Start (documentaire)

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 6 dec 2012 om 10:24 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2003 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=start%20huisstede%20vpro Beeld ...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte30’
Mediumtelevisie


Beschrijving

In Start worden in zes afleveringen verschillende jongeren gevolgd die net hun opleiding hebben afgerond en nu in de praktijk aan de slag gaan om hun dromen te verwezenlijken. Aan het begin van het programma wordt geïntroduceerd wie er gevolgd wordt, welke opleiding ze gedaan hebben en wat ze willen bereiken.

Het programma maakt gebruik van observatie en interviews om een inzicht te geven in het leven van de jonge starters, ook is er een voice-over die aanvullende informatie geeft. Een aflevering wordt onderbroken door tussentitels, zodat het voor de kijker overzichtelijk blijft hoe het jaar is verlopen, daarnaast geven de tussentitels in sommige gevallen informatie over wat er gaat gebeuren. Aan het einde van de aflevering komt er in beeld te staan hoe het verder is gegaan met de jongeren die zijn gevolgd.

Makers

Regisseur Kees Brouwer, Jorien van Nes, Wim Schepens

Eindredactie John de Zwart

Producent Ilse van Huisstede

VPRO