Overleg gebruiker:Renekoenders

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door OentOent (Overleg | bijdragen) op 12 mrt 2009 om 20:10 (Spel)

Ga naar: navigatie, zoeken

Ron’s Honeymoon quiz

Hey,

bedankt voor je afbeeldingen bij Ron's Honeymoon Quiz! Ik heb een vraagje. Het viel me altijd op dat in de finale van het programma Ron altijd probeerde stiekem te helpen als er een beetje vertraging is. 't Is puur interesse hoor, maar is het wel eens voorgekomen dat de finalisten er NIET in slaagden het spel binnen 7 minuten uit te spelen?

OentOent 22 jan 2009 17:04 (CET)

Ron was daar niet uniek in. Denk aan Ted de Braak bijvoorbeeld. Of het in de Honeymoon Quiz voor is gekomen dat de finalisten er niet in slaagden het spel uit te spelen is mij niet bekend en het vergt ook teveel tijd - en in mijn geval is dit werktijd! ;-) - om dit trivialiteitje uit te zoeken. Ik betwijfel of we dergelijke info ook in de Beeld en Geluidwiki zouden plaatsen. Je kunt je bovendien afvragen of dat iets over het programma of over Ron Brandsteder zelf zegt.

Renekoenders 23 jan 2009 8:08 (CET)

Sinterklaas

Op zich is het heel mooi om aandacht te besteden aan de afzonderlijke intochten van de Sint. De wikiredactie heeft besloten deze pagina's te behouden. We willen ze echter niet als afzonderlijke producties indexeren. Het is niet onze bedoeling om de inhoud van programma's weer te geven in de wiki. Daarvoor heeft Beeld en Geluid reeds een catalogus en daar linken wij naartoe vanuit de wiki. De wiki is bedoeld om extra informatie toe te voegen, de producties in een context te plaatsen. Daarbij geldt overigens dat we geen copy-paste acties uit andere bronnen (zoals bijvoorbeeld wikipedia) kunnen accepteren.

Renekoenders 23 jan 2009 11:39 (CET)

REACTIE

Bedankt voor het compliment. Die aankomsten waarvan ik de pagina's heb aangemaakt, heb ik ook zelf gezien en ik herinner de aankomsten nog als de dag van gisteren! Gisteren heb ik de plot van 1998 geschreven (zometeen schrijf ik die van 1994, 1995 en 1996) en ik zou het leuk vinden als er nog meer plots komen, vooral voor 1991, aangezien dat een heel belangrijk jaar voor me was. Alleen weet ik het verhaal niet meer en ik weet ook niet meer zeker of ze dat jaar nou de Pakjesboot 12 gebruikten of dat er een andere boot moest worden gebruikt wegens een te lage brug. Misschien weet jij iemand die deze plot kan schrijven?

OentOent 25 jan 2009 19:36 (CET)

Misschien was ik niet duidelijk genoeg: de inhoud, wat jij de plot noemt, is voor de Beeld en Geluidwiki niet van belang. Beeld en Geluid heeft een catalogus waarin wij de inhoud/de plot van een programma/aflevering al dan niet beschrijven. De Beeld en Geluidwiki wil de producties in een grotere context plaatsen zodat links tussen producties en makers en de algehele mediageschiedenis van Nederland worden gelegd. De plots van individuele programma's of afleveringen behoren niet tot onze werkzaamheden/prioriteiten.

Renekoenders 26 jan 2009 08:37 (CET)

Plots

Misschien is het dan leuk om zoiets te maken die qua opzet vergelijkbaar is als bij de pagina's van de televisievormgevingen. Het begint dan met het jaar, dan uitleg over het jaar en dan nog enkele afbeeldingen (zelf denk ik aan één afbeelding van de stoomboot die aanlegt, één van de rijtoer en één van het eindoptreden. Zie ook de hierbovenstaande link voor de pagina die ik hiervoor heb aangemaakt. OentOent 12 mrt 2009 20:09 (UTC)

Spel

Ik heb een vraag; stel dat iemand pagina's over sofware en games wil gaan maken, komen deze dan onder producties of onderwerpen? Micha van den Berg 16 feb 2009 10:24 (CET)

REACTIE

Het hangt er vanaf of deze software of games te maken hebben met (Nederlandse) films, televisie- of radioprogramma's. Het uitgangspunt van de Beeld en Geluidwiki is de collectie van Beeld en Geluid en daar horen geen games bij. Welke software of games wil je toevoegen? Stuur desnoods een voorstel naar ons e-mail adres redactiewiki at beeldengeluid punt nl

Renekoenders 16 feb 2009 10:49 (CET)

REACTIE/2/

Ik vroeg het niet omdat ik zelf van plan ben om artikelen over software en games aan te vullen, maar omdat ik verder dacht dan wat er traditioneel word aangeboden vanuit een audio-visuele collectie. b.v. ik kan mij nog herinneren dat er in de jaren 90 van die arcadeachtige spellen waren waarin je telkens een stukje film te zien kreeg en er een keuze moest worden gemaakt om het verhaal verder te brengen, waardoor je een soort van interactieve film kreeg. Dat is volgens mij het soort spel dat ook kan worden beschreven op de beeld en geluid wiki, vooral omdat er ook een regisseur aan vast zat.

Trouwens vinden jullie het niet erg dat ik digitale archieven beschrijf zolang zij maar een grote hoeveelheid aan interessant materiaal bevatten over (Nederlandse) films, televisie- of radioprogramma's? Ik zat te denken aan verschillende Nederlandse en in-Europees-verband archieven verspreid over het internet. b.v. nationaal archief, beeld en geluid, videoactive, arkive, archive, hulu; etc. Micha van den Berg 16 feb 2009 13:47 (CET)

REACTIE/3/

Wat de games betreft: ze vallen (vooralsnog) buiten onze belangstelling voor de wiki. Wat de digitale archieven betreft: prima, mits je inderdaad bovengenoemde criteria handhaaft en ze indexeert onder het onderwerp digitaal archief.

Renekoenders 16 feb 2009 14:11 (CET)

er was eens...

zie, overleg: Er was eens... voor de vraag en een mogelijk debat over de inhoud van deze pagina, met twee andere mensen die ook recentelijk iets aan deze pagina hebben toegevoegd.

-- Micha van den Berg 23 feb 2009 13:33 (CET) --