The hunt: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2000 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=The%20hunt Beeld en Geluid] | make...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 16: Regel 16:
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Als eerste filmmaker, verbleef [[Niek Koppen]] een seizoen lang bij één van de meest befaamde jachtclubs in Groot Brittanie, de Ludlow Hunt club. Dat een Nederlander zijn camera op het wel en wee van de club richtte, was pure noodzaak. Het onderwerp van de vossenjacht kent in het thuisland louter voor,- en tegenstanders.  
Als eerste filmmaker, verblijff [[Niek Koppen]] een seizoen lang bij één van de meest befaamde jachtclubs in Groot Brittanie, de Ludlow Hunt club. Dat een Nederlander zijn camera op het wel en wee van de club richt, was pure noodzaak. Het onderwerp van de vossenjacht kent in het thuisland louter voor,- en tegenstanders.  


Koppen's producent, [[Kees Ryninks]], wilde de film aanvankelijk maken met de Britse antropoloog Garry Marvin, maar op britse bodem lukte het niet om financiering of zelfs toegang tot de clubs te krijgen. Buitenstaander Niek Koppen kon wel rekenen op een goede ontvangst bij Ludlow en ook lukte het om Nederlands geld voor de film te vinden. Via coproducent de NPS kreeg Nederland zo een kijkje in de gesloten en aartsconservatieve wereld van de Ludlow Hunt club. Hierbij zoomt de filmmaker vooral in op Rupert Inglesant, die de dagelijkse leiding over de jacht heeft.
Koppen's producent, [[Kees Ryninks]], wil de film aanvankelijk maken met de Britse antropoloog Garry Marvin, maar op Britse bodem lukt het niet om financiering of zelfs toegang tot de clubs te krijgen. Buitenstaander Niek Koppen kan wel rekenen op een goede ontvangst bij Ludlow en ook lukt het om Nederlands geld voor de film te vinden. Via coproducent de [[NPS]] krijgt Nederland zo een kijkje in de gesloten en aartsconservatieve wereld van de Ludlow Hunt club. Hierbij zoomt de filmmaker vooral in op Rupert Inglesant, die de dagelijkse leiding over de jacht heeft.  
 
De film ging in premiere op het IDFA in de volle hitte van het vossenjacht debat in Groot Brittanie: twee dagen later debatteerde het Engelse Lagerhuis over een wetsvoorstel om de vossenjacht te verbieden.  


De film gaat in premiere op het IDFA in de volle hitte van het vossenjacht debat in Groot Brittanie: twee dagen later debatteert het Engelse Lagerhuis over een wetsvoorstel om de vossenjacht te verbieden.
=== Makers ===
=== Makers ===
Regel 32: Regel 31:


[[NPS]]
[[NPS]]


----
----

Versie van 16 dec 2009 15:51

Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte59'35
Mediumtelevisie



Beschrijving

Als eerste filmmaker, verblijff Niek Koppen een seizoen lang bij één van de meest befaamde jachtclubs in Groot Brittanie, de Ludlow Hunt club. Dat een Nederlander zijn camera op het wel en wee van de club richt, was pure noodzaak. Het onderwerp van de vossenjacht kent in het thuisland louter voor,- en tegenstanders.

Koppen's producent, Kees Ryninks, wil de film aanvankelijk maken met de Britse antropoloog Garry Marvin, maar op Britse bodem lukt het niet om financiering of zelfs toegang tot de clubs te krijgen. Buitenstaander Niek Koppen kan wel rekenen op een goede ontvangst bij Ludlow en ook lukt het om Nederlands geld voor de film te vinden. Via coproducent de NPS krijgt Nederland zo een kijkje in de gesloten en aartsconservatieve wereld van de Ludlow Hunt club. Hierbij zoomt de filmmaker vooral in op Rupert Inglesant, die de dagelijkse leiding over de jacht heeft.

De film gaat in premiere op het IDFA in de volle hitte van het vossenjacht debat in Groot Brittanie: twee dagen later debatteert het Engelse Lagerhuis over een wetsvoorstel om de vossenjacht te verbieden.

Makers

Regie Niek Koppen

Eindredactie Carel Kuyl

Productie Kees Rijninks, Marjan Fluitsma, Garry Marvin

NPS