Overleg gebruiker:Renekoenders: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Ron’s Honeymoon quiz)
(Beeld en Geluidwiki enquête)
 
(30 tussenliggende versies door 8 gebruikers niet weergegeven)
Regel 32: Regel 32:
 
Misschien is het dan leuk om zoiets te maken die qua opzet vergelijkbaar is als bij de pagina's van de televisievormgevingen. Het begint dan met het jaar, dan uitleg over het jaar en dan nog enkele afbeeldingen (zelf denk ik aan één afbeelding van de stoomboot die aanlegt, één van de rijtoer en één van het eindoptreden. Zie ook de hierbovenstaande link voor de pagina die ik hiervoor heb aangemaakt. [[Gebruiker:OentOent|OentOent]] 12 mrt 2009 20:09 (UTC)
 
Misschien is het dan leuk om zoiets te maken die qua opzet vergelijkbaar is als bij de pagina's van de televisievormgevingen. Het begint dan met het jaar, dan uitleg over het jaar en dan nog enkele afbeeldingen (zelf denk ik aan één afbeelding van de stoomboot die aanlegt, één van de rijtoer en één van het eindoptreden. Zie ook de hierbovenstaande link voor de pagina die ik hiervoor heb aangemaakt. [[Gebruiker:OentOent|OentOent]] 12 mrt 2009 20:09 (UTC)
  
===Spel===
+
===Reactie===
 +
De redactie is het niet eens met deze aanpak en stelt voor om eens nader kennis te maken en van gedachten te wisselen voordat we noeste arbeid gaan verwijderen.
 +
De redactie van Beeld en Geluidwiki nodigt je uit om een kijkje te komen nemen bij ons in het Beeld en Geluid gebouw in Hilversum. Zou je aub willen reageren via het e-mail adres redactiewiki at beeldengeluid punt nl.
 +
[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 13 mrt 2009 07:39 (UTC)
 +
 
 +
==Spel==
  
 
Ik heb een vraag; stel dat iemand pagina's over sofware en games wil gaan maken, komen deze dan onder producties of onderwerpen?  [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 16 feb 2009 10:24 (CET)
 
Ik heb een vraag; stel dat iemand pagina's over sofware en games wil gaan maken, komen deze dan onder producties of onderwerpen?  [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 16 feb 2009 10:24 (CET)
Regel 61: Regel 66:
  
 
-- [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 23 feb 2009 13:33 (CET) --
 
-- [[Gebruiker:Micha van den Berg|Micha van den Berg]] 23 feb 2009 13:33 (CET) --
 +
 +
==Lingo==
 +
[[Bestand:Lingo presentatoren 1992.jpg|thumb|Jammer...]]
 +
Leuk plaatje! Ik vind het jammer dat het niet mogelijk is om filmpjes op pagina's te zetten, ik had dit graag in bewegend beeld gezien. Gaat dat nog komen?
 +
 +
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 19 jun 2009 10:26 (UTC)
 +
 +
Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om filmpjes (en geluidsfragmenten) aan de wiki te koppelen. Technisch is het zeker mogelijk, qua rechten ligt het moeilijker.
 +
 +
[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 19 jun 2009 12:46 (UTC)
 +
 +
Wanneer is dat klaar?
 +
 +
Zelf werk ik vooral met vmw en mp4. Kunnen zulke bestanden dan worden geupload en dan worden geplaatst op bijv. de vormgeving pagina's?
 +
 +
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 19 jun 2009 18:53 (UTC)
 +
 +
We kunnen hierover nog geen uitspraken doen. Deze kwestie is meer ingewikkeld dan het lijkt. Als het zo ver is, dan zul je het vanzelf merken, maar ik verwacht niet dat we gebruikers films en geluidsfragmenten gaan laten uploaden waar zij geen rechten van hebben. Alleen de rechthebbenden van het materiaal zouden het ter beschikking kunnen stellen en daar ligt nu juist het "probleem".<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 31 aug 2009 06:17 (UTC)
 +
 +
== Vraag ==
 +
 +
Weet jij of NL1 tussen 1992 en 1996 en NL3 tussen 1995 en 1999, ook een aparte eindleader voor de ochtendprogrammering had? Zo ja, heb je er dan een screenshot van die op de vormgevingspagina's kan komen? [[Gebruiker:IJB|IJB]] 28 aug 2009 23:26 (UTC)
 +
 +
Waar jij je tijdens je vakantie al niet mee bezighoudt!? Nee, helaas kan ik je vraag niet beantwoorden. Maar op de wiki zijn meerdere vormgevingsexperts (bijna dagelijks) bezig. Ik verwacht dat - als ze bestaan - die aparte eindleaders wel op de wiki zullen verschijnen op den duur. Vanwaar je haast? De wiki hoeft nooit af te zijn en zonder prikkelende mysteries als deze zou het toch saai gaan worden... Geniet nog van je vakantie!<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 31 aug 2009 06:11 (UTC)
 +
 +
Nou, ik ben op vakantie in Amerika en ik blijf nog tot 9 september weg. Die haast is er niet, soms vraag ik het gewoon af. NL2 heeft trouwens een nieuwe vormgeving, heb je 'm al gezien? Ik hoorde het van Stephen Ophof. [[Gebruiker:IJB|IJB]] 1 sep 2009 00:37 (UTC)
 +
 +
== Belangrijke reactie op reactie van Redactie ==
 +
Geachte meneer Koenders,
 +
 +
Hierbij deel ik u mede dat ik mij per direct uitschrijf als lid van de Beeld & Geluid-wiki, en voortaan enkel nog als lezer hier te vinden zal zijn. Ik kan niet met gebruiker IJB samenwerken, hoe hard ik ook probeer. Het is dan ook jammer dat deze ruzie die IJB en ik notabene via YouTube voerden moest overwaaien naar deze site, dat was totaal niet mijn bedoeling. Als ik had geweten dat Ischa hier verder zou reageren, had ik alles per direct beeindigd. Ik zat fout maar ik ben niet de enige, als ik het zo asociaal mag zeggen. Het blijft in ieder geval dat ik en Ischa niet samen kunnen werken, hoe "onprofessioneel" ook, dus dan zal ik maar de knoop door moeten hakken voordat er spaanders vallen. Hierbij trek ik mijn editor-lidmaatschap in. Zou u mijn account per direct willen opzeggen? Nog veel succes met werken op de Beeld & Geluid-wiki, ik hoop dat het een prachtig naslagwerk gaat worden.
 +
 +
 +
Groeten,
 +
 +
Jordy van Eijndhoven, alias [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 10 nov 2009 22:48 (UTC)
 +
 +
 +
Beste Jordy,
 +
 +
Het is erg jammer dat het zo is gelopen. De redactie begrijpt jouw reactie en betreurt het. We hebben besloten jouw account niet af te sluiten. We houden dingen graag "open" in de wiki. Wie weet zien we je nog terug in de toekomst.
 +
 +
Groet,<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 13 nov 2009 08:39 (UTC)
 +
 +
==afbeeldingen overnemen==
 +
Geachte heer Koenders. Ik heb van het weekend drie afbeeldingen van de BeeldEnGeluidwiki.nl op wikipedia gezet, omdat de artikelen aldaar nog geen afbeelding hebben (Fred Emmer, Lous Haasdijk, Willem Ruis). Daar is op commons.wikipedia.org nu een discussie gaande, of de afbeeldingen daar wel gebruikt mogen worden, en, omdat ze hier onder een cc-by-sa licentie zijn vrijgegeven, is de eigenlijke vraag of jullie wel toestemming hebben van de oorspronkelijke auteurs/rechthebbenden van deze afbeeldingen. Ik neem aan van wel, maar anderen zijn wat paranoide ;-). Ik heb begrepen dat iemand jullie al had benaderd over een mogelijke samenwerking (los van bovenstaande discussie), want met name jullie beeldmateriaal is een sublieme aanvulling op het wikipedia-project. Hier wordt je als kennisdeler heel blij van! ;)
 +
 +
Als ik snel rondkijk, lijkt het ook niet mogelijk voor gewone gebruikers om beeldmateriaal te uploaden, ik neem aan dat de gebruikte afbeeldingen uit jullie eigen archief afkomstig zijn?
 +
 +
Met vriendelijk groet, [[Gebruiker:Edoderoo|Edoderoo]] 30 nov 2009 18:42 (UTC)
 +
 +
Beste Edo de Roo. Onze wikiredactie heeft de discussie op Wikipedia inmiddels doorgelezen. De foto's in kwestie komen uit ons eigen fotoarchief. Deze foto's worden momenteel in het kader van het project [http://www.beeldenvoordetoekomst.nl Beelden voor de Toekomst] gedigitaliseerd. De redactie van de Beeld en Geluidwiki heeft binnen datzelfde project de opdracht gekregen de gedigitaliseerde foto's te ontsluiten en van context te voorzien door ze in de wiki te plaatsen. De foto's, zoals alle inhoud van de Beeld en Geluidwiki, mogen inderdaad hergebruikt worden mits dit onder naamsvermelding gebeurt. Er moet dus bij staan dat het afkomstig is uit de Beeld en Geluidwiki.
 +
 +
Het is wel degelijk mogelijk voor gewone gebruikers om beeldmateriaal te uploaden, mits ze de rechthebbende zijn of aantoonbaar toestemming hebben van de rechthebbende om deze te plaatsen. De redactie let hier op, net als Wikipedia, zoals je hebt gemerkt.
 +
 +
Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 1 dec 2009 13:43 (UTC)
 +
:Perfect! Ik zal de discussie van commons.wikipedia.org een beetje afwachten, voordat ik meerdere afbeeldingen ga overnemen, anders is het zonde van alle tijd. Maar van jullie kant zijn er dan geen problemen. Uiteraard zal ik zorgen dat de oorspronkelijke uploader en bron van de bestanden vermeldt wordt, zodat beide projecten van elkaar kunnen profiteren. [[Gebruiker:Edoderoo|Edoderoo]] 1 dec 2009 18:30 (UTC)
 +
 +
==Nog een vraag==
 +
Rene, op mijn [http://commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Edoderoo#Images_from_Beeld_En_Geluid_Wiki overlegpagina] op commons.wikipedia.org is een vraag gekomen over [http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:Eurovision1962.jpg deze] afbeelding, en onder andere de andere afbeeldingen [http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Eurovisie_Songfestival hier]. Omdat hier logo's opstaan, waarover jullie zelf wellicht de rechten niet bezitten, is de vraag hoe deze afbeeldingen dan als CC-by-SA kunnen worden vrijgegeven. Met de NOS hebben jullie wellicht afspraken gemaakt,  maar is dat ook het geval met Eurovisie en de ''Grand Prix Eurovision''?. Ik hoor het graag.
 +
[[Gebruiker:Edoderoo|Edoderoo]] 4 dec 2009 20:59 (UTC)
 +
 +
:Edo, ik heb de discussie bekeken op jouw overlegpagina en ik begrijp het. Feitelijk lijkt het op de discussie rond het gebruiken van albumhoezen op lage resolutie. Zoals je zelf zei: het heeft geen haast "alle" afbeeldingen van deze wiki op Wikipedia te zetten. (Waarom zou je dat willen?)<br> :We hebben begin volgend jaar een afspraak met Wikimedia Nederland. Ik verzoek je om dit even af te wachten.<br>[[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 8 dec 2009 09:10 (UTC)
 +
::Dat klinkt inderdaad heel goed, het had ook mijn voorstel geweest om dit uiteindelijk via de Wikimedia Nederland vereniging te laten lopen. Over albumhoezen op lage resolutie, dat klinkt als het engelse 'fair-use', een licentie-vorm die de Nederlandse wikipedia, en ook commons, niet ondersteunen. Alleen staat die fair-use licentie niet op jullie afbeeldingen gemeld. Als jullie een juridische afdeling hebben, kun je die het beste een keer naar jullie licentie-model laten kijken. Met vriendelijke groet, [[Gebruiker:Edoderoo|Edoderoo]] 8 dec 2009 12:54 (UTC)
 +
 +
==Paniek, snel handelen, anders verkeerde foto bij 94 personen==
 +
Hierbij aanvraag van het verwijderen van foto [http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:Foto_gewenst.jpg]. Doordat deze foto (Luuk Braun) door een user is geupload bij Foto gewenst, staat deze foto nu bij alle 94 mensen waar een foto gewenst is. Ik heb geen bevoegdheden voor verwijderen van foto's dus vandaar deze aanvraag. Heb inmiddels foto al wel verplaatst naar een eigen file (Luuk Braun.jpg) dus kan direct verwijderd worden van Foto gewenst. [[Gebruiker:Samba-boy|Samba-boy]] 9 apr 2010 20:01 (UTC)
 +
 +
Geen paniek.<br>
 +
Dank voor je snelle reactie en het vervangen van het bestand. Inmiddels zijn de betreffende pagina's aangepast zodat dit niet nog eens gebeurt. [[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 11 apr 2010 12:30 (UTC)
 +
 +
==Verwijderen van omroepers (comedy central & Nederland 3)==
 +
Hallo Rene,
 +
 +
Ik zag vanmiddag dat je de omroepers van Comedy Central en Nederland 3 hebt verwijderd. Nou vraag ik me af wat het doel van deze actie was, want het waren wel degelijk omroepers, vooral die van [[Bob van der Houwen]] uit 1991 (NL3) en [[Hans van der Togt]] (Comedy Central). Daarbij denk ik ook dat het voor mij eigenlijk geen nut heeft om hier nog afbeeldingen te uploaden, want op den duur wordt het toch wel weer verwijderd. Als er nog meer 'onterecht' verwijderd wordt, dan besluit ik om mijn activiteiten op de wiki stop te zetten.
 +
 +
Met vriendelijke groet,
 +
[[Gebruiker:Noedolekcin|Noedolekcin]] 5 aug 2010 18:31 (UTC)
 +
 +
Het overzicht van de Nederland 3 omroepers wordt verplaatst naar de pagina over Nederland 3 of naar een Trivia pagina over omroepers. Je werk is bewaard gebleven maar komt op een andere plek. Die plek bestaat nog niet, anders was het een simpele verplaats actie geweest. Comedy Central idem dito. Excuses voor de onduidelijkheid. Het was gisteren nogal druk op de redactievloer en de uitleg van de actie is erbij ingeschoten. We zijn op dit moment bezig met een uitgebreid project rondom de omroep(st)ers. Ze worden door ons geïnterviewd bij Beeld en Geluid zodat we hun biografieën kunnen schrijven en zodat we een stuk over het vak omroepen kunnen gaan publiceren. Veel van de omroepers bekijken tijdens hun bezoek samen met ons het overzicht van de omroepers in de wiki. Ze vinden het ontzettend leuk, maar uiteraard hebben zij ook op- en aanmerkingen. Jaartallen, namen e.d. worden daarom aangepast. Iets waar ze allemaal over vallen zijn de eenmalige omroepbeurten, de Nederland 3 en Comedy Central stukjes. De eenmalige omroepbeurten hebben we daarom naar de triviapagina's verplaatst, want dat zijn het: triviale weetjes. Het eenmalig optreden van Hans van der Togt bij Comedy Central en de korte Nederland 3 actie is eerder een voetnoot in het verhaal van het omroepvak. Het "vervuilt" (bij gebrek aan een beter woord) het overzicht van de mensen wiens vak het was om omroeper te zijn. Een vak waar ze terecht trots op zijn. Dat is de achterliggende gedachte achter de recente wijzigingen in dat overzicht. Maar het betekent absoluut niet dat die inhoud weg is en dat jouw aanvulling niet gewaardeerd wordt.
 +
 +
Vriendelijke groet, [[Gebruiker:Renekoenders|Renekoenders]] 6 aug 2010 06:26 (UTC)
 +
 +
== Bronnen ==
 +
 +
Hee!
 +
 +
Ik was eigenlijk gestopt voor onbepaalde tijd, maar ik ben vandaag even teruggekomen om de door mij geuploade afbeeldingen die echter niet mijn eigendom waren, te voorzien van een bronvermelding.
 +
 +
[[Gebruiker:IJB|IJB]] 9 nov 2010 17:45 (CET)

Huidige versie van 11 mei 2013 om 06:50

Ron’s Honeymoon quiz

Hey,

bedankt voor je afbeeldingen bij Ron's Honeymoon Quiz! Ik heb een vraagje. Het viel me altijd op dat in de finale van het programma Ron altijd probeerde stiekem te helpen als er een beetje vertraging is. 't Is puur interesse hoor, maar is het wel eens voorgekomen dat de finalisten er NIET in slaagden het spel binnen 7 minuten uit te spelen?

OentOent 22 jan 2009 17:04 (CET)

Ron was daar niet uniek in. Denk aan Ted de Braak bijvoorbeeld. Of het in de Honeymoon Quiz voor is gekomen dat de finalisten er niet in slaagden het spel uit te spelen is mij niet bekend en het vergt ook teveel tijd - en in mijn geval is dit werktijd! ;-) - om dit trivialiteitje uit te zoeken. Ik betwijfel of we dergelijke info ook in de Beeld en Geluidwiki zouden plaatsen. Je kunt je bovendien afvragen of dat iets over het programma of over Ron Brandsteder zelf zegt.

Renekoenders 23 jan 2009 8:08 (CET)

Sinterklaas

Op zich is het heel mooi om aandacht te besteden aan de afzonderlijke intochten van de Sint. De wikiredactie heeft besloten deze pagina's te behouden. We willen ze echter niet als afzonderlijke producties indexeren. Het is niet onze bedoeling om de inhoud van programma's weer te geven in de wiki. Daarvoor heeft Beeld en Geluid reeds een catalogus en daar linken wij naartoe vanuit de wiki. De wiki is bedoeld om extra informatie toe te voegen, de producties in een context te plaatsen. Daarbij geldt overigens dat we geen copy-paste acties uit andere bronnen (zoals bijvoorbeeld wikipedia) kunnen accepteren.

Renekoenders 23 jan 2009 11:39 (CET)

REACTIE

Bedankt voor het compliment. Die aankomsten waarvan ik de pagina's heb aangemaakt, heb ik ook zelf gezien en ik herinner de aankomsten nog als de dag van gisteren! Gisteren heb ik de plot van 1998 geschreven (zometeen schrijf ik die van 1994, 1995 en 1996) en ik zou het leuk vinden als er nog meer plots komen, vooral voor 1991, aangezien dat een heel belangrijk jaar voor me was. Alleen weet ik het verhaal niet meer en ik weet ook niet meer zeker of ze dat jaar nou de Pakjesboot 12 gebruikten of dat er een andere boot moest worden gebruikt wegens een te lage brug. Misschien weet jij iemand die deze plot kan schrijven?

OentOent 25 jan 2009 19:36 (CET)

Misschien was ik niet duidelijk genoeg: de inhoud, wat jij de plot noemt, is voor de Beeld en Geluidwiki niet van belang. Beeld en Geluid heeft een catalogus waarin wij de inhoud/de plot van een programma/aflevering al dan niet beschrijven. De Beeld en Geluidwiki wil de producties in een grotere context plaatsen zodat links tussen producties en makers en de algehele mediageschiedenis van Nederland worden gelegd. De plots van individuele programma's of afleveringen behoren niet tot onze werkzaamheden/prioriteiten.

Renekoenders 26 jan 2009 08:37 (CET)

Plots

Misschien is het dan leuk om zoiets te maken die qua opzet vergelijkbaar is als bij de pagina's van de televisievormgevingen. Het begint dan met het jaar, dan uitleg over het jaar en dan nog enkele afbeeldingen (zelf denk ik aan één afbeelding van de stoomboot die aanlegt, één van de rijtoer en één van het eindoptreden. Zie ook de hierbovenstaande link voor de pagina die ik hiervoor heb aangemaakt. OentOent 12 mrt 2009 20:09 (UTC)

Reactie

De redactie is het niet eens met deze aanpak en stelt voor om eens nader kennis te maken en van gedachten te wisselen voordat we noeste arbeid gaan verwijderen. De redactie van Beeld en Geluidwiki nodigt je uit om een kijkje te komen nemen bij ons in het Beeld en Geluid gebouw in Hilversum. Zou je aub willen reageren via het e-mail adres redactiewiki at beeldengeluid punt nl. Renekoenders 13 mrt 2009 07:39 (UTC)

Spel

Ik heb een vraag; stel dat iemand pagina's over sofware en games wil gaan maken, komen deze dan onder producties of onderwerpen? Micha van den Berg 16 feb 2009 10:24 (CET)

REACTIE

Het hangt er vanaf of deze software of games te maken hebben met (Nederlandse) films, televisie- of radioprogramma's. Het uitgangspunt van de Beeld en Geluidwiki is de collectie van Beeld en Geluid en daar horen geen games bij. Welke software of games wil je toevoegen? Stuur desnoods een voorstel naar ons e-mail adres redactiewiki at beeldengeluid punt nl

Renekoenders 16 feb 2009 10:49 (CET)

REACTIE/2/

Ik vroeg het niet omdat ik zelf van plan ben om artikelen over software en games aan te vullen, maar omdat ik verder dacht dan wat er traditioneel word aangeboden vanuit een audio-visuele collectie. b.v. ik kan mij nog herinneren dat er in de jaren 90 van die arcadeachtige spellen waren waarin je telkens een stukje film te zien kreeg en er een keuze moest worden gemaakt om het verhaal verder te brengen, waardoor je een soort van interactieve film kreeg. Dat is volgens mij het soort spel dat ook kan worden beschreven op de beeld en geluid wiki, vooral omdat er ook een regisseur aan vast zat.

Trouwens vinden jullie het niet erg dat ik digitale archieven beschrijf zolang zij maar een grote hoeveelheid aan interessant materiaal bevatten over (Nederlandse) films, televisie- of radioprogramma's? Ik zat te denken aan verschillende Nederlandse en in-Europees-verband archieven verspreid over het internet. b.v. nationaal archief, beeld en geluid, videoactive, arkive, archive, hulu; etc. Micha van den Berg 16 feb 2009 13:47 (CET)

REACTIE/3/

Wat de games betreft: ze vallen (vooralsnog) buiten onze belangstelling voor de wiki. Wat de digitale archieven betreft: prima, mits je inderdaad bovengenoemde criteria handhaaft en ze indexeert onder het onderwerp digitaal archief.

Renekoenders 16 feb 2009 14:11 (CET)

er was eens...

zie, overleg: Er was eens... voor de vraag en een mogelijk debat over de inhoud van deze pagina, met twee andere mensen die ook recentelijk iets aan deze pagina hebben toegevoegd.

-- Micha van den Berg 23 feb 2009 13:33 (CET) --

Lingo

Jammer...

Leuk plaatje! Ik vind het jammer dat het niet mogelijk is om filmpjes op pagina's te zetten, ik had dit graag in bewegend beeld gezien. Gaat dat nog komen?

IJB 19 jun 2009 10:26 (UTC)

Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om filmpjes (en geluidsfragmenten) aan de wiki te koppelen. Technisch is het zeker mogelijk, qua rechten ligt het moeilijker.

Renekoenders 19 jun 2009 12:46 (UTC)

Wanneer is dat klaar?

Zelf werk ik vooral met vmw en mp4. Kunnen zulke bestanden dan worden geupload en dan worden geplaatst op bijv. de vormgeving pagina's?

IJB 19 jun 2009 18:53 (UTC)

We kunnen hierover nog geen uitspraken doen. Deze kwestie is meer ingewikkeld dan het lijkt. Als het zo ver is, dan zul je het vanzelf merken, maar ik verwacht niet dat we gebruikers films en geluidsfragmenten gaan laten uploaden waar zij geen rechten van hebben. Alleen de rechthebbenden van het materiaal zouden het ter beschikking kunnen stellen en daar ligt nu juist het "probleem".
Renekoenders 31 aug 2009 06:17 (UTC)

Vraag

Weet jij of NL1 tussen 1992 en 1996 en NL3 tussen 1995 en 1999, ook een aparte eindleader voor de ochtendprogrammering had? Zo ja, heb je er dan een screenshot van die op de vormgevingspagina's kan komen? IJB 28 aug 2009 23:26 (UTC)

Waar jij je tijdens je vakantie al niet mee bezighoudt!? Nee, helaas kan ik je vraag niet beantwoorden. Maar op de wiki zijn meerdere vormgevingsexperts (bijna dagelijks) bezig. Ik verwacht dat - als ze bestaan - die aparte eindleaders wel op de wiki zullen verschijnen op den duur. Vanwaar je haast? De wiki hoeft nooit af te zijn en zonder prikkelende mysteries als deze zou het toch saai gaan worden... Geniet nog van je vakantie!
Renekoenders 31 aug 2009 06:11 (UTC)

Nou, ik ben op vakantie in Amerika en ik blijf nog tot 9 september weg. Die haast is er niet, soms vraag ik het gewoon af. NL2 heeft trouwens een nieuwe vormgeving, heb je 'm al gezien? Ik hoorde het van Stephen Ophof. IJB 1 sep 2009 00:37 (UTC)

Belangrijke reactie op reactie van Redactie

Geachte meneer Koenders,

Hierbij deel ik u mede dat ik mij per direct uitschrijf als lid van de Beeld & Geluid-wiki, en voortaan enkel nog als lezer hier te vinden zal zijn. Ik kan niet met gebruiker IJB samenwerken, hoe hard ik ook probeer. Het is dan ook jammer dat deze ruzie die IJB en ik notabene via YouTube voerden moest overwaaien naar deze site, dat was totaal niet mijn bedoeling. Als ik had geweten dat Ischa hier verder zou reageren, had ik alles per direct beeindigd. Ik zat fout maar ik ben niet de enige, als ik het zo asociaal mag zeggen. Het blijft in ieder geval dat ik en Ischa niet samen kunnen werken, hoe "onprofessioneel" ook, dus dan zal ik maar de knoop door moeten hakken voordat er spaanders vallen. Hierbij trek ik mijn editor-lidmaatschap in. Zou u mijn account per direct willen opzeggen? Nog veel succes met werken op de Beeld & Geluid-wiki, ik hoop dat het een prachtig naslagwerk gaat worden.


Groeten,

Jordy van Eijndhoven, alias Samba-boy 10 nov 2009 22:48 (UTC)


Beste Jordy,

Het is erg jammer dat het zo is gelopen. De redactie begrijpt jouw reactie en betreurt het. We hebben besloten jouw account niet af te sluiten. We houden dingen graag "open" in de wiki. Wie weet zien we je nog terug in de toekomst.

Groet,
Renekoenders 13 nov 2009 08:39 (UTC)

afbeeldingen overnemen

Geachte heer Koenders. Ik heb van het weekend drie afbeeldingen van de BeeldEnGeluidwiki.nl op wikipedia gezet, omdat de artikelen aldaar nog geen afbeelding hebben (Fred Emmer, Lous Haasdijk, Willem Ruis). Daar is op commons.wikipedia.org nu een discussie gaande, of de afbeeldingen daar wel gebruikt mogen worden, en, omdat ze hier onder een cc-by-sa licentie zijn vrijgegeven, is de eigenlijke vraag of jullie wel toestemming hebben van de oorspronkelijke auteurs/rechthebbenden van deze afbeeldingen. Ik neem aan van wel, maar anderen zijn wat paranoide ;-). Ik heb begrepen dat iemand jullie al had benaderd over een mogelijke samenwerking (los van bovenstaande discussie), want met name jullie beeldmateriaal is een sublieme aanvulling op het wikipedia-project. Hier wordt je als kennisdeler heel blij van! ;)

Als ik snel rondkijk, lijkt het ook niet mogelijk voor gewone gebruikers om beeldmateriaal te uploaden, ik neem aan dat de gebruikte afbeeldingen uit jullie eigen archief afkomstig zijn?

Met vriendelijk groet, Edoderoo 30 nov 2009 18:42 (UTC)

Beste Edo de Roo. Onze wikiredactie heeft de discussie op Wikipedia inmiddels doorgelezen. De foto's in kwestie komen uit ons eigen fotoarchief. Deze foto's worden momenteel in het kader van het project Beelden voor de Toekomst gedigitaliseerd. De redactie van de Beeld en Geluidwiki heeft binnen datzelfde project de opdracht gekregen de gedigitaliseerde foto's te ontsluiten en van context te voorzien door ze in de wiki te plaatsen. De foto's, zoals alle inhoud van de Beeld en Geluidwiki, mogen inderdaad hergebruikt worden mits dit onder naamsvermelding gebeurt. Er moet dus bij staan dat het afkomstig is uit de Beeld en Geluidwiki.

Het is wel degelijk mogelijk voor gewone gebruikers om beeldmateriaal te uploaden, mits ze de rechthebbende zijn of aantoonbaar toestemming hebben van de rechthebbende om deze te plaatsen. De redactie let hier op, net als Wikipedia, zoals je hebt gemerkt.

Met vriendelijke groet, Renekoenders 1 dec 2009 13:43 (UTC)

Perfect! Ik zal de discussie van commons.wikipedia.org een beetje afwachten, voordat ik meerdere afbeeldingen ga overnemen, anders is het zonde van alle tijd. Maar van jullie kant zijn er dan geen problemen. Uiteraard zal ik zorgen dat de oorspronkelijke uploader en bron van de bestanden vermeldt wordt, zodat beide projecten van elkaar kunnen profiteren. Edoderoo 1 dec 2009 18:30 (UTC)

Nog een vraag

Rene, op mijn overlegpagina op commons.wikipedia.org is een vraag gekomen over deze afbeelding, en onder andere de andere afbeeldingen hier. Omdat hier logo's opstaan, waarover jullie zelf wellicht de rechten niet bezitten, is de vraag hoe deze afbeeldingen dan als CC-by-SA kunnen worden vrijgegeven. Met de NOS hebben jullie wellicht afspraken gemaakt, maar is dat ook het geval met Eurovisie en de Grand Prix Eurovision?. Ik hoor het graag. Edoderoo 4 dec 2009 20:59 (UTC)

Edo, ik heb de discussie bekeken op jouw overlegpagina en ik begrijp het. Feitelijk lijkt het op de discussie rond het gebruiken van albumhoezen op lage resolutie. Zoals je zelf zei: het heeft geen haast "alle" afbeeldingen van deze wiki op Wikipedia te zetten. (Waarom zou je dat willen?)
 :We hebben begin volgend jaar een afspraak met Wikimedia Nederland. Ik verzoek je om dit even af te wachten.
Renekoenders 8 dec 2009 09:10 (UTC)
Dat klinkt inderdaad heel goed, het had ook mijn voorstel geweest om dit uiteindelijk via de Wikimedia Nederland vereniging te laten lopen. Over albumhoezen op lage resolutie, dat klinkt als het engelse 'fair-use', een licentie-vorm die de Nederlandse wikipedia, en ook commons, niet ondersteunen. Alleen staat die fair-use licentie niet op jullie afbeeldingen gemeld. Als jullie een juridische afdeling hebben, kun je die het beste een keer naar jullie licentie-model laten kijken. Met vriendelijke groet, Edoderoo 8 dec 2009 12:54 (UTC)

Paniek, snel handelen, anders verkeerde foto bij 94 personen

Hierbij aanvraag van het verwijderen van foto [1]. Doordat deze foto (Luuk Braun) door een user is geupload bij Foto gewenst, staat deze foto nu bij alle 94 mensen waar een foto gewenst is. Ik heb geen bevoegdheden voor verwijderen van foto's dus vandaar deze aanvraag. Heb inmiddels foto al wel verplaatst naar een eigen file (Luuk Braun.jpg) dus kan direct verwijderd worden van Foto gewenst. Samba-boy 9 apr 2010 20:01 (UTC)

Geen paniek.
Dank voor je snelle reactie en het vervangen van het bestand. Inmiddels zijn de betreffende pagina's aangepast zodat dit niet nog eens gebeurt. Renekoenders 11 apr 2010 12:30 (UTC)

Verwijderen van omroepers (comedy central & Nederland 3)

Hallo Rene,

Ik zag vanmiddag dat je de omroepers van Comedy Central en Nederland 3 hebt verwijderd. Nou vraag ik me af wat het doel van deze actie was, want het waren wel degelijk omroepers, vooral die van Bob van der Houwen uit 1991 (NL3) en Hans van der Togt (Comedy Central). Daarbij denk ik ook dat het voor mij eigenlijk geen nut heeft om hier nog afbeeldingen te uploaden, want op den duur wordt het toch wel weer verwijderd. Als er nog meer 'onterecht' verwijderd wordt, dan besluit ik om mijn activiteiten op de wiki stop te zetten.

Met vriendelijke groet, Noedolekcin 5 aug 2010 18:31 (UTC)

Het overzicht van de Nederland 3 omroepers wordt verplaatst naar de pagina over Nederland 3 of naar een Trivia pagina over omroepers. Je werk is bewaard gebleven maar komt op een andere plek. Die plek bestaat nog niet, anders was het een simpele verplaats actie geweest. Comedy Central idem dito. Excuses voor de onduidelijkheid. Het was gisteren nogal druk op de redactievloer en de uitleg van de actie is erbij ingeschoten. We zijn op dit moment bezig met een uitgebreid project rondom de omroep(st)ers. Ze worden door ons geïnterviewd bij Beeld en Geluid zodat we hun biografieën kunnen schrijven en zodat we een stuk over het vak omroepen kunnen gaan publiceren. Veel van de omroepers bekijken tijdens hun bezoek samen met ons het overzicht van de omroepers in de wiki. Ze vinden het ontzettend leuk, maar uiteraard hebben zij ook op- en aanmerkingen. Jaartallen, namen e.d. worden daarom aangepast. Iets waar ze allemaal over vallen zijn de eenmalige omroepbeurten, de Nederland 3 en Comedy Central stukjes. De eenmalige omroepbeurten hebben we daarom naar de triviapagina's verplaatst, want dat zijn het: triviale weetjes. Het eenmalig optreden van Hans van der Togt bij Comedy Central en de korte Nederland 3 actie is eerder een voetnoot in het verhaal van het omroepvak. Het "vervuilt" (bij gebrek aan een beter woord) het overzicht van de mensen wiens vak het was om omroeper te zijn. Een vak waar ze terecht trots op zijn. Dat is de achterliggende gedachte achter de recente wijzigingen in dat overzicht. Maar het betekent absoluut niet dat die inhoud weg is en dat jouw aanvulling niet gewaardeerd wordt.

Vriendelijke groet, Renekoenders 6 aug 2010 06:26 (UTC)

Bronnen

Hee!

Ik was eigenlijk gestopt voor onbepaalde tijd, maar ik ben vandaag even teruggekomen om de door mij geuploade afbeeldingen die echter niet mijn eigendom waren, te voorzien van een bronvermelding.

IJB 9 nov 2010 17:45 (CET)