Trivia: VPRO-omroepers: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Terug naar het overzicht In de jaren tachtig heeft Kees Prins op geheel eigen wijze omgeroepen voor de VPRO. Zijn ...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Overzicht Omroepers per zendgemachtigde|Terug naar het overzicht]]
[[Overzicht Omroepers per zendgemachtigde|Terug naar het overzicht]]


In de jaren tachtig heeft [[Kees Prins]] op geheel eigen wijze omgeroepen voor de [[VPRO]]. Zijn "teksten" bestaan uit blablabla met af en toe een naam of een titel of een tijdstip. Daarnaast is in de jaren tachtig de onderkant van zijn gezicht in beeld geweest als [[Bintje]], de ledenwerver en verbindende figuur van de VPRO-avond .
* Tot 1955 is de uitzendfrequentie van de VPRO nog relatief laag en zit er weinig lijn in de uitzendingen. Omroepsters van het eerste uur zijn onder andere familie van de directie. Pas in 1955 met de komst van [[Verti Dixon]] komt er enige lijn in. Als invalster treedt Verti's zus op, [[Annerie Flach-Swaneveld]].
 
* In het seizoen 1962-1963 heeft de [[VPRO]] vier omroepsters op proef gehad: [[Antoinette van Brink]], [[Lily van den Bergh]], mevrouw Munster, en [[Marion Reuvecamp]]. Uiteindelijk is hieruit Antoinette van Brink gekozen, maar heeft de VPRO het contact met Lily van den Bergh ook aangehouden. Antoinette is vanaf september 1963 de vaste omroepster naast [[Verti Dixon]], maar na nog geen jaar verdwijnt ze al weer. Haar laatste dienst voor de VPRO is op 30 mei 1964. Op 14 juni 1964 is ze omroepster voor de [[NTS]]-uitzending. In 1970 pakt ze het omroepen weer op bij de [[KRO]]. Heel even lijkt het erop dat [[Ageeth Scherphuis]] naar de VPRO overstapt, maar ze blijft toch liever bij de [[AVRO]]. Lily van den Bergh wordt naast Verti Dixon de tweede omroeper. Als Verti Dixon in 1965 stopt met omroepen neemt de VPRO naast Lily alsnog Marion Reuvecamp aan als omroeper.
 
* Begin jaren zeventig zijn [[Kiki Amsberg]] en [[Ad 's-Gravesande]] actief als stem buiten beeld naast [[Leonie van Bladel]].
 
* In de jaren tachtig heeft [[Kees Prins]] op geheel eigen wijze omgeroepen voor de [[VPRO]]. Zijn "teksten" bestaan uit blablabla met af en toe een naam of een titel of een tijdstip. Daarnaast is in de jaren tachtig de onderkant van zijn gezicht in beeld geweest als [[Bintje]], de ledenwerver en verbindende figuur van de VPRO-avond .


{| class="wikitable"
{| class="wikitable"

Huidige versie van 11 okt 2013 om 12:53

Terug naar het overzicht

  • Tot 1955 is de uitzendfrequentie van de VPRO nog relatief laag en zit er weinig lijn in de uitzendingen. Omroepsters van het eerste uur zijn onder andere familie van de directie. Pas in 1955 met de komst van Verti Dixon komt er enige lijn in. Als invalster treedt Verti's zus op, Annerie Flach-Swaneveld.
  • In het seizoen 1962-1963 heeft de VPRO vier omroepsters op proef gehad: Antoinette van Brink, Lily van den Bergh, mevrouw Munster, en Marion Reuvecamp. Uiteindelijk is hieruit Antoinette van Brink gekozen, maar heeft de VPRO het contact met Lily van den Bergh ook aangehouden. Antoinette is vanaf september 1963 de vaste omroepster naast Verti Dixon, maar na nog geen jaar verdwijnt ze al weer. Haar laatste dienst voor de VPRO is op 30 mei 1964. Op 14 juni 1964 is ze omroepster voor de NTS-uitzending. In 1970 pakt ze het omroepen weer op bij de KRO. Heel even lijkt het erop dat Ageeth Scherphuis naar de VPRO overstapt, maar ze blijft toch liever bij de AVRO. Lily van den Bergh wordt naast Verti Dixon de tweede omroeper. Als Verti Dixon in 1965 stopt met omroepen neemt de VPRO naast Lily alsnog Marion Reuvecamp aan als omroeper.
  • In de jaren tachtig heeft Kees Prins op geheel eigen wijze omgeroepen voor de VPRO. Zijn "teksten" bestaan uit blablabla met af en toe een naam of een titel of een tijdstip. Daarnaast is in de jaren tachtig de onderkant van zijn gezicht in beeld geweest als Bintje, de ledenwerver en verbindende figuur van de VPRO-avond .