Overleg gebruiker:Erik-v-w

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door User00 (Overleg | bijdragen) op 13 feb 2015 om 10:23

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Gelieve geen teksten meer kopieren en plakken oftewel woord voor woord overnemen, dit is ongewenst. Gelieve alleen in eigen woorden bewerken. --Redactie


Ik snap het niet helemaal. Chefpiet was toch weer te zien in de nieuwste film? --User00 (overleg) 26 jan 2015 22:12 (CET)


In reactie op uw reactie op mijn overlegpagina: Chefpiet was te zien in de videoclip van het lied "Pietenreislied" en deze is toch ook te zien en te horen in (en dus deel van) de nieuwste film? Zelfs al staat hij niet in de aftiteling vermeld dan is dit gegeven geen indicatie dat Van Dijke en/of Chefpiet niet in de film te zien zou(den) zijn. Het gebeurt wel vaker dat niet alle acteurs in een televisie- of filmproductie in de bijbehorende aftiteling vermeld staan. --User00 (overleg) 26 jan 2015 22:28 (CET)


Rond 00:39/00:40 is Chefpiet te zien in de videoclip. Bovendien is er navraag gedaan bij RTL en de medewerker in kwestie gaf aan dat "Chefpiet inderdaad weer even te zien was". Zie ook de artikelen 25 jaar RTL en Don van Dijke. --User00 (overleg) 27 jan 2015 08:57 (CET)


Wie ben jij om hierover uitspraken te doen? RTL zend de afleveringen uit en ook film(s) van De Club van Sinterklaas en is zeker bevoegd om hier uitspraken over te doen. Ook staan zij in de aftiteling van de films en series. --User00 (overleg) 27 jan 2015 16:24 (CET)


De vraag "wie ben jij?" wil ik trouwens beantwoord zien. Jouw gebruikersnaam doet denken dat jij een producent bent van De Club van Sinterklaas: Erik van Wegen. Mag jij jezelf voordoen als deze persoon? Als jij deze persoon echt bent, dan is dit uiteraard geen klacht. --User00 (overleg) 27 jan 2015 16:24 (CET)


Jouw opmerking over het 3de seizoen (De Club van Sinterklaas & De Verdwijning van Wagen 27) valt onmogelijk te bewijzen omdat deze serie niet compleet op dvd is uitgebracht. Ook wordt deze niet herhaald op televisie. --User00 (overleg) 27 jan 2015 16:32 (CET)


Tevens is naar mijn weten de juiste benoeming "personage" en niet "karakter". Het woord "karakter" is mogelijk verbasterd vanaf het Engelstalige "character". --User00 (overleg) 27 jan 2015 16:38 (CET)


Zelfs in het geval dat het personage niet vertolkt word door de vaste acteur dan nog is dit hetzelfde personage. Bovendien is dit niet eens belangrijk als het gezicht van het personage niet in beeld te zien is en/of wanneer het personage geen dialogen heeft. 'Doubles' zijn geen onbekend fenomeen. --User00 (overleg) 27 jan 2015 16:54 (CET)


En graag zie ik ook uitgelegd wat jij met het volgende bedoelde: "RTL is niet betrokken bij de productie van de film of videoclips en kan hier onmogelijk bevestigende uitspraken over gedaan hebben." Zowel hoe RTL niet betrokken zou zijn bij de productie én hoe RTL hierover geen uitspraken zou kunnen doen. --User00 (overleg) 27 jan 2015 17:15 (CET)


Ook is jouw bewering dat het verhaal over Don van Dijke niet thuis zou horen op de pagina 25 jaar RTL niet correct. Al in 1997 was Don van Dijke als Chefpiet te zien met een eigen (dagelijkse) serie op RTL4 en sinds 2009 wordt De Club van Sinterklaas niet alleen herhaald op RTL8 en/of RTL4 maar ook zijn nieuwe afleveringen en spinoff-programma's te zien rond De Club van Sinterklaas op dezelfde zender(s). Ook is de actie van Nickelodeon gewoon noemenswaardig. --User00 (overleg) 27 jan 2015 18:26 (CET)


Chefpiet was te zien in de film De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard, punt uit. Moet je niet op mij of de wiki zitten afreageren - en het liefst al helemaal niet in laster - dat de producent van De Club van Sinterklaas zulke speciale momenten zo karig en klein weet te brengen. Ik snap dat Chefpiet een gevoelig onderwerp is omdat het eigenlijk zijn serie was en na drie seizoenen deze als het ware van hem afgepakt lijkt (ik weet de redenen van achter de schermen niet) en ook omdat hij de titelsong vanaf seizoen 2 al niet meer inzong (waarvan ik de redenen ook niet weet), maar dat is geen reden om zo tekeer te gaan. RTL heeft bevestigd dat Chefpiet in 2014 te zien was in een productie van De Club van Sinterklaas. Punt uit.

Als het aan mij lag - en veel fans overigens ook - was Chefpiet allang weer te zien in De Club van Sinterklaas en zou hij ook gewoon elke film en/of serie de titelsong weer inzingen. Het ligt niet aan ons, het probleem ligt bij de makers. --User00 (overleg) 27 jan 2015 21:08 (CET)


Is Sounddesign toevallig een sjiek woord voor 'geluidsbewerking'? Niet iedereen kan Engels, en dat gaat nog niet eens over sjiek Engels. --User00 (overleg) 27 jan 2015 21:18 (CET)


En voordat de spelling 'Gouden Pepernoot' weer in hoofdletters terug geplaatst word: zelfs al zou er op de achterkant van de officieel uitgebrachte dvd-hoes deze spelling staan dan nog is dit geen garantie dat deze spelling ook binnen de continuiteit van de film gebruikt word: ook dvd-hoezen bevatten wel eens alternatieve spellingen. Tot die tijd ga in ieder geval ik uit van 'gouden pepernoot'.

CD's van De Club van Sinterklaas (2005-2009) spellen namen als 'Test Piet' en en 'Muziek Piet', terwijl de personages in de televisie-afleveringen zelf hun naam op een bord schrijven en de spelling juist 'Testpiet' en 'Muziekpiet' is. En op de cd's van tegenwoordig ook. Bijvoorbeeld.

Hokuspokuspiet zou de officiele spelling zijn terwijl ook de spelling 'Hocus Pocus Piet' wel eens voorbij kwam. --User00 (overleg) 29 jan 2015 13:13 (CET)


Reactie? --User00 (overleg) 13 feb 2015 11:22 (CET)