Tony van Verre: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Persoon | illustratie = | naam = Tony van Verre | geboorte_datum = 2 mei 1937 | geboorte_plaats = Middelburg | overlijden_datum = 12 maart 2000 ...')
 
Regel 20: Regel 20:
 
[[Category:personen|Verre, Tony van]] [[Category:radiomaker|Verre, Tony van]]
 
[[Category:personen|Verre, Tony van]] [[Category:radiomaker|Verre, Tony van]]
  
Tony van Verre werd op 2 mei 1937 in Middelburg geboren. Hij is zijn radiocarrière begonnen bij [[Minjon]], de jeugdomroep van de [[AVRO]].  
+
Tony van Verre is op 2 mei 1937 in Middelburg geboren. Hij is zijn radiocarrière begonnen bij [[Minjon]], de jeugdomroep van de [[AVRO]].  
  
In de jaren zestig raakte Tony van Verre als auteur betrokken bij het [[VARA]]-radioprogramma [[Vrij entree]]. Eveneens voor de VARA maakte hij het programma [[En dan heb je een chanson]]. In dit programma zong Tony van Verre (aan de piano begeleid door [[Harry Bannink]]) en ontving hij gastartiesten. Tony van Verre schreef het merendeel van de teksten zelf.  
+
In de jaren zestig raakt Van Verre als auteur betrokken bij het [[VARA]]-radioprogramma ''[[Vrij entree]]''. Eveneens voor de VARA maakt hij het programma ''[[En dan heb je een chanson]]''. In dit programma zingt Van Verre (aan de piano begeleid door [[Harry Bannink]]) en ontvangt hij gastartiesten. Hij schrijft het merendeel van de teksten zelf.  
  
Tony van Verre kreeg grote bekendheid door zijn interviewprogramma [[Tony van Verre ontmoet|Tony van Verre ontmoet...]] Hierin interviewde hij acteurs en schrijvers. De interviews met [[Godfried Bomans]], [[Simon Carmiggelt]], [[Ko van Dijk]] en [[Albert Mol]] verschenen tevens in boekvorm.  
+
Tony van Verre krijgt grote bekendheid door zijn interviewprogramma [[Tony van Verre ontmoet|Tony van Verre ontmoet...]] Hierin interviewt hij acteurs en schrijvers. De interviews met [[Godfried Bomans]], [[Simon Carmiggelt]], [[Ko van Dijk]] en [[Albert Mol]] verschijnen tevens in boekvorm.  
  
Tony van Verre is overleden op 12 maart 2000 en werd 62 jaar.
+
Tony van Verre is overleden op 12 maart 2000 en is 62 jaar geworden.
 +
 
 +
[[Category:Personen|Verre, Tony van]] [[Category:Radiomaker|Verre, Tony van]]

Versie van 6 mrt 2014 om 06:12

PersoonPlaceholder.png

NaamTony van Verre
GeborenMiddelburg, 2 mei 1937
GestorvenVeere, 12 maart 2000
Functiesradiomaker
Bekend vanTony van Verre ontmoet...
Periode actiefjaren '50 - 2000
Werkt samen metHarry Bannink

Tony van Verre in de media
Oeuvre van Tony van Verre

Tony van Verre is op 2 mei 1937 in Middelburg geboren. Hij is zijn radiocarrière begonnen bij Minjon, de jeugdomroep van de AVRO.

In de jaren zestig raakt Van Verre als auteur betrokken bij het VARA-radioprogramma Vrij entree. Eveneens voor de VARA maakt hij het programma En dan heb je een chanson. In dit programma zingt Van Verre (aan de piano begeleid door Harry Bannink) en ontvangt hij gastartiesten. Hij schrijft het merendeel van de teksten zelf.

Tony van Verre krijgt grote bekendheid door zijn interviewprogramma Tony van Verre ontmoet... Hierin interviewt hij acteurs en schrijvers. De interviews met Godfried Bomans, Simon Carmiggelt, Ko van Dijk en Albert Mol verschijnen tevens in boekvorm.

Tony van Verre is overleden op 12 maart 2000 en is 62 jaar geworden.