Provinciale statenverkiezingen 2007

Uit B&G Wiki
Versie door Bvspall (overleg | bijdragen) op 28 apr 2010 om 09:07
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreactualiteiten,
praatprogramma,
registratie
Decennia2000-2009
Lengte45'00
Mediumtelevisie

Titel Shot


Beschrijving

Vanuit het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag verzorgt NOS actueel live verslag van de Provinciale Statenverkiezingen. De centrale presentatie is in handen van Maartje van Weegen. Ferry Mingelen verzorgt de analyse en duiding van de uitslagen en interviewt politieke gasten. Paul Witteman spreekt gedurende de avond met een aantal (aspirant) Eerste Kamerleden. Daarnaast is het slotdebat met vijf fractievoorzitters van de Tweede Kamer onder zijn leiding

Deze verkiezingen worden gezien als een populariteitstoets voor Kabinet-Balkenende IV. Immers: dat kabinet is nog geen half jaar aan het werk en de zetelverdeling van Provinciale Staten bepaalt mede de samenstelling van de Eerste Kamer. De coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie kan tevreden zijn: de meerderheid blijft behouden, maar dat is toch vooral te danken aan de winst van ChristenUnie. Winst is er ook voor SP en Partij voor de Dieren. CDA, PvdA en D66 verliezen.

Dit programma is het laatste televisieoptreden van presentatrice Maartje van Weegen. Zij neemt na 35 jaar afscheid van de televisie.

Makers

Presentatie Maartje van Weegen, Ferry Mingelen, Paul Witteman

NOS