Sinterklaasjournaal (Seizoen 1)

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Jordi0686 (Overleg | bijdragen) op 13 nov 2015 om 18:38 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats in Maastricht. Het leek allemaal voorspoedig te verlopen, totdat blijkt dat er een brug voor Maastricht is die te...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats in Maastricht. Het leek allemaal voorspoedig te verlopen, totdat blijkt dat er een brug voor Maastricht is die te laag is om de Pakjesboot 12 te laten passeren. Sinterklaas en een aantal Pieten stapten over op de Pakjesboot 14 die wel onder de brug doorkon en even later veilig aanmeerde. Intussen lieten de Pieten die nog op de Pakjesboot 12 stonden, deze boot met een enorme takel op de kant hijsen, op een wagen laden en door de stad trekken.

Iedereen was blij, behalve Ilona Waaihout, die zich al vanaf de dag van de intocht druk maakte over de chocoladeletter I die ze steeds in haar schoen kreeg. Ze dacht dat ze veel minder chocolade kreeg dan de anderen en besloot daarom het Grote Boek van Sinterklaas uit het Pietenhuis te stelen en schreef daarin dat ze elke dag haar hele naam in letters in haar schoen wilde. Samen met haar broer Berend bracht ze het boek toen terug. Maar per ongeluk legden ze hem bij het vuilnis en toen nam de vuilnisman het mee. Zo raakte het boek dus zoek. Het boek maakte een hele tocht door Nederland: via bibliotheken en scholen kwam het uiteindelijk op de zolder van het Pietenhuis terecht, waar Paardenpiet Glenn het op het laatste moment vond. Als 5 december-cadeau kreeg Ilona uiteindelijk haar complete naam in chocoladeletters.