Overleg gebruiker:Mvandijk: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Deel 2)
(Deel 2)
Regel 55: Regel 55:
  
 
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 4 jul 2009 20:32 (UTC)
 
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 4 jul 2009 20:32 (UTC)
 +
 +
Ik vind je bijdragen ontzettend onnodig, en kortweg gezegd verpesten die bestandloze dingen de opmaak van de artikels. Ik heb je "bijdragen" weer verwijderd. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 4 jul 2009 22:07 (UTC)
  
 
===Overzicht omroepers===
 
===Overzicht omroepers===

Versie van 4 jul 2009 om 22:07

Vormgevingen

Deel 1

Hee!

Helemaal te gek om al die televisievormgevingen van de publieke omroep te zien! Ik heb zelf hier ook nog een aantal dingen die er nu nog niet bij staan, die zal ik er ook even tussen zetten. Er is alleen 1 ding dat ik niet heb en dat is de Nederland 1 vormgeving 1991-1992 met de tempel/schaakspel leaders. Misschien kunt u er die nog tussen zetten, als dat kan, is alles show in the pocket!

OentOent 17 feb 2009 20:49 (CET)

'k Heb de NL1 van 1991 gezien, bedankt man. Ik heb vandaag nog een aantal piramidescreenshots van NL3 neergezet en af en toe zal ik nog wat neerzetten.

hallo, ook ik wil graag mijn steentje bijdragen met mijn afbeeldingen, ik heb bijvoorbeeld een AVRO leader die er nou nét niet bijstaat! het is namelijk die van 1993, waarbij er uit een vallende, vierkante plaat de 'A' van AVRO uitkomt, en zich dan plaatst bij de andere 3 letters. ik zal ze even alemaal bij elkaar sprokkelen!

Noedolekcin P.S. een paar afbeeldingen doen het niet, by the way, zoals die zeldzame nederland 1 eindleader met het schaakbord... (21 maart 2009, 0:19 Ned. tijd)


Hallo Roy, Zou je wel die plaatjes willen uploaden met een resolutie van 180 bij 144. Anders krijg je allemaal verschillende formaten en we willen graag een vast structuur in de pagina's houden. Groet, Michel.


Is goed, ik zal de afbeeldingen wat kleiner maken. En wel die ontbrekende plaatjes (waar alleen de bestandsnaam staat) uploaden hè! ;) Noedolekcin


nou, dat is klaar, en ik zie dat je je eigen afbeeldingen hebt geplaatst, vooral op de pagina van RTL4 vormgeving...


De RTL4-televisievormgeving is volgens mij inderdaad helemaal af. Alle overige omroepen moet ik nog verder bijvullen vooral die van Veronica. Het is een mooi overzicht geworden!.


ik heb nog een vraagje: mag ik ook afbeeldingen plaatsen van de belgische televisie? ik heb nog heel wat daarvoor. Noedolekcin


Beeld en Geluidwiki beschrijft de Nederlandse mediageschiedenis, niet de Nederlandstalige mediageschiedenis. België behoort niet tot ons doelgebied. We zullen geen afbeeldingen van de Belgische televisie accepteren, helaas.

Renekoenders 18 mei 2009 06:45 (UTC)


Vraagje. Is die eindleader van NL1 uit 1991 al gevonden? Noedolekcin zei me dat hij al een zendersluiting had uit die periode, maar zonder eindleader.


Dag Ischa, ik heb vele afsluitingen uit deze stijl (1991-1992) maar dat wordt elke avond afgesloten met het programmaoverzicht voor de volgende dag, gevolgd door de klok. Mijn conclusie is dan ook dat er GEEN eindleader van deze stijl was. Groet, Michel.


IJB 17 jun 2009 17:51 (UTC)


Eindleader?

Was er wel een eindleader van de NOS uit de periode 1988-1994? Volgens mij leek hij een beetje op de beginleader, maar in tegenstelling kwamen de 'pompende' letters bij de eindleader omhoog en bleven ze zitten waardoor de gaten sloten en veranderden ze in de kleur van de ondergrond, waardoor het NOS logo niet meer zichtbaar is.

De ontwerper Will Bakker zit op YouTube en hij vertelde me dat de sneeuwleader in ongeveer 1 dag is opgenomen en dat gedurende de uitzendavond steeds stukjes werden gebruikt, de laatste was dus helemaal volgesneeuwd. Ik heb hieruit begrepen dat de winterleader met de sneeuw in ieder geval wél een eindleader-versie had.

IJB 26 jun 2009 15:34 (UTC)

Deel 2

Eeey! Op de vormgevingspagina's van NL1, 2 en 3 heb ik nu bij alle afbeeldingen zo'n afbeeldingsvakje geplaatst voor het storingsscherm, het scherm van de Politieke Partijen en in sommige gevallen voor de eindleader van de ochtendprogrammering. Het doel is dat als iemand deze heeft, hij of zij deze gelijk kan neerzetten zonder eerst zo'n vakje te moeten plaatsen!

Ik meld je dat ik dit gedaan heb, omdat ik weet dat jij je veel met die pagina's bezig houdt, misschien heb jij nog een aantal afbeeldingen die daar geplaatst kunnen worden?

IJB 4 jul 2009 20:32 (UTC)

Ik vind je bijdragen ontzettend onnodig, en kortweg gezegd verpesten die bestandloze dingen de opmaak van de artikels. Ik heb je "bijdragen" weer verwijderd. Samba-boy 4 jul 2009 22:07 (UTC)

Overzicht omroepers

Hoi Michel. Ik heb je toevoeging van The Young One hernoemd tot Veronica (HMG). The Young One was idd hun slogan, maar nooit officieel de naam van de zender. Ik heb ook de jaartallen aangepast, want het commerciële Veronica/Veronica (HMG) was er al in 1995. De jaartallen van de Omroepster zijn veranderd naar 1995. Hopelijk kloppen deze nu nog?

--Bvspall 8 jun 2009 09:23 (UTC)

Hallo Brandon, bedankt voor deze wijziging. Ik zal ook nog even de Nederland 3 omroepers toevoegen uit 2003 t.z.t. met o.a. Jack Spijkerman en Jeroen van Merwijk. Groet, Michel.