Van Oekel blikt terug

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Renekoenders (Overleg | bijdragen) op 12 feb 2008 om 15:06 (Nieuwe pagina: == 1974 == Afbeelding:VanOekelbliktterug.jpg Terugblik op programma's waaraan Sjef van Oekel heeft meegewerkt. Deze bewust chaotische shows van Wim T. Schippers wekken begin...)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

1974

VanOekelbliktterug.jpg

Terugblik op programma's waaraan Sjef van Oekel heeft meegewerkt. Deze bewust chaotische shows van Wim T. Schippers wekken begin jaren zeventig grote beroering. Half Nederland spreekt er schande van maar kijkt intussen gretig mee naar de beelden van topless meisjes of een spruitjes schoonmakende koningin Juliana. Met fragmenten uit programma's als Barend is weer bezig, Waar heb dat nou voor nodig en Van Oekel's Discohoek.

Ontploffende draaitafel

Sjef van Oekel is te zien als Belgische minister die tijdens een tentoonstelling van kunstwerken van Barend Servet door een stoel zakt. Sjef wordt tijdens een rede onderbroken door Fred Haché die de boel vervolgens afbreekt. En Van Oekel's Discohoek krijgt bezoek van zangeres Bonnie St. Claire. Sjef is zeer onder de indruk van haar verschijning. Tijdens een optreden van de band Circus ontploft de draaitafel. En Freddy Breck kan Van Oekel niet vinden en gaat nog gauw even naar het toilet.


Beschikbaar in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid


Genre: show

Decennium: 1970-1979