Overleg gebruiker:IJB: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Overleg toegevoegd)
k (Naam: Typo)
Regel 109: Regel 109:
 
: Excuus, ik ben meteen gestopt. Bronnen zet ik altijd in geschiedenis, omdat de rechthebbende het misschien niet prettig vindt om zomaar recht op die pagina zijn naam te hebben staan. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 20 aug 2009 14:39 (UTC)
 
: Excuus, ik ben meteen gestopt. Bronnen zet ik altijd in geschiedenis, omdat de rechthebbende het misschien niet prettig vindt om zomaar recht op die pagina zijn naam te hebben staan. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 20 aug 2009 14:39 (UTC)
  
===Naam===
+
===Naam?===
Waarom maak je een tijdje terug nogal een heisa dat je je wachtwoord van account "OentOent" kwijt zou zijn, roep je daarna op je nieuwe account "IJB" dat je je opnieuw hebt aangemeld met je initialen omdat dat gewend is op deze wiki, en besluit je gisteren toch weer verder te editten op dit account? En vandaag ga je weer verder op "IJB". Beetje verwarrend, dit. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 10 okt 2009 15:21 (UTC)
+
Waarom maak je een tijdje terug nogal een heisa dat je je wachtwoord van account "OentOent" kwijt zou zijn, roep je daarna op je nieuwe account "IJB" dat je je opnieuw hebt aangemeld met je initialen, omdat dat gewend is op deze wiki, en besluit je gisteren toch weer verder te editten op het account "OentOent"? En vandaag ga je weer verder op "IJB", waarom precies op 2 accounts wijzigen? Beetje verwarrend, dit. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 10 okt 2009 15:21 (UTC)

Versie van 10 okt 2009 om 15:22

Sipke Jan Bousema

Netjes gedaan, ik heb nog even een korte alinea toegevoegd en hier en daar wat zinnen omgebogen, maar voor de rest een goede tekst.

--Bvspall 4 jun 2009 08:26 (UTC)

Bedankt voor je hulp. Ik heb een nieuw personenartikeltje over Klaas van Kruistum geschreven, kun je het daar ook effe doen? IJB 4 jun 2009 18:09 (UTC)
Ziet er ook goed uit. Probeer er alleen even op te letten alles in de tegenwoordige tijd te schrijven.
--Bvspall 5 jun 2009 09:00 (UTC)
Probeer ik altijd, maar jammergenoeg lukt dat nooit... IJB 5 jun 2009 09:55 (UTC)
Armin van Buuren ziet er goed uit en in de tegenwoordige tijd. Netjes.
--Bvspall 8 jun 2009 08:38 (UTC)

Duiven

Mag ik weten waarom het zo belangrijk is om bij de AVRO te weten of de duiven die door beeld gaan wel of geen duiven zijn? Duiven zijn niet blauw, maar het zijn dan ook echt ontzettend realistisch getekende vogels met het Avro-logo op hun lijf. Samba-boy 5 jun 2009 14:38 (UTC)

In aanvulling op de opmerking hierboven: bij Lingo heb je ook voorstellen voor afbeeldingen geplaatst. Zet dit aub op de overlegpagina en niet op de pagina zelf. Als je wilt dat de redactie deze plaatjes plaatst kun je ons ook mailen natuurlijk. De oproepen bij Lingo zal ik verwijderen en er komen zo snel mogelijk afbeeldingen. -- Renekoenders 19 jun 2009 06:51 (UTC)

Bassie en Adriaan

Hey, ik zag dat je gisteren een pagina voor Bassie en Adriaan hebt toegevoegd. Ik heb deze pagina helaas moeten verwijderen omdat deze niet relevant is aangezien er al pagina's zijn voor zowel Bas als Aad van Toor. Informatie over hun carrière als Bassie en Adriaan hoort dus daar thuis. Je zou wel productie pagina's kunnen maken van de diverse Bassie en Adriaan televisieseries. --Bvspall 2 jul 2009 09:11 (UTC)

Hokjes plaatsen voor afbeeldingen, maar geen afbeeldingen

Verzoekjes om afbeeldingen hoor je niet te plaatsen in een artikel. Mag ik je dus hartstikke bedanken voor bijna een uur werk om alle lege afbeeldingshokken bij de vormgevingen van NL 1 2 en 3, + de VARA + Sinterklaasintochten + weet ik veel waar weer weg te halen? Weggehaald met de reden dat de opmaak van de artikelen er gewoon niet meer uitzagen met die lege dingen erin. En omdat het zo onnodig als iets is. En omdat bij de helft van de vormgevingen van NL1, 2 en 3 geen Ochtend-eindleader was... En ik kan zo doorgaan, maar DAAROM heb ik ze dus verwijderd. Dank je wel, hoor. Samba-boy 5 jul 2009 00:28 (UTC)

Ned 2 televisievormgeving deel 2

Al meerdere malen is tegen je gezegd dat je op HOOFDPAGINA'S geen verzoekjes mag plaatsen, en nu doe je het gewoon weer. Wat denk je dat het hier is, Televisie-Marktplaats? En erg onbeschoft om niet te luisteren naar raad van anderen. Ik heb je "Bijdragen" uiteraard weer verwijderd. Samba-boy 5 jul 2009 19:27 (UTC)

Reinout Oerlemans

Hoi Ischa dat Reinout liever wou presenteren dan regisseren kwam ik tegen in een interview met hem in een dagbald. Ik weet zo niet meer welke. Vandaar dat ik de tekst weer heb teruggedraaid.--Bvspall 13 jul 2009 07:53 (UTC)

Trivia pagina's

Hey Ischa, ik zie dat je interessante trivia hebt toegevoegd aan de vormgevingpagina van Nederland 3. Zou je hierbij een bron kunnen vermelden? Dan kunnen mensen, indien ze het volledige verhaal willen lezen/horen/zien, dit makkelijk terug vinden. Groet--Bvspall 15 jul 2009 09:34 (UTC)

Zie Geschiedenis, daar heb ik de bron in vermeld.
Ah ik zie het. Zou je dat in de toekomst onder het desbetreffende trivia tekstje kunnen zetten? Dus bij (bron: DVD Televisieversierders 2008) of (bron: interview Persoon X 12 januari 1996) Dat maakt het voor anderen ook sneller te zien. Gr.--Bvspall 16 jul 2009 15:15 (UTC)

TROS-vormgeving

De nachtleader uit 1977 was WELDEGELIJK een eindleader. Hetzelfde geldt voor de TROS-idents die je steeds terugdraait tot leaders. Het zijn en blijven gewoon ID's. Geen leaders, zelfs niet hele korte leaders, maar gewoon ID's. Het heeft dus geen zin om het zelf tot eigen wensen terug te draaien. Samba-boy 21 jul 2009 17:44 (UTC)

Ik doe het niet naar mijn eigen wensen. Maar ik heb ook wel eens de dagleader als eindleader gebruikt zien worden, vandaar dat ik het wilde veranderen. De TROS ID's begrijp ik, hierij beloof ik dat ik het ik niet meer zal doen. Maar wat ik wel raar vind, bij andere vormgeving staat er bij de ID's wel gewoon leader en dat klopt niet. IJB 21 jul 2009 06:23 (UTC)
Goede morgen heren. Ik denk dat de oplossing voor dit conflict redelijk eenvoudig is. Idents zijn vormgeving en dus welkom op de vormgeving pagina's. Ze moeten echter wel genoemd worden als Idents en niet leaders, want dat zijn ze idd niet. Met betrekking tot beginleaders die gebruikt worden als eindleaders. Dat kan gewoon vermeld worden in de beschrijvingtekst. Op de pagina zelf zou ik de leader enkel benoemen als beginleader, want daar is deze blijkbaar voor ontworpen.--Bvspall 21 jul 2009 08:02 (UTC)

Trivia Ned 3

Hey Ischa. Ik zie dat je de trivia voor Nederland 3 1994-1995 hebt leeggehaald. Ik heb m teruggedraaid naar de oorspronkelijke versie met het citaat. Citaten uit artikelen mogen wel (mits correcte bronvermelding). Je mag alleen geen compleet artikel plaatsen. Gr--Bvspall 22 jul 2009 11:27 (UTC)

Het is wel een compleet artikel, daarom had ik hem weggehaald. Ik hoorde vandaag pas dat je die niet op de wiki mag zetten. IJB 22 jul 2009 11:30 (UTC)

Replica VARA-storingsscherm 1990-1995?

Dit vind ik gewoon niet kunnen op een wiki als deze. Als je A. niet zeker weet of het er zo uitzag, en B. het zelf gemaakt hebt, dan lijkt het me niks meer dan logisch dat ik je "Replica" van het storingsscherm uit 1990-1995 waarvan je niet weet of het zo was heb verwijderd. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt me ook beter als je dit voortaan niet meer doet. Samba-boy 3 aug 2009 00:16 (UTC)


Inderdaad, dit mag je niet meer doen. Replica's en andere fantasieën horen thuis op fansites e.d.
Renekoenders 29 jul 2009 11:32 (UTC)

En nu na het uploaden van een "gepimpte" NOS leader uit 1986 herhaal ik: dit mag je niet meer doen. Hierna volgt nog slechts één waarschuwing op dit gebied. Renekoenders 30 jul 2009 07:50 (UTC)

RTL Nieuws

Beste IJB, ik kan me bijna helemaal aansluiten bij wat hierboven gezegd is over de TROS-bumper, alleen gaat het in dit geval om materiaal dat je van de server van AHRN hebt gehaald. Mede namens de redactie van de betreffende website, wil ik je vragen om dat in het vervolg absoluut niet meer te doen, en het materiaal weg te halen.

Ik begrijp de insteek van de wiki, en het zou mooi zijn als alles volledig op deze site zou staan, maar laat in het vervolg de makers van de screenshots zelf hun items online zetten.

Rth 5 aug 2009

Ik ben er pas later achtergekomen dat die screenshot eigendom is van ARHN, ik dacht eigenlijk dat Roland 'm openstelde voor ons allemaal. Verkeerd begrepen dus. Gelukkig is het al gauw ontdekt en heb ik het plaatje direct van de pagina af gehaald.
In het vervolg zal ik alleen mijn eigen screenshots online gooien.
IJB 5 aug 2009 15:17 (UTC)
Om misverstanden te voorkomen, ik heb je alleen gewezen op het plaatje dat op de site stond, niet persoonlijk het plaatje gestuurd. Daarin zit het grote verschil in deze. Dan is dit ook, hopelijk, de wereld weer uit.
--Rth 6 aug 2009 14:54 (UTC)

Plaatjes vervangen

Niet om je kwaad te maken, maar ik wil gewoon even weten waarom je al die plaatjes met de zelfde versies aan het vervangen bent, die al online staan? Ik zie namelijk geen verschil. De kwaliteit van die originele plaatjes zijn ook goed. Vanwaar die wijzigingen? Samba-boy 15 aug 2009 18:28 (UTC)

Ik werk tegenwoordig steeds meer met PNG, want JPG gaat, als je het opslaat, vaak ten koste van de kleur. Of soms is een plaatje wat 'blokkerig' en heb ik hem voor een tweede versie met een ander programma wat strakker gemaakt. Hieronder een voorbeeldje van een Twee voor de Feestdagen leader-afbeelding die ik online heb gezet, daar kun je het goed zien aan de randen van het logo:
Versie 1
Huidige versie
Het spijt me, maar... Ik zie er echt geen verschil in. En al zou er al een verschil zijn dan is dat dus minimaal want ik zie het niet. Samba-boy 16 aug 2009 14:53 (UTC)
Je moet ook heel dicht bij het scherm zitten en dan kun je het zien. Je ziet het vooral aan de rand van linksbovenin het logo. IJB 16 aug 2009 14:55 (UTC)
Over snel reageren gesproken... Het spijt me IJB, maar hoe ik het wend of keer, ik zie het verschil echt niet. Samba-boy 17 aug 2009 00:48 (UTC)
Ik geef toe: het verschil is minimaal, maar deze wiki verdient gewoon de allerbeste kwaliteit afbeeldingen. IJB 16 aug 2009 14:59 (UTC)
ZO'N minimaal verschil? Ik zie het verschil geeneens! T'is alleen maar dubbel werk. Maargoed, als jij graag dan dubbel werk levert, ga je gang. Ik wilde alleen maar weten waarom je de plaatjes (Al dan niet onnodig) vervangt. Succes! Samba-boy 16 aug 2009 15:03 (UTC)

Ik heb de afgelopen tijd met verbazing naar Wikigate gekeken op deze pagina, maar zou je er alstublieft mee willen stoppen. Punt 1 is het niet leuk voor de freaks, verzamelaars e.d. en Punt 2 schiet je er niet zo veel mee op. Bosmeester 16 aug 2009 15:29 (UTC)

Kunt u wat preciezer zijn? Waar moet ik mee stoppen? IJB 16 aug 2009 15:59 (UTC)

Ook ik zal even reageren op deze kwestie. Ik stel voor dat IJB en Samba-boy onderling met elkaar gaan praten over het wijzigen van plaatjes, filmpjes van Youtube en alle andere zaken. Dan nog een tip voor Samba-boy: Ik zou gewoon Ischa zijn gang laten gaan, als hij plezier heeft met plaatjes vervangen, dan gun ik hem dat van harte. Mvandijk 16 aug 2009 17:31 (UTC)

Vormgeving trivia

Voordat je de hele dvd die we je meegegeven hebben uittypt en op de trivia pagina's zet: stop hier aub meteen mee. Dit levert ons alleen maar werk op om de interessante feiten uit deze uitgeschreven quotes te halen. Als wij de inhoud van de dvd op deze wijze in de wiki hadden willen verwerken, dan was dat al lang gebeurd.
Het is heel mooi dat je de informatie uit die compilaties wilt halen, maar niet in deze vorm.
Daarnaast vermelden wij altijd een bron op de trivia-pagina's.
Renekoenders 20 aug 2009 14:37 (UTC)

Excuus, ik ben meteen gestopt. Bronnen zet ik altijd in geschiedenis, omdat de rechthebbende het misschien niet prettig vindt om zomaar recht op die pagina zijn naam te hebben staan. IJB 20 aug 2009 14:39 (UTC)

Naam?

Waarom maak je een tijdje terug nogal een heisa dat je je wachtwoord van account "OentOent" kwijt zou zijn, roep je daarna op je nieuwe account "IJB" dat je je opnieuw hebt aangemeld met je initialen, omdat dat gewend is op deze wiki, en besluit je gisteren toch weer verder te editten op het account "OentOent"? En vandaag ga je weer verder op "IJB", waarom precies op 2 accounts wijzigen? Beetje verwarrend, dit. Samba-boy 10 okt 2009 15:21 (UTC)