Spraakmakende zaken

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Mariska (Overleg | bijdragen) op 3 okt 2009 om 10:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2004-2009 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=Spraakmakende%20zaken Beeld e...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2004-2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrepraatprogramma
Decennia2000-2009
Lengte35’00
Mediumtelevisie


Beschrijving

Serie praatprogramma’s rondom spraakmakende gebeurtenissen en/of personen die een bepaalde periode veel in de nieuwsberichten zijn geweest. Paul Rosenmöller ontvangt zijn gasten in Paviljoen Stadsgenoot in Amsterdam, waar hij met hen over belangrijke kwesties uit de recente geschiedenis praat. Het besproken onderwerp wordt geïntroduceerd met een korte reportage. In het eerste deel wordt er een interview gehouden met de hoofdgast, in het tweede deel wordt er gediscussieerd met de gast en een wekelijks wisselend panel. De discussies gaan over het onderwerp waar de hoofdgast bekend van is, maar het wordt wel breder getrokken. Ook het publiek wordt bij de discussies betrokken.

Makers

Regie

Productie Tina de Vrij

Eindredactie Leo Kool

NOS

Achtergrondinformatie

Tv-criticus Jean-pierre Geelen zegt in de Volkskrant van 19 juni 2009 dat Spraakmakende zaken zo succesvol is doordat Paul Rosenmöller echt alles van zijn gesprekspartners wil weten. Paul Rosenmöller zegt in het AD/Utrechts Nieuwsblad van 18 juli 2006, zelf het volgende over zijn vak: “Ik kan goed luisteren. Toen ik vakbondsleider was en moest onderhandelen met werkgevers, zaten sommige arbeidsvoorwaarden verstopt in bijzinnen. Bij interviews zit het venijn ook soms in een bijzin. Het is mijn taak die eruit te halen.”