Overleg gebruiker:IJB: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Versie 93734 van IJB (overleg) ongedaan gemaakt)
 
(28 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
===Sipke Jan Bousema===
+
Ik denk dat het geen goed idee was om terug te keren. Ik ben er weer uit, voor onbepaalde tijd. Vaarwel.
Netjes gedaan, ik heb nog even een korte alinea toegevoegd en hier en daar wat zinnen omgebogen, maar voor de rest een goede tekst.
 
 
 
--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 4 jun 2009 08:26 (UTC)
 
:Bedankt voor je hulp. Ik heb een nieuw personenartikeltje over [[Klaas van Kruistum]] geschreven, kun je het daar ook effe doen? [[Gebruiker:IJB|IJB]] 4 jun 2009 18:09 (UTC)
 
 
 
::Ziet er ook goed uit. Probeer er alleen even op te letten alles in de tegenwoordige tijd te schrijven.
 
::--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 5 jun 2009 09:00 (UTC)
 
:::Probeer ik altijd, maar jammergenoeg lukt dat nooit... [[Gebruiker:IJB|IJB]] 5 jun 2009 09:55 (UTC)
 
::::: [[Armin van Buuren]] ziet er goed uit en in de tegenwoordige tijd. Netjes.
 
:::::--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 8 jun 2009 08:38 (UTC)
 
 
 
===Duiven===
 
Mag ik weten waarom het zo belangrijk is om bij de AVRO te weten of de duiven die door beeld gaan wel of geen duiven zijn? Duiven zijn niet blauw, maar het zijn dan ook echt ontzettend realistisch getekende vogels met het Avro-logo op hun lijf.
 
[[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 5 jun 2009 14:38 (UTC)
 
 
 
In aanvulling op de opmerking hierboven: bij Lingo heb je ook voorstellen voor afbeeldingen geplaatst. Zet dit aub op de overlegpagina en niet op de pagina zelf. Als je wilt dat de redactie deze plaatjes plaatst kun je ons ook mailen natuurlijk.
 
De oproepen bij Lingo zal ik verwijderen en er komen zo snel mogelijk afbeeldingen. -- [[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 19 jun 2009 06:51 (UTC)
 
 
 
===Bassie en Adriaan===
 
 
 
Hey, ik zag dat je gisteren een pagina voor Bassie en Adriaan hebt toegevoegd. Ik heb deze pagina helaas moeten verwijderen omdat deze niet relevant is aangezien er al pagina's zijn voor zowel Bas als Aad van Toor. Informatie over hun carrière als Bassie en Adriaan hoort dus daar thuis. Je zou wel productie pagina's kunnen maken van de diverse Bassie en Adriaan televisieseries.
 
--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 2 jul 2009 09:11 (UTC)
 
 
 
===Hokjes plaatsen voor afbeeldingen, maar geen afbeeldingen===
 
Verzoekjes om afbeeldingen hoor je niet te plaatsen in een artikel. Mag ik je dus hartstikke bedanken voor bijna een uur werk om alle lege afbeeldingshokken bij de vormgevingen van NL 1 2 en 3, + de VARA + Sinterklaasintochten + weet ik veel waar weer weg te halen? Weggehaald met de reden dat de opmaak van de artikelen er gewoon niet meer uitzagen met die lege dingen erin. En omdat het zo onnodig als iets is. En omdat bij de helft van de vormgevingen van NL1, 2 en 3 geen Ochtend-eindleader was... En ik kan zo doorgaan, maar DAAROM heb ik ze dus verwijderd. Dank je wel, hoor.
 
[[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 5 jul 2009 00:28 (UTC)
 
 
 
=== Ned 2 televisievormgeving deel 2 ===
 
Al meerdere malen is tegen je gezegd dat je op HOOFDPAGINA'S  geen verzoekjes mag plaatsen, en nu doe je het gewoon weer. Wat denk je dat het hier is, Televisie-Marktplaats? En erg onbeschoft om niet te luisteren naar raad van anderen. Ik heb je "Bijdragen" uiteraard weer verwijderd. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 5 jul 2009 19:27 (UTC)
 
 
 
===Reinout Oerlemans===
 
Hoi Ischa dat Reinout liever wou presenteren dan regisseren kwam ik tegen in een interview met hem in een dagbald. Ik weet zo niet meer welke. Vandaar dat ik de tekst weer heb teruggedraaid.--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 13 jul 2009 07:53 (UTC)
 
 
 
===Trivia pagina's===
 
Hey Ischa, ik zie dat je interessante trivia hebt toegevoegd aan de vormgevingpagina van Nederland 3. Zou je hierbij een bron kunnen vermelden? Dan kunnen mensen, indien ze het volledige verhaal willen lezen/horen/zien, dit makkelijk terug vinden. Groet--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 15 jul 2009 09:34 (UTC)
 
: Zie Geschiedenis, daar heb ik de bron in vermeld.
 
::Ah ik zie het. Zou je dat in de toekomst onder het desbetreffende trivia tekstje kunnen zetten? Dus bij (bron: DVD Televisieversierders 2008) of (bron: interview Persoon X 12 januari 1996) Dat maakt het voor anderen ook sneller te zien. Gr.--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 16 jul 2009 15:15 (UTC)
 
 
 
===TROS-vormgeving===
 
De nachtleader uit 1977 was WELDEGELIJK een eindleader. Hetzelfde geldt voor de TROS-idents die je steeds terugdraait tot leaders. Het zijn en blijven gewoon ID's. Geen leaders, zelfs niet hele korte leaders, maar gewoon ID's. Het heeft dus geen zin om het zelf tot eigen wensen terug te draaien. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 21 jul 2009 17:44 (UTC)
 
: Ik doe het niet naar mijn eigen wensen. Maar ik heb ook wel eens de dagleader als eindleader gebruikt zien worden, vandaar dat ik het wilde veranderen. De TROS ID's begrijp ik, hierij beloof ik dat ik het ik niet meer zal doen. Maar wat ik wel raar vind, bij andere vormgeving staat er bij de ID's wel gewoon leader en dat klopt niet. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 21 jul 2009 06:23 (UTC)
 
::Goede morgen heren. Ik denk dat de oplossing voor dit conflict redelijk eenvoudig is. Idents zijn vormgeving en dus welkom op de vormgeving pagina's. Ze moeten echter wel genoemd worden als Idents en niet leaders, want dat zijn ze idd niet. Met betrekking tot beginleaders die gebruikt worden als eindleaders. Dat kan gewoon vermeld worden in de beschrijvingtekst. Op de pagina zelf zou ik de leader enkel benoemen als beginleader, want daar is deze blijkbaar voor ontworpen.--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 21 jul 2009 08:02 (UTC)
 
 
 
===Trivia Ned 3===
 
 
 
Hey Ischa. Ik zie dat je de trivia voor Nederland 3 1994-1995 hebt leeggehaald. Ik heb m teruggedraaid naar de oorspronkelijke versie met het citaat. Citaten uit artikelen mogen wel (mits correcte bronvermelding). Je mag alleen geen compleet artikel plaatsen. Gr--[[Gebruiker:Bvspall|Bvspall]] 22 jul 2009 11:27 (UTC)
 
: Het is wel een compleet artikel, daarom had ik hem weggehaald. Ik hoorde vandaag pas dat je die niet op de wiki mag zetten. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 22 jul 2009 11:30 (UTC)
 
 
 
===Replica VARA-storingsscherm 1990-1995?===
 
Dit vind ik gewoon niet kunnen op een wiki als deze. Als je A. niet zeker weet of het er zo uitzag, en B. het zelf gemaakt hebt, dan lijkt het me niks meer dan logisch dat ik je "Replica" van het storingsscherm uit 1990-1995 waarvan je niet weet of het zo was heb verwijderd. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt me ook beter als je dit voortaan niet meer doet. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 3 aug 2009 00:16 (UTC)
 
 
 
----
 
Inderdaad, dit mag je niet meer doen. Replica's en andere fantasieën horen thuis op fansites e.d.<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 29 jul 2009 11:32 (UTC)
 
 
 
En nu na het uploaden van een "gepimpte" NOS leader uit 1986 herhaal ik: dit mag je niet meer doen. Hierna volgt nog slechts één waarschuwing op dit gebied. [[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 30 jul 2009 07:50 (UTC)
 
 
 
=== RTL Nieuws ===
 
 
 
Beste IJB, ik kan me bijna helemaal aansluiten bij wat hierboven gezegd is over de TROS-bumper, alleen gaat het in dit geval  om materiaal dat je van de server van AHRN hebt gehaald. Mede namens de redactie van de betreffende website, wil ik je vragen om dat in het vervolg absoluut niet meer te doen, en het materiaal weg te halen.
 
 
 
Ik begrijp de insteek van de wiki, en het zou mooi zijn als alles volledig op deze site zou staan, maar laat in het vervolg de makers van de screenshots zelf hun items online zetten.
 
 
 
[[Gebruiker:Rth|Rth]] 5 aug 2009
 
 
 
: Ik ben er pas later achtergekomen dat die screenshot eigendom is van ARHN, ik dacht eigenlijk dat Roland 'm openstelde voor ons allemaal. Verkeerd begrepen dus. Gelukkig is het al gauw ontdekt en heb ik het plaatje direct van de pagina af gehaald.
 
 
 
: In het vervolg zal ik alleen mijn eigen screenshots online gooien.
 
 
 
: [[Gebruiker:IJB|IJB]] 5 aug 2009 15:17 (UTC)
 
 
 
:: Om misverstanden te voorkomen, ik heb je alleen gewezen op het plaatje dat op de site stond, niet persoonlijk het plaatje gestuurd. Daarin zit het grote verschil in deze. Dan is dit ook, hopelijk, de wereld weer uit.
 
 
 
:: --[[Gebruiker:Rth|Rth]] 6 aug 2009 14:54 (UTC)
 
 
 
===Plaatjes vervangen===
 
Niet om je kwaad te maken, maar ik wil gewoon even weten waarom je al die plaatjes met de zelfde versies aan het vervangen bent, die al online staan? Ik zie namelijk geen verschil. De kwaliteit van die originele plaatjes zijn ook goed. Vanwaar die wijzigingen? [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 15 aug 2009 18:28 (UTC)
 
 
 
: Ik werk tegenwoordig steeds meer met PNG, want JPG gaat, als je het opslaat, vaak ten koste van de kleur. Of soms is een plaatje wat 'blokkerig' en heb ik hem voor een tweede versie met een ander programma wat strakker gemaakt. Hieronder een voorbeeldje van een Twee voor de Feestdagen leader-afbeelding die ik online heb gezet, daar kun je het goed zien aan de randen van het logo:
 
 
 
{| class="wikitable"
 
|- valign="top"
 
| width="150" | [[Afbeelding:Tweevoordefeestdagennietstrak.png|thumb|Versie 1]]
 
| width="150" | [[Afbeelding:Nederland 2 leader kerst (4) 2002.png|thumb|Huidige versie]]
 
|}
 
 
 
:: Het spijt me, maar... Ik zie er echt geen verschil in. En al zou er al een verschil zijn dan is dat dus minimaal want ik zie het niet. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 16 aug 2009 14:53 (UTC)
 
 
 
::: Je moet ook heel dicht bij het scherm zitten en dan kun je het zien. Je ziet het vooral aan de rand van linksbovenin het logo. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 16 aug 2009 14:55 (UTC)
 
 
 
:::: Over snel reageren gesproken... Het spijt me IJB, maar hoe ik het wend of keer, ik zie het verschil echt niet. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 17 aug 2009 00:48 (UTC)
 
 
 
::::: Ik geef toe: het verschil is minimaal, maar deze wiki verdient gewoon de allerbeste kwaliteit afbeeldingen. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 16 aug 2009 14:59 (UTC)
 
 
 
:::::: ZO'N minimaal verschil? Ik zie het verschil geeneens! T'is alleen maar dubbel werk. Maargoed, als jij graag dan dubbel werk levert, ga je gang. Ik wilde alleen maar weten waarom je de plaatjes (Al dan niet onnodig) vervangt. Succes! [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 16 aug 2009 15:03 (UTC)
 
 
 
Ik heb de afgelopen tijd met verbazing naar Wikigate gekeken op deze pagina, maar zou je er alstublieft mee willen stoppen.
 
Punt 1 is het niet leuk voor de freaks, verzamelaars e.d. en Punt 2 schiet je er niet zo veel mee op. [[Gebruiker:Bosmeester|Bosmeester]] 16 aug 2009 15:29 (UTC)
 
 
 
: Kunt u wat preciezer zijn? Waar moet ik mee stoppen? [[Gebruiker:IJB|IJB]] 16 aug 2009 15:59 (UTC)
 
 
 
Ook ik zal even reageren op deze kwestie. Ik stel voor dat IJB en Samba-boy onderling met elkaar gaan praten over het wijzigen van plaatjes, filmpjes van Youtube en alle andere zaken. Dan nog een tip voor Samba-boy: Ik zou gewoon Ischa zijn gang laten gaan, als hij plezier heeft met plaatjes vervangen, dan gun ik hem dat van harte. [[Gebruiker:Mvandijk|Mvandijk]] 16 aug 2009 17:31 (UTC)
 
 
 
===Vormgeving trivia===
 
 
 
Voordat je de hele dvd die we je meegegeven hebben uittypt en op de trivia pagina's zet: stop hier aub meteen mee. Dit levert ons alleen maar werk op om de interessante feiten uit deze uitgeschreven quotes te halen. Als wij de inhoud van de dvd op deze wijze in de wiki hadden willen verwerken, dan was dat al lang gebeurd.<br>
 
Het is heel mooi dat je de informatie uit die compilaties wilt halen, maar niet in deze vorm.<br>Daarnaast vermelden wij altijd een bron op de trivia-pagina's.<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 20 aug 2009 14:37 (UTC)
 
 
 
: Excuus, ik ben meteen gestopt. Bronnen zet ik altijd in geschiedenis, omdat de rechthebbende het misschien niet prettig vindt om zomaar recht op die pagina zijn naam te hebben staan. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 20 aug 2009 14:39 (UTC)
 
 
 
===Naam?===
 
Waarom maak je een tijdje terug nogal een heisa dat je je wachtwoord van account "OentOent" kwijt zou zijn, roep je daarna op je nieuwe account "IJB" dat je je opnieuw hebt aangemeld met je initialen, omdat dat gewend is op deze wiki, en besluit je gisteren toch weer verder te editten op het account "OentOent"? En vandaag ga je weer verder op "IJB", waarom precies op 2 accounts wijzigen? Beetje verwarrend, dit. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 10 okt 2009 15:21 (UTC)
 
 
 
:Mijn OentOent-wachtwoord heb ik inmiddels al een maand of wat weer gevonden, maar IJB is mijn hedendaagse account, omdat die naam wat meer volgens de regels is, je moet namelijk inloggen volgens je naam en IJB zijn mijn initialen. Sindsdien is OentOent mijn reserve-account (voor als IJB bijvoorbeeld wordt gekraakt), maar op YouTube e nog heel veel andere sites heet ik ook OentOent en dan vergeet je wel eens dat je hier IJB bent en niet OentOent... [[Gebruiker:IJB|IJB]] 10 okt 2009 15:42 (UTC)
 
 
 
::Je zei op je accountpagina enkel dat je je opnieuw had geregistreerd omdat het hier gewend was om met je naam te registeren. Niets over dat je je wachtwoord kwijt zou zijn geraakt. Dat van dat wachtwoord lijkt me dus eerder een smoesje geweest om jezelf professioneel voor te doen en je net als alle andere werknemers van Beeld & Geluid in te schrijven met je initialen/naam. Want bij mijn weten is het namelijk niet VERPLICHT om je naam als inlognaam te hebben. En over dat je vergeet hier IJB te heten bij het inloggen: Je kan je hier ook zo inloggen dat je bij iedere keer als je op deze site komt je automatisch wordt ingelogd als IJB. En anders vergeet je toch gewoon "weer" je wachtwoord van OentOent? Dan kan je ook niet meer de fout maken "per ongeluk" als OentOent in te loggen. :) [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 10 okt 2009 17:02 (UTC)
 
 
 
===Testbeelden===
 
 
 
Testbeelden horen ook onder vormgeving Ischa. Vandaag de dag wordt er geen testbeeld meer gebruikt voor de Nederlandse uitzendingen. Dit stukje nostalgie hoort daarom ook bij de vormgeving. Anders kunnen we de dolle klokken pagina ook wel verwijderen…dat valt ook niet onder vormgeving?. [[Gebruiker:Mvandijk|Mvandijk]] 29 okt 2009 20:27 (UTC)
 
 
 
: Ja, maar testbeelden horen niet bij een specifieke vormgeving. Er zou misschien een pagina kunnen worden aangemaakt met allemaal testbeelden, net als met die klokken. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 30 okt 2009 18:07 (UTC)
 
 
 
: Testbeelden horen juist wel specifiek bij de vormgeving. Waarom zit anders dan de zendernaam in het testbeeld?. Daarnaast waren er vroeger ook vele variaties op de testbeelden. [[Gebruiker:Mvandijk|Mvandijk]] 30 okt 2009 18:56 (UTC)
 
 
 
:: Dat klopt, maar ik bedoel niet bij een specifiek vormgevingspakket. Ze werden bij meerdere huisstijlen gebruikt. Als je een testbeeld bij zo'n vormgeving neerzet, zouden mensen kunnen denken dat het testbeeld alleen bij die vormgeving werd gebruikt en dat klopt dus niet. Daarom had ik ze verwijderd. Misschien een idee om (ook voor de liefhebbers) een aparte pagina aan te maken voor testbeelden? [[Gebruiker:IJB|IJB]] 30 okt 2009 19:03 (UTC)
 
 
 
::: Als ik mij in de discussie mag moeien, lijkt het mij geen goed idee om voor testbeelden een eigen pagina aan te maken, maar gewoon de testbeelden van desbetreffende zender/omroep bij die desbetreffende zender/omroep te plaatsen. Wat betreft je argument dat mensen kunnen denken dat een testbeeld enkel bij een bepaalde vormgeving werd gebruikt wat dan bijvoorbeeld niet klopt: Mensen zijn niet zo dom. En als het gewoon goed staat aangegeven in zo'n hokje, is er geen wolkje aan de lucht. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 2 nov 2009 20:48 (UTC)
 
 
 
===Vragen om beelden, poging 3000===
 
Misschien kwets ik iemand met deze titel, maar het is precies waar het op staat: Men heeft meerdere malen tegen je gezegd dat je niet op de hoofdpagina hoort te vragen dat je nog de begin/eind leader of wat dan ook zoekt van bepaalde vormgevingen. Daar is het artikel/hoofdpagina gewoon niet voor bestemd, punt uit. Nu zie ik dat je het gewoon weer wilt proberen bij de ochtendtelevisie-vormgeving. Ik ben weliswaar geen hoge pief bij de Beeld & Geluid-wiki dus ik kan het ook mis hebben, maar ik begin langzaamaan moe te worden van het feit dat je niet luistert. Daarmee verpest je niet alleen pagina's... Maar ook de stemming op de wiki.[[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 5 nov 2009 22:29 (UTC)
 
: Shit, op de verkeerde pagina gezet! Bedoeling was dat ik het op het overleg zou zetten. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 5 nov 2009 21:23 (UTC)
 
:: En waarom zou men er daar iets aan hebben? Als iemand ziet dat er iets mist, dan voegt diegene het wel toe. Zo niet, dan niet. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 5 nov 2009 22:29 (UTC)
 
::: Aan die screenshots heb je zeker iets!! Het is onderdeel van de Nederlandse media en dus hoort het op deze wiki, die over die Nederlandse media gaat. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 6 nov 2009 07:14 (UTC)
 
:::: Je snapt niet wat ik bedoel. Natuurlijk heb je iets aan die screenshots van die leaders, daar is deze hele wiki gedeeltelijk ook voor (Zoals ik zelf ook wel weet, denk je niet? Mensen zijn niet zo dom, zoals ik eerder tegen je zei). Ik zeg alleen dat je aan die zowat 'wanhopige' vragen om screenshots van die leaders niets hebt, omdat mensen zonder account geen overleg-pagina's kunnen zien. En als mensen die WEL een account hebben ze niet hebben... Houdt het op. Als iemand ziet dat er iets mist, dan voegt diegene het wel toe. Zo niet, dan niet. En dat is mijn conclusie. :-) [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 6 nov 2009 20:50 (UTC)
 
 
 
===Stills van websites overnemen===
 
Ik geloof niet dat het de bedoeling is dat men stills van andere websites overneemt zonder toestemming. Ik zie hier dat je een Nederland 3 teletekstverwijzing hebt geupload, kort nadat op deze website (http://videoenaudio.gouweloos.com/content/view/1022/1/) toevallig genoeg met dezelfde still werd uitgelegd hoe foutjes uit zo'n still te halen via bewerkingsprogramma's en meerdere stills. Ik heb het nagekeken en wat ook zo toevallig is, is dat de afmeting met jouw originele EERSTE geuploade versie van de Nederland 3-still, gelijk is aan de afmeting van de stills die op die website staan! Maar uiteraard, dat is puur toeval. Ik heb nog geprobeerd om de 3 'foutieve' stills die als voorbeeld in het artikel op die site staan, proberen te bewerken naar een foutloze still zonder rode strepen, en dat lukte! Ook zuiver toeval! Dan is het dus ook puur toeval dat ik even zeg, dat je voortaan beter geen stills meer van andere websites afhaalt zonder toestemming, of met de intentie om het als 'eigen materiaal' te uploaden.[[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 7 nov 2009 18:51 (UTC)
 
: '''Er ging helaas wat mis...''' deze komt inderdaad van de Gouweloos site en het is niet de enige trouwens. Ook de NL2 pauze uit 1994 en een aantal KRO screenshots komen van de Gouweloos site. Alleen ben ik vergeten in de beschrijving te zetten dat het van Gouweloos komt, omdat een heleboel dingen wel eigen materiaal zijn (bijvoorbeeld de NL2-lolly dingen uit 2002 die ik vorige week online heb gezet en verder nog een groot aantal andere dingen) en ik die dingen ook niet gesorteerd heb op eigen materiaal en materiaal van andere sites (bijv. ook YouTube), dus alles zat door elkaar en dan realiseer je je niet meer dat er ook materiaal van anderen tussen zit. Dat ga ik in het vervolg nu wel doen. Heel slordig, heel vervelend en welgemeende excuses voor deze blunder! [[Gebruiker:IJB|IJB]] 7 nov 2009 19:49 (UTC)
 
 
 
Hallo Ischa,
 
Ik vind het erg spijtig dat je weer eens afbeeldingen die afkomstig zijn uit mijn video's op de wiki plaatst (KRO eindstill en storing 1982). Ik vraag het je dan ook vriendelijk dit voortaan niet meer te doen. Want ik wil graag zelf mijn afbeeldingen beheren, en niemand anders. [[Gebruiker:Noedolekcin|Noedolekcin]] 23 jan 2010 16:31 (UTC)
 
 
 
: Sorry, ik zal het niet meer doen. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 23 jan 2010 18:03 (UTC)
 
 
 
===De redactie vraagt uw aandacht voor het volgende===
 
 
 
De redactie heeft op de overlegpagina van gebruiker Samba-Boy een bericht van gebruiker IJB verwijderd omdat de Beeld en Geluidwiki door twee gebruikers (opnieuw!) wordt misbruikt om een internetruzie uit te vechten. Dit kunnen we hier niet tolereren. Het is nu de tweede keer dat dit gebeurt. Het is werkelijk onbegrijpelijk en zelfs bedroevend dat twee liefhebbers en voorstanders van de ontsluiting van kennis van de audiovisuele media zo omgaan met elkaar op een internetsite die juist daarvoor bedoeld is.<br>De volgende keer heeft een blokkering van een maand tot gevolg.
 
 
 
Wat betreft de foto's in de wiki:<br>
 
De foto's die Beeld en Geluid op de wiki aan het plaatsen is komen uit onze fotocollectie. Beeld en Geluid is rechthebbende van deze foto's. De redactie heeft als taak deze foto's te ontsluiten en wel op een specifieke manier. Wijzigingen aan deze afbeeldingen zullen niet worden geaccepteerd. Het plaatsen van afbeeldingen door gebruikers zal nauwlettend in de gaten worden gehouden in verband met rechtenkwesties. Bij navraag van rechthebbenden over onterechte plaatsing van hun (beeld)materiaal zullen wij altijd verwijzen naar de gebruiker die verantwoordelijk is geweest voor het plaatsen.
 
 
 
Dit bericht zal op de overlegpagina's van beide betrokkenen worden geplaatst.<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 10 nov 2009 07:31 (UTC)
 
: Duidelijk, begrepen, over. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 10 nov 2009 09:42 (UTC)
 
 
 
===Plaatjes Hour of Power===
 
 
 
Ischa, ik zag je dat bij Hour of Power ook plaatjes hebt geupload die rechtstreeks van Wikipedia komen. Dit is volgens mij streng tegen de regels. [[Gebruiker:Mvandijk|Mvandijk]] 12 apr 2010 16:58 (UTC)
 
:Dat klopt niet helemaal, ik heb die plaatjes namelijk vorig jaar genomen op vakantie in Amerika en ze behalve op Wikipedia ook op de Beeld en Geluid wiki gezet. Op de [http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:CrystalCathedralAvond.JPG afbeeldingspagina] kun je zien dat [http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Ischa1 Ischa1] de auteur is, dat is de gebruikersnaam waarop ik actief ben op Wikipedia.
 
 
 
:Gisteren zette ik ook al een aantal gemaakte foto's van [[That's the question]] online (waarvan ik er ook eentje op Wikipedia heb gezet), vandaag bedacht ik dat het misschien wel leuk is om ook [[Hour of Power]] erop te zetten.
 
 
 
:De originele bestanden hebben wij nog, dus als ze erom vragen kan ik ze direct sturen. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 12 apr 2010 18:36 (UTC)
 
 
 
===Deja vu? Nee, gewoon weer opnieuw klooien===
 
Ik zeg er niets over. Ik laat het gewoon aan alle lezers over die dus dit toevallig zien.
 
 
 
We hebben een YouTube-link, 14 uur geleden geupload door Erictele: http://www.youtube.com/watch?v=GMgqZChyfHw
 
 
 
We hebben een foto, om 7:10 geupload door IJB: http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:Ned2pauze.png
 
 
 
Waar ligt de vergelijking? En had iemand (Meerdere iemanden geloof ik zelfs) niet al eens gezegd dat het niet toegestaan was beelden van YT af te halen?
 
 
 
En dan vragen mensen waarom ik nog zo weinig televisie-spul op YouTube upload. Ik wil best meehelpen aan deze wiki, maar zo vind het gewoon belachelijk hoe er wordt omgegaan met andermans opnames.[[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 19 mei 2010 11:39 (UTC)
 

Huidige versie van 10 nov 2010 om 11:02

Ik denk dat het geen goed idee was om terug te keren. Ik ben er weer uit, voor onbepaalde tijd. Vaarwel.