Sjans: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 1992 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Sjans Beeld en Geluid] | makers = ...')
 
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 16: Regel 16:
 
=== Beschrijving ===
 
=== Beschrijving ===
  
Vier alleenstaanden, vrijgezel, gescheiden, weduwe of gedumpt, proberen hun levens mooier te maken. Ze zoeken het geluk, oftewel een partner, door op te scheppen of te liegen. De vier ontmoeten elkaar in Café Cupido, een bar annex disco die bekend staat als trefpunt voor mensen die iets willen. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen. De vier hoofdrolspelers doen zich allemaal een stuk interessanter voor dan ze zijn. Met soms pijnlijke, dus grappige, situaties tot gevolg.
+
Dramaserie geschreven door [[Eric Chappell]], gebaseerd op het Engelse ''Singles''. Vier alleenstaanden, vrijgezel, gescheiden, weduwe of gedumpt, proberen hun levens mooier te maken. Ze zoeken het geluk, oftewel een partner, door op te scheppen of te liegen. De vier ontmoeten elkaar in Café Cupido, een bar annex disco die bekend staat als trefpunt voor mensen die iets willen. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen. De vier hoofdrolspelers doen zich allemaal een stuk interessanter voor dan ze zijn. Met soms pijnlijke, dus grappige, situaties tot gevolg.
[[Sylvia Millecam]], [[Camilla Braaksma]], [[Huub Stapel]] en [[Peter Bolhuis]] zijn de klinkende namen die deze serie tot een groot succes maken. Allemaal acteurs om verliefd op te worden. Stapel heeft een grote vinger in de pap gehad bij het aantrekken van zijn mede-acteurs en de regisseur, [[Maarten Treurniet]]. Het camerawerk, met slechts één camera (!), en het licht zijn fantastisch. Bijna te mooi voor de [[TROS]]. Jammer van de ingemonteerde lachers.
+
[[Sylvia Millecam]], [[Camilla Braaksma]], [[Huub Stapel]] en [[Peter Bolhuis]] zijn de klinkende namen die deze serie tot een groot succes maken. Allemaal acteurs om verliefd op te worden. Stapel heeft een grote vinger in de pap gehad bij het aantrekken van zijn mede-acteurs en de regisseur, [[Maarten Treurniet]]. Het camerawerk, met slechts één camera (!), en het licht zijn fantastisch. Bijna te mooi voor de [[TROS]]. De ingemonteerde lachers zijn storend.
 
 
 
=== Makers ===
 
=== Makers ===

Huidige versie van 15 dec 2009 om 15:33

Periode1992
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredrama
Decennia1990-1999
Lengte25'00
Mediumtelevisie
TriviatriviaBeschrijving

Dramaserie geschreven door Eric Chappell, gebaseerd op het Engelse Singles. Vier alleenstaanden, vrijgezel, gescheiden, weduwe of gedumpt, proberen hun levens mooier te maken. Ze zoeken het geluk, oftewel een partner, door op te scheppen of te liegen. De vier ontmoeten elkaar in Café Cupido, een bar annex disco die bekend staat als trefpunt voor mensen die iets willen. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen. De vier hoofdrolspelers doen zich allemaal een stuk interessanter voor dan ze zijn. Met soms pijnlijke, dus grappige, situaties tot gevolg. Sylvia Millecam, Camilla Braaksma, Huub Stapel en Peter Bolhuis zijn de klinkende namen die deze serie tot een groot succes maken. Allemaal acteurs om verliefd op te worden. Stapel heeft een grote vinger in de pap gehad bij het aantrekken van zijn mede-acteurs en de regisseur, Maarten Treurniet. Het camerawerk, met slechts één camera (!), en het licht zijn fantastisch. Bijna te mooi voor de TROS. De ingemonteerde lachers zijn storend.

Makers

Scenario Eric Chappell, Jean Warr

Regie Maarten Treurniet

Redactie Ted Mooren

Productie Loek van de Pavert

Camera Rogier Stoffers

Sleeswijk Entertainment BV

TROS

Cast

Sjaak Massini - Huub Stapel

Pamela Oudgeest - Sylvia Millecam

Willem Termeulen - Peter Bolhuis

Karin van Praag - Camilla Braaksma