Overleg gebruiker:Clausule

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Clausule (Overleg | bijdragen) op 1 jul 2010 om 09:03 (Namen bij foto's)

Ga naar: navigatie, zoeken

Hee!

Wat vet dat jij ook op de wiki zit! Jij bent ongetwijfeld die Clausule die ook op YT gezeten heeft! Dat komt goed uit, want ik heb een paar dagen geleden een pagina aangemaakt over de vormgeving van Sesamstraat en misschien zou jij er zelf nog een aantal aan kunnen toevoegen!

In ieder geval, veel plezier en succes op deze wiki! IJB 19 mei 2010 09:12 (UTC)

Clausule, van harte welkom, een eer om u hier te mogen ontvangen. Samba-boy 19 mei 2010 11:26 (UTC)
Hoi IJB en en Samba-boy, de eer is geheel aan mijn zijde. Dat is nog eens een warm welkom :-) Ik ben inderdaad dezelfde en toevallig had ik al een kleine aanvulling bij de Sesamstraat-televisievormgeving toegevoegd. Op het moment gebruik ik deze wiki nog vooral passief (lezen en Commonsafbeeldingen naar wikipedia kopiëren).
Mogen 'gewone' gebruikers zoals ik hier eigenlijk ook screenshots uploaden? En hebben die dan een maximale resolutie (aangezien alle screenshots hier klein zijn)?
Groetjes, Clausule 19 mei 2010 19:53 (UTC)

Ja, natuurlijk mag je ook uploaden! De normale grootte van zo'n screenshot voor de tv-vormgeving is 180 bij 144 pixels. IJB 19 mei 2010 20:15 (UTC)

IJB heeft hier in basis gelijk. Lees eens de pagina over Afbeeldingen in de Beeld en Geluidwiki voor het officiële verhaal. Renekoenders 20 mei 2010 06:31 (UTC)
Hoi René, Bedankt voor de toevoeging. Die pagina is mij bekend, maar ik was vooral benieuwd naar het uploaden van screenshots en wat daar de voorwaarden aan zijn. Groetjes, Clausule 20 mei 2010 22:11 (UTC)
De voorwaarde voor het uploaden van foto's is toestemming van de fotograaf voor het plaatsen van de foto. Als de fotograaf/eigenaar van de foto bovendien toestemming geeft om de foto onder cc-licensie aan te bieden moet dat vermeld worden bij de beschrijving van de foto. Renekoenders 21 mei 2010 06:57 (UTC)
Maar hoe zit het in het geval van screenshots? Dat deze niet onder CC-licentie kunnen vallen, is mij bekend, maar deze wiki maakt er toch veelvuldig gebruik van. Daarom was ik benieuwd of alle geregistreerde gebruiker ze kunnen uploaden, of - om het in de hand te houden - alleen een selecte groep gebruikers? Een mogelijk besluit zo ik me trouwens prima voor kunnen stellen. Clausule 21 mei 2010 08:34 (UTC)
Er is hier geen concrete afspraak over. De redactie houdt alle uploads in de gaten. Als iets echt niet kan, springen wij in. Veel van het geuploade materiaal kan 99% van de gevallen door de redactie ook uit onze catalogus worden gehaald en kunnen wij in de wiki plaatsen. In het geval van oude televisieprogramma's zullen onze plaatjes mooier zijn dan de screencaps die via een pc en een oude vhs zijn gemaakt.
Er zijn maar een handjevol ijverige gebruikers buiten de redactie die screencaps uploaden, veelal op het gebied van omroep(st)ers en vormgeving. Dit zijn juist de onderwerpen die voor ons lastig zijn terug te vinden in onze catalogus omdat ze niet ontsloten zijn. Wij komen ze dus slechts bij toeval tegen. Eén van onze gebruikers is overigens stagiair bij ons geweest en heeft in die tijd het hele televisievormgevingsgebeuren (en het overzicht omroepers) in de wiki opgezet. Renekoenders 21 mei 2010 09:06 (UTC)
Dat zijn inderdaad leuke overzichtjes! Dank je voor je duidelijk antwoord trouwens. Zelf heb ik vooral opnames van kinderprogramma's uit de jaren 80 in mijn verzameling. Als ik nog een keer met mijn banden aan de slag ga (nog lang niet alles is gedigitaliseerd) zal ik eens kijken of ik nog omroepsters tegenkomen die niet in het overzicht staan. Groetjes, Clausule 21 mei 2010 12:46 (UTC)

Harde noten en Dat zeg ik niet

Hoi Clausule, Goed dat je informatie aan de producties Harde noten en Dat zeg ik niet hebt toegevoegd! Zou je er wel aan willen denken dat alles in de wiki in tegenwoordige tijd geschreven wordt?! Groetjes --Mvkooij 11 jun 2010 11:06 (UTC)

Ah pardon, wist ik niet. Zal ik voortaan doen! Groetjes, Clausule 11 jun 2010 18:31 (UTC)

Namen bij foto's

Hey Clausule ik zag dat je bij de diverse galleries namen hebt toegevoegd. Goed werk, wordt zeer gewaardeerd!! Ik dacht al dat het Felix Jan Kuijpers was bij De Lemmings, maar kon niet echt een goede foto op het net vinden die dat bevestigde. Groetjes --Bvspall 1 jul 2010 07:52 (UTC)

Hoi Bvspall, Dankjewel en graag gedaan! :-) Bij twijfel kijk ik meestal naar de oren. En juist bij Felix Jan Kuipers gaf dat de doorslag. Vergelijk voor de aardigheid eens de oren op Bestand:FTA001022777_015_con.png met [1]
Ik heb trouwens het idee dat die oude gast bij Het Capitool CPN'er Marcus Bakker is, maar hier weet ik het niet zeker genoeg om de naam toe te voegen. Misschien wil jij eens kijken wat je er van denkt? Groetjes, Clausule 1 jul 2010 09:03 (UTC)