Stand van de maan: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 13: Regel 13:
 
===Beschrijving===
 
===Beschrijving===
  
Documentaire van regisseur [[Leonard Retel Helmrich]]. De documentaire is het tweede deel uit een drieluik; eerder verscheen al ''[[Stand van de zon]]'' en na ''Stand van de maan'' volgt ''[[Stand van de sterren]]''. Met zijn digicam volgt hij op een unieke manier een gezin van drie generaties: de familie Sjamsuddin in Indonesië.  
+
Documentaire van regisseur [[Leonard Retel Helmrich]]. De documentaire is het tweede deel uit een drieluik; eerder verscheen al ''[[De stand van de zon]]'' en na ''Stand van de maan'' volgt ''[[Stand van de sterren]]''. Met zijn digicam volgt hij op een unieke manier een gezin van drie generaties: de familie Sjamsuddin in Indonesië.  
  
 
===Makers===
 
===Makers===

Huidige versie van 14 mrt 2014 om 19:19

Periode2004
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte92'00
Mediumtelevisie


Beschrijving

Documentaire van regisseur Leonard Retel Helmrich. De documentaire is het tweede deel uit een drieluik; eerder verscheen al De stand van de zon en na Stand van de maan volgt Stand van de sterren. Met zijn digicam volgt hij op een unieke manier een gezin van drie generaties: de familie Sjamsuddin in Indonesië.

Makers

Regisseur, cameraman Leonard Retel Helmrich

Scenario Hetty Naaijkens, Retel Helmrich

Montage Andrez de Jong, Denise Janzée

Montage-voorbereiding Robert Broekhof

Sound design Ranko Paukovic

Distributeur A- film Distribution

Achtergrondinformatie

Stand van de maan is de openingsfilm van het International Documentary Film Festival in 2004. Op ditzelfde festival wint de documentaire de Joris Yvens Award. Het jaar daarop, 2005, is Retel Helmrich uitgenodigd voor het Sundance festival in Amerika. Ook daar valt "Stand van de maan" in de prijzen. Hier wint het de Grand jury Award World Cinema Sundance 2005. Ook krijgt Retel Hemrich in 2005 de eerste Kristallen Film ooit, een filmprijs die wordt uitgereikt wanneer een documentaire het bezoekersaantal van 10.000 weet te halen in de bioscoop. Naast deze prijzen heeft de documentaire nog meer prijzen naar binnen gesleept, namelijk de Grand jury Award Full Frame Filmfestival North Carolina, de Best Cinematography Chicago, de Humanitarian Award - Hong Kong International Film Festival en de Best documentary 2005 Cinemambiente Environmental filmfestival in Turijn.