TV show

Uit B&G Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 3 jan 2022 om 11:01
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode1981 - 2021
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenrePraatprogramma
Decennia1980-1989, 1990-1999, 2000-2009, 2010-2019, 2020-2029
MediumTelevisie
GalleryGallery


TV Show titel.jpg TV Show 2.jpg

TV Show 3.jpg TV show titel 4.jpg

TV Show titel 5.jpg TV Show 4.jpg TV SHOW 5.jpg Leader zomereditie (2003)

Beschrijving

Succesvolle talkshow gepresenteerd door Ivo Niehe. Hij ontvangt in de studio of op locatie de meest uiteenlopende gasten. Niehe weet grote namen te strikken die hij bij voorkeur bezoekt in hun eigen luxueuze onderkomens. Op die plek kan de kijker zich vergapen aan de pracht en praal en mag de gast uitgebreid zijn verhaal doen.

De TV show is veertig jaar lang te zien. Daarmee is het programma het oudste praatprogramma op de Nederlandse televisie. Na al die jaren is de TV show nog steeds buitengewoon populair en trekt het programma gemiddeld 1,3 miljoen kijkers. Ivo Niehe voelt feilloos aan wat de kijker graag wil zien. Enkele seizoenen verschijnt er ook TV show zomer editie.

In 2003 zegt de TROS-presentator dat hij nog drie jaar de TV show wil maken. Hij komt echter op de uitspraak terug, want het programma is tot op heden nog te zien. In 2005 maakt Niehe bekend over te stappen naar Talpa, de nieuwe zender van John de Mol. Een opvolger voor de presentatie van de TV Show staat al klaar. Reinout Oerlemans maakt op RTL 4 met Pulse al een soortgelijk programma, hij neemt de presentatie dan ook zonder moeite over. Lang zit Oerlemans echter niet bij het programma. Na de flirt met Talpa keert Ivo Niehe weer terug naar de TROS en neemt zijn oude vertrouwde plek als presentator van de TV show weer in.

Op 1 januari 2022 is André van Duin de hoofdgast in de allerlaatste uitzending.

Kritiek

In het begin krijgt het programma veel kritiek. Veel critici zijn van mening dat er "veel verpakking is maar weinig inhoud". Over Ivo Niehe wordt gezegd dat hij te veel indruk wil maken. Kees van Kooten en Wim de Bie bedenken de naam 'Ivo Nihiel'.

Specials

12½ jaar TV Show leader (1992) TV show 25 jaar leader (2005) TV show Tuschinski leader (1996) 100 jaar circustheater leader (2004)

Gedurende de show's run verschijnen er een aantal gelegenheidsversies en specials. Zo zijn er terugblikken n.a.v. jubilea (12½ jaar TV Show en TV show 25 jaar) en een 'best of' reeks in 1984 (Hoogtepunten uit de TV show). Verder verschijnt in de jaren '90 onder de titel Muziek uit de TROS TV-show een reeks compilatie-afleveringen met hierin optredens van diverse artiesten in het programma door de jaren heen.

Daarnaast zijn er speciale afleveringen of reeksen waarin één thema centraal staat. Zo zijn er uitzendingen vanaf de Platen 10-daagse in 1991 in Platen 10-daagse TV show, uitzending vanuit Tuschinski in TV show: Tuschinski en naar aanleiding van het jubileum van het circustheater in 2004 TV show 100 jaar circustheater. Behalve thema's staan soms ook personen centraal, dit gebeurt in TV show special.

TV show op reis

TV show op reis leader (1999) TV show op reis door het lichaam leader(1995) TV show op reis door Nederland leader (1997) TV show op reis in Nederland leader (1994)

Naast de reguliere TV show is er ook de TV show op reis. Het concept van dit programma is gelijk behalve dat Ivo Niehe nu niet de gasten in studio ontvangt, maar ze bezoekt. Ook van deze reportagevariant verschijnen thema-reeksen. Zo is er in 1994 TV show op reis in Nederland te zien waarin Nederlandse sterren worden bezocht. Twee jaar later is er TV show op reis door Nederland, een speciale reeks in samenwerking met Natuurmonumenten. Tot slot is er in 1995 in het kader van de Hartweek TV show op reis door het lichaam.

Makers

Presentatie Ivo Niehe, Reinout Oerlemans (2006)

Productie Tia van Damme, Adriean Jassies, Inouschka Kroes, Arjen Kuyten, Wisse Smit, Coby Gerritsen, Mary de Klerk, Martine Heil, Trix Hoogaker, Saskia Rotgans, Eva van de Fliert, Frank Schuil, Eva van de Fliert, Frank Schuil, Donna van Dijken, Martine Thuis, Dewi Booms, Debbie Lohman

Productie Assistent Dorien De Roy, Inge Maasland, Inouschka Kroes, Mariëtte Smit, Berend Bruins, Martine Heil, Daniel Bruinsma, Lisette van Velzen, Myriam Susan

Uitvoerend Producent Mary de Klerk, Marc Disselhoff, Danielle Bruinsma, Michelle Kolsteeg

Producent Reinout Oerlemans, Ivo Niehe

Gedelegeerd Producent Remxo Garcia

Regie Assistent Dorien De Roy, Inge Maasland, Inouschka Kroes, Liesbeth van den Berg, Myra van der Werf, Eugénie Toorenvliet, Catelijne Walet, Rita van der Steeg, Jessy Winkelman, Leony Paus

Samenstelling Ivo Niehe

Redactie Ivo Niehe, Connie Brood, Nienke Pluym, Magriet Zegers, Leo Janssen, Pauline Senn, Paul Kortland, Cita Lobato De Mesquita, Coby Gerritsen, Lauw Bleeker, Anya Vos, Iris van Reeuwijk, Angélique Vranken, Deborah Faraone Mennella, Feije Riemersma, Xandra Niehe, Herman Slager, Marian Vlasman, Rosemarijn Schulte, Valentijn Moerdijk, Christina Badibanga, Herman Slager, Lydia Kriek

Bureau redaktie Yvonne Smit

Eindredactie Ivo Niehe, Charlotte Martijn

Regie Egbert van Hees, Guus Verstraete, Theo Ordeman, Feije Riemersma, Marc Disselhoff, Rolf Meter, Ivo Niehe

Geluidversterking Iemke Roos

Kleding Jan Dodeman, Domano, Corneliani

Video-editing Bas Verheijen, Dick Verkerke, Hans Erik Kraan, Jan de Roode, Rien Post, Hans Linssen, Marc Mookhoek, Sandy Senden, Mano Bakker

Ontwerp-leader Gijs Westerman, Robert van Spanje

Decorontwerp Misjel Vermeiren, Ellen Dekker, Hub Berkers, Mia Schlosser, Harald Kassies

Decorbouw Cees Lether

Muziek Hessel Herder

Muziekproductie Thymen Jacobse, Elisabeth Fabius, Imme Schade van Westrum

Arrengementen Dirk Keyzer

Opnameleider Bertus Holkema, Chander Soekhai

Facilitair Coördinator Harry Heinsius, Pim Beyen

Beeldredactie Mark Kornman

Beeldresearch Rachel van Lingen, Andreas van der Schaaf

Geluid Harry Mols, Erik Muller, Eric Roode

Audionabewerking Rob van Schoonderwalt

Lichtontwerp LD Design, George Klein, Christian Ros

Coördinatie Tros Marc Waltman

Productieleiding Saskia Rotgans

Teksten Frank Westrus

Graphics Jan Vork

Montage Erik van Breemen

Camera François de Kok, Martijn Tervoort, Ian van den Hoek, Jan-Willem Zevenbergen, Henk Gulikers

Verslaggeving Feije Riemersma

Scenario Ivo Niehe

Ivo Niehe Producties

TROS, AVROTROS