Sinterklaasjournaal (Seizoen 6)

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Jordi0686 (Overleg | bijdragen) op 13 nov 2015 om 20:08

Ga naar: navigatie, zoeken

Seizoen 6 (2006)

Onderweg naar Nederland werd het boek van Sinterklaas nat van de golven. Op de voorplecht werd hij gedroogd. Maar er was meteen een nieuw probleem. Recht voor de boot stond een enorme regenboog. De Pieten werden bang dat ze er tegenaan zouden varen. Uiteindelijk voeren ze er dwars doorheen. Verder ging er niks meer mis. Zo voer de Pakjesboot 12 op het licht van de vuurtoren af. Er kon niks meer mis gaan... behalve dat een verslaggever van het journaal per ongeluk het licht van de vuurtoren uitzette. Daardoor meerde de boot op de verkeerde plaats aan (Veere). Dieuwertje had dit in de gaten en de boot voer alsnog naar Middelburg, waar hij veilig aanmeerde en de Sint voet aan land zette. Maar door alle verwarring bleef er één Piet in Veere achter. De burgemeester haalde ook die Piet naar Middelburg met een helikopter.

In het Pietenhuis bleek dat het boek van Sinterklaas leeg was. De pagina's waren verkleurd door de regenboog. Dit probleem loste Sinterklaas zelf op. Hij plakte alle verlanglijstjes van de kinderen erin. Maar de Pieten dachten dat het boek nog leeg was en dus haalden ze het weg, om het feit dat het boek leeg was voor Sinterklaas verborgen te houden. En zo verdween het boek. Het boek van Sinterklaas bleek uiteindelijk in Sesamstraat te liggen. Pakjesavond kon doorgaan.

Maar er was nog een groep mensen: de actiegroep 'Sint moet blijven' van meneer Ernst. Deze groep wilde dat Sinterklaas het hele jaar in Nederland blijft en om daarvoor te zorgen, verstopten ze de stoomboot van Sinterklaas. Gelukkig werd hij tijdig gevonden. Het werd groot feest in het Pietenhuis.

Meneer Ernst kwam ook nog even langs. Sinterklaas maakte hem duidelijk dat hij gewoon terug naar Spanje ging en dat meneer Ernst mee mocht, maar meneer Ernst wilde bij nader inzien toch maar liever in Nederland blijven en legde zich er uiteindelijk bij neer. Zo werd het nog een bonte avond.


Rolverdeling

Presentatie en Verslaggeving

Acteur Personage Aantal afleveringen Periode
Dieuwertje Blok Presentatrice 2001-heden

Hoofdrollen

Acteur Personage Aantal afleveringen Periode
Bram van der Vlugt Sinterklaas 2001-heden
Erik van Muiswinkel Hoofdpiet 2001-heden
Michiel Kerbosch Wegwijspiet 2001-heden
Maarten Wansink Huispiet 2001-heden
Dick van den Toorn Wellespiet 2001-heden
Anne Rats Paardenpiet 2001-heden

Terugkerende rollen

Acteur Personage Aantal afleveringen Periode
Dick Lam Titus Tillema 2001-heden


Gastrollen