Ton Verlind

Uit B&G Wiki
Versie door Kdvries (overleg | bijdragen) op 2 sep 2017 om 18:49
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ton Verlind, 1988 ; (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid, archiefnummer FTA001034574_006)

NaamTon Verlind
Geboren, 1950
Functies journalist, verslaggever, Presentator, eindredacteur, Omroepbestuurder
Bekend vanBrandpunt, Brandpunt in de markt, Heb ik iets gemist, Echo
Periode actief1995-heden
Werkt samen metAd Langebent


Ton Verlind is een Nederlands journalist, voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt, hoofd informatieve programma's en mediadirecteur.

Beginjaren

Verlind start zijn loopbaan in de jaren zeventig als journalist bij dagblad De Stem in Breda. In 1974 wordt hij radioverslaggever bij de TROS.

In 1979 maakt hij de overstap naar televisie en hij gaat aan de slag als verslaggever bij de actualiteitenrubriek Brandpunt van de KRO. Hij wordt daarna ook presentator en vanaf 1984 eindredacteur. Ook presenteert Verlind samen met Tetske van Ossewaarde het economische programma ‘’Brandpunt in de markt’’.

Mediadirecteur KRO

In 1995 wordt Verlind mediadirecteur van de KRO. In 2007 verandert bij de KRO de bestuursstructuur wat hem doet besluiten een andere weg op te gaan. Verlind krijgt volgens sommige publicaties een ‘gouden handdruk’ na ruim 28 onafgebroken dienstjaren bij de KRO. De hoogte van de handdruk veroorzaakt enige media-aandacht.

Adviseur

In 2008 vestigt Verlind zich als zelfstandig strategisch en creatief adviseur waarbij hij organisaties adviseert, en media- en communicatietrainingen verzorgt.