffietijd, waren er wel wijzigingen op het gebied van vormgeving?
 +
 +
--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 21 sep 2011 14:20 (CEST)
 +
 +
In de latere jaren had Koffietijd wel leaders die verschillen per seizoen dacht ik, zo had de winter een lichtblauwe frisse vormgeving en de herfst een meer bruine versie maar .
 +
En volgens mij toen Hans en Mireille vervangen waren kreeg Koffietijd ook een andere vormgevingen dacht ik.
 +
Maar natuurlijk niet te vergeten de doorstart van Koffietijd van heden met natuurlijk een geheel nieuwe vormgeving.
 +
 +
Over de surprise show, ik wou ook wat afbeeldingen plaatsen van het decor maar nou weet ik niet of dat nou tussen 1994 en 2001 gebruikt is of dat dat decor gebruikt is sinds de Surprise show naar RTL is verhuisd? dus 1990.
 +
 +
En ik wou ook een pagina aan maken voor het Feest van SInterklaas uit 2001 maar omdat het een terugkerend evenement is moet dat dus een geheel zijn? dus alle shows op 1 pagina of krijgt elk jaar zijn eigen pagina?
 +
 +
[[Gebruiker:Videzot|Videzot]] 21 sep 2011 14:46 (CEST)
 +
 +
Opmerking
 +
 +
Dit bestand (Catalogusnummer FTA001008978_004) is niet Loui DeBij maar Cat Stevens.
 +
Beetje slordig.
 +
 +
Dit is ook Cat Stevens (FTA001008978 001 con.png)
 +
 +
Deze trouwens ook (FTA001008978 002 con.png)
 +
 +
----
 +
Is gecorrigeerd, dank voor het doorgeven.<br>
 +
[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 23 feb 2012 16:22 (CET)

Huidige versie van 23 feb 2012 om 15:22

Vraag

TeLandTerZeeInDeLucht(1988)3.jpg

Vraagje over deze afbeelding. Hoe ging het juryeindspel precies?

OentOent 10 mrt 2009 06:06 (UTC)

(geen titel)

Beste Brandon, Ik zie dat je met grote ijver mijn bijdragen aan het Oeuvre van Theo Uittenbogaard hebt herschikt naar het 'gebruikelijke' sjabloon. Maar ik maak daar graag bezwaar tegen, omdat het essentiele informatie verwijderd die een prettige toegevoegde -informatieve- waarde hebben. Daarnaast maakt deze bewerking een arbitraire keuze uit het eerder -compleet en volledig- gepresenteerde oeuvre. Mocht de hoeveelheid informatie teveel zijn, hoor ik graag een suggestie om deze in wel behapklare brokken op te delen: bijvoorbeeld in de onderverdeling naar decennia.Theo10 15 dec 2008 16:11 (CET)

er was eens...

zie, overleg: Er was eens... voor de vraag en een mogelijk debat over de inhoud van deze pagina, met twee andere mensen die ook recentelijk iets aan deze pagina hebben toegevoegd.

-- Micha van den Berg 23 feb 2009 13:33 (CET) --

Ron Boszhard

Ik heb een artikel over Ron Boszhard geschreven. Alleen is er 1 probleem: het sjabloon werkt niet! Wat is er mis?

IJB 22 aug 2009 07:43 (UTC)

Vraag

Weet jij of NL3 tussen 1995 en 1999 nog een eindleader had voor de ochtendprogrammering? En NL1 tussen 1992 en 1996? IJB 28 aug 2009 22:53 (UTC)

Hoi Ischa, ik zou het echt niet weten. Je zou Liselotte Doeswijk kunnen vragen. Zij is gespecialiseerd in televisievormgeving. Gr --Bvspall 31 aug 2009 07:54 (UTC)


IDTV Docs oeuvrelijst

Dag,

Je hebt de oeuvrelijst van IDTV Docs aangepast naar een ander format. Is natuurlijk prima, maar kan de chronologie aangepast worden (2009 bovenaan de lijst, 2006 onderaan)? Deze vraag geldt ook voor de oeuvrepagina's van IdtV DITS en IdtV Arts & Documentaries.

Thanks!

Jeroen, namens IDTV Docs

--- Prima, bedankt voor reply!

Vraag

Ik heb van de mensen omroepers.nl begrepen dat Nederland 2 in 1994 gedurende 2 maanden nog een vormgeving had. Dus dat heb ik op die pagina neergezet. Maar Samba-boy heeft dat weer weggehaald. Klopt het niet?

Hopelijk kun je even reageren.

IJB 28 dec 2009 15:13 (UTC)

Vraag

Ik vroeg me af hoeveel afbeeldingen een hoofdpagina mag hebben van een bepaalde productie zoals de pagina van "De surpriseshow". Vaak zie ik dat er enkel 2 afbeeldingen staan en meestal vind ik dat die nog niet genoeg beeld geven over hoe het programma er zoal uit ziet. Zou het anders dan geen leuk idee zijn om een soort van Gallery pagina aan te maken voor overige afbeeldingen die bijvoorbeeld goed het programma laat zien. Bij Koffietijd! dan bijvoorbeeld een afbeeldingen van het Koffietijdspel!. Er bestaat al zo`n pagina maar die is dacht ik enkel bedoeld voor productiefoto`s

Als je hier op zou kunnen reageren dan zou dat tof zijn. PS: Bedankt dat je de "Rons jong geluk" pagina nog even bijgewerkt heb. :) Videzot 18 Sep 2011 21:37 (UTC)

-- Graag gedaan. Ik heb de pagina een beetje omgebogen naar onze wiki-stijl (wij schrijven -in tegenstelling tot wikipedia- alles in tegenwoordige tijd). Gallery-pagina's vol screencaps doen wij op onze wiki niet aan. Een gallery-pagina is bedoeld voor de foto's uit ons foto-archief. Ik ben het met je eens dat 2 screencaps een beetje weinig is voor een compleet beeld. Toch houden we ons hier aan vast om praktische redenen. In sommige programma's zitten heel veel verschillende onderdelen en als er echt van ieder onderdeel een screencap moet worden toegevoegd worden het wel heel veel. Daar komt bij dat de foto's uit ons archief dergelijke onderdelen ook hebben vastgelegd en deze hebben onze voorkeur. De rest zal helaas duidelijk moeten worden uit de tekstbeschrijving. Het is misschien wel een leuk idee om een aanvullende 'informatie-pagina' aan te maken met bijvoorbeeld een overzicht van diverse spelletjes die gespeeld zijn in een programma (aangevuld met foto's uit ons archief) met hierin wat meer uitleg dan wat er mogelijk is in de hoofdtekstjes die we wat bondiger proberen te houden --Bvspall 19 sep 2011 10:44 (CEST)

--- Dat zou inderdaad fijn zijn zo`n "Informatie-pagina". op de informatie pagina zou ook bijvoorbeeld de songtekst van een intro liedje of eind lied kunnen worden neergezet. en zoals jij al gezegd heb dan elk spel onderdeel van een bepaald spelshow.Ik denk dat het meer herkenbaar zou zijn voor de bezoekers dat ze denken van: "Hey, Ooh ja dat weet ik nog..." of "Wat leuk, dat gebeurde er inderdaad ja" of iets in die weg. Videzot 19 sep 2011 17:55 (CEST)

--- Op de GTST pagina zit in de infobox het veld aanvullende informatie, dan heb je een beetje een idee wat ik bedoel. Daar zou je dan meerdere pagina's met aanvullende info aan toe kunnen voegen zoals daar "Vormgeving" en "Quotes" staan. Je zou dan bijvoorbeeld bij Ron's Jong Geluk in dat veld een pagina kunnen toevoegen als "Overzicht spelen" en "Televisietune". Maar laat anders even weten bij welke pagina's je informatie hebt als songtekst of overzicht van de spelen. Dan maak ik even lege pagina's voor je aan zodat je snapt wat ik bedoel:)--Bvspall 20 sep 2011 09:52 (CEST)

-- Oke dat ziet er in ieder geval goed uit. :). Maar moeten er bij de quotes enkel gezegde dingen staan uit kranten,magazine`s enz, of mogen het ook memorabele quotes zijn die gezegd worden in wat voor productie ook, Bijvoorbeeld bij de TVKantie heb je allerlei typetjes met elk hun memorabele quote. Maar bedankt dat je met mij wilt meedenken en werken aan deze toevoegingen want dat laat veel meer zien denk ik.. Van Rons Jong geluk heb ik helaas enkel het einde van een uitzending, vroeger had ik complete uitzendingen gezien bij iemand die dat ook had opgenomen maar die door een of ander reden kwijt zijn geraakt. Ik was wel van plan om het volgende toe te voegen:

Kindernet: Presentators door de jaren heen. (Ik heb een foto van een presentatie die als plaatje in een CD-boekje zit maar mag ik dat op deze wiki plaatsen of moet ik een toestemming hebben?)

Surpriseshow: Televisievormgevingen (Leader`s,decor,kader,aftiteling) - Onderdelen.- songtekst (Begintune en eindlied)

Het feest van Sinterklaas (1999-2008)- Televisievormgevingen (Leader`s,aftiteling) - Gasten/Artiesten - Presentators - Verhaallijnen (Ik heb de gehele informatie over het feest in 2001)

Koffietijd!: Televisievormgevingen (Leader`s,Decor,aftiteling) - Onderdelen - Presentators.

Spelzondergrenzen (1997) - Televisievormgevingen (Leader`s,aftiteling) - Spelonderdelen.

Er zullen er vast nog meer zijn waar ik de informatie en afbeeldingen voor heb maar voor nu kunnen we alvast kijken hoe het er een beetje uit gaat zien.

Videzot 20 sep 2011 12:52 (CEST)

  • Even kijken.

Je idee voor kindernet vind ik wel leuk, maar we kunnen geen foto's uit CD boekjes gebruiken in verband met de rechten. Echter als er toestemming is voor gebruik van het plaatje dan mag het wel.

De suprise show en spel zonder grenzen moet te doen zijn, ik zal alvast in het veld "Aanvullende info de desbetreffende pagina's aanmaken" je kan dan gewoon op de rode link klikken en aan de slag gaan. Kijk maar even op de vormgevingpagina van bijvoorbeeld Ter land ter zee ofzo om een idee te krijgen van hoe of wat.

Over koffietijd, waren er wel wijzigingen op het gebied van vormgeving?

--Bvspall 21 sep 2011 14:20 (CEST)

In de latere jaren had Koffietijd wel leaders die verschillen per seizoen dacht ik, zo had de winter een lichtblauwe frisse vormgeving en de herfst een meer bruine versie maar . En volgens mij toen Hans en Mireille vervangen waren kreeg Koffietijd ook een andere vormgevingen dacht ik. Maar natuurlijk niet te vergeten de doorstart van Koffietijd van heden met natuurlijk een geheel nieuwe vormgeving.

Over de surprise show, ik wou ook wat afbeeldingen plaatsen van het decor maar nou weet ik niet of dat nou tussen 1994 en 2001 gebruikt is of dat dat decor gebruikt is sinds de Surprise show naar RTL is verhuisd? dus 1990.

En ik wou ook een pagina aan maken voor het Feest van SInterklaas uit 2001 maar omdat het een terugkerend evenement is moet dat dus een geheel zijn? dus alle shows op 1 pagina of krijgt elk jaar zijn eigen pagina?

Videzot 21 sep 2011 14:46 (CEST)

Opmerking

Dit bestand (Catalogusnummer FTA001008978_004) is niet Loui DeBij maar Cat Stevens. Beetje slordig.

Dit is ook Cat Stevens (FTA001008978 001 con.png)

Deze trouwens ook (FTA001008978 002 con.png)


Is gecorrigeerd, dank voor het doorgeven.
Renekoenders 23 feb 2012 16:22 (CET)