Pak je prentenboek

Uit B&G Wiki
Versie door Grietje (overleg | bijdragen) op 1 nov 2010 om 09:54 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Vierdelig boekenprogramma voor de kleintjes, waarin de krokodil Krook (gespeeld door Bert Plagman) elke aflevering een kinderboek bespreekt. In de eerste aflever...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Vierdelig boekenprogramma voor de kleintjes, waarin de krokodil Krook (gespeeld door Bert Plagman) elke aflevering een kinderboek bespreekt.

In de eerste aflevering wordt het verhaal verteld van ‘Van de visser en zijn vrouw’, naar een sprookje van Grimm. De animaties zijn van Henk Vermolen, en zijn op een bijzondere manier gemaakt. Hij legde een onderplaat en verschillende figuren op een rekje met glasplaten, zodat ruimte tussen de verschillende lagen ontstaat. Zo creëerde hij een 3D-effect en zorgde hij ervoor dat hij een stuk minder hoefde te animeren en op te nemen.

Na de uitzending kreeg Henk Vermolen te horen dat hij het vissersvrouwtje veel te eng had geanimeerd voor de kleine kinderen. Opvallend is dat voor de daaropvolgende afleveringen een andere illustrator is gekozen, namelijk Tony Kluck.