Samson & Gert-televisievormgeving: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Nieuwe pagina aangemaakt met '===1990-1991=== <br clear='all'> In de Leader zien we een kind dat zijn speelgoed bijeen roept om uiteindelijk samen naar het programma "Samson" te kijken. (Toen no...')
 
(1990-1991)
Regel 4: Regel 4:
  
  
In de Leader zien we een kind dat zijn speelgoed bijeen roept om uiteindelijk samen naar het programma "Samson" te kijken. (Toen nog met de naam Samson dat tot 1993 gebruikt werdt). Aan het einde van elke uitzending wordt er gezongen maar de teksten verschillen per uitzending, de songtekst wordt bepaald door wat er in de aflevering gebeurt is.
+
In de leader zien we een kind dat zijn speelgoed bijeen roept om samen naar het programma ''Samson'' te kunnen kijken. (Toen nog met de naam Samson die tot 1993 gebruikt werd). Aan het einde van elke aflevering wordt er gezongen maar de teksten verschillen per aflevering, de songtekst wordt bepaald door wat er in de aflevering is gebeurd.
Het eindigt met Samson die blaft waarna er een adres vermelding verschijnt waar kinderen hun brieven naar toe kunnen sturen.
+
Op het einde van de aflevering blaft Samson waarna er een adresvermelding verschijnt waar kinderen hun brieven naar toe kunnen sturen.
Eenmalig is het niet Samson maar Bassie die de aflevering mag afsluiten maar in plaats van "Woef" roept hij "Miauw".
+
Eenmalig is het niet Samson maar [[Bas van Toor|Bassie]] die de aflevering mag afsluiten, in plaats van "Woef" roept hij "Miauw".
  
In de eerste aflevering zijn ze pas in hun nieuwe huis aangekomen en ziet het er nog kaal uit maar vanaf de tweede aflevering is er al het een en ander toegevoegd zo komen er onder andere een heleboel tekeningen aan het bureau te hangen.
+
In de eerste aflevering zijn ze pas in hun nieuwe huis aangekomen en ziet het er nog kaal uit, maar vanaf de tweede aflevering is er al het een en ander toegevoegd zo komen er onder andere een heleboel tekeningen aan het bureau te hangen.
Opmerkelijk is de paal in de woonkamer, het heeft een donkerbruin kleurig sfeertje en de woonkamer is tot nu toe het enige decor stuk.
+
Opmerkelijk is de paal in de woonkamer, het geeft een donkerbruinkleurig sfeertje en de woonkamer is op dat moment het enige decor.
  
De woonkamer heeft  ook een luik die naar de kelder leidt, de luik is in principe in elke aflevering te zien maar het wordt maar enkele keren gebruikt tussen 1990 en 1991, vanaf 1992 wordt het huis verbouwd en krijgt het een deur met daar achter een trap dat naar de kelder lijdt
+
De woonkamer heeft  ook een luik dat naar de kelder leidt, dit luik is in principe in elke aflevering te zien, maar het wordt maar enkele keren gebruikt tussen 1990 en 1991. In 1992 wordt het huis verbouwd, zo ontstaan een kelder en keuken.
Eenmalig in 1994 is de kelder nog 1 keer gebruikt.
 
  
 
{| class="wikitable"
 
{| class="wikitable"
Regel 29: Regel 28:
  
 
|}
 
|}
 
 
 
 
  
 
[[Category: Televisievormgeving]]
 
[[Category: Televisievormgeving]]

Versie van 3 okt 2011 om 07:02

1990-1991In de leader zien we een kind dat zijn speelgoed bijeen roept om samen naar het programma Samson te kunnen kijken. (Toen nog met de naam Samson die tot 1993 gebruikt werd). Aan het einde van elke aflevering wordt er gezongen maar de teksten verschillen per aflevering, de songtekst wordt bepaald door wat er in de aflevering is gebeurd. Op het einde van de aflevering blaft Samson waarna er een adresvermelding verschijnt waar kinderen hun brieven naar toe kunnen sturen. Eenmalig is het niet Samson maar Bassie die de aflevering mag afsluiten, in plaats van "Woef" roept hij "Miauw".

In de eerste aflevering zijn ze pas in hun nieuwe huis aangekomen en ziet het er nog kaal uit, maar vanaf de tweede aflevering is er al het een en ander toegevoegd zo komen er onder andere een heleboel tekeningen aan het bureau te hangen. Opmerkelijk is de paal in de woonkamer, het geeft een donkerbruinkleurig sfeertje en de woonkamer is op dat moment het enige decor.

De woonkamer heeft ook een luik dat naar de kelder leidt, dit luik is in principe in elke aflevering te zien, maar het wordt maar enkele keren gebruikt tussen 1990 en 1991. In 1992 wordt het huis verbouwd, zo ontstaan een kelder en keuken.

Leader
1990-1991
Decor
1990
Decor
1990-1991
Adres vermelding
1990-1991
Adresvermelding (Eenmalig met Bassie)
1990
Wachtscherm
1990-1995