Vandaag. De radiokrant voor Nederland: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina: '''Vandaag. De Radiokrant voor Nederland''' was, sinds eind 1949, een langlopende actualiteitenrubriek van de NCRV-radio, bekend om de precieze nummering; zoals "zesde jaargang, n...)
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Vandaag. De Radiokrant voor Nederland''' was, sinds eind 1949, een langlopende actualiteitenrubriek van de [[NCRV]]-radio, bekend om de precieze nummering; zoals "zesde jaargang, nummer 12." De grote man in de beginjaren was verslaggever [[Herman Felderhof]], die ook leiding gaf aan de redactie, die bemand werd door de verslaggevers [[Goos Kamphuis]] en [[Jan Zindel]] en bureauredacteur [[Sam Moll]]. Een andere bekende medewerker was buitenlandverslaggever [[Alfred van Sprang]]. Heel even in 1950, werkte ook [[Rijk de Gooyer]] voor deze radio-rubriek. Later werd de rubriek omgedoopt in [[Hier en nu]].
'''Vandaag. De Radiokrant voor Nederland''' was, sinds eind 1949, een langlopende actualiteitenrubriek van de [[NCRV]]-radio, bekend om de precieze nummering; zoals "zesde jaargang, nummer 12." De grote man in de beginjaren was verslaggever [[Herman Felderhof]], die ook leiding gaf aan de redactie, die bemand werd door de verslaggevers [[Goos Kamphuis]] en [[Jan Zindel]] en bureauredacteur [[Sam Moll]]. Een andere bekende medewerker was buitenlandverslaggever [[Alfred van Sprang]]. Van 1947 tot 1950, werkte ook [[Rijk de Gooyer]] voor deze radio-rubriek, waar hij wordt ontslagen na een interview met [[Jef Last]]. Later werd de rubriek omgedoopt in [[Hier en nu]].

Versie van 14 dec 2008 16:14

Vandaag. De Radiokrant voor Nederland was, sinds eind 1949, een langlopende actualiteitenrubriek van de NCRV-radio, bekend om de precieze nummering; zoals "zesde jaargang, nummer 12." De grote man in de beginjaren was verslaggever Herman Felderhof, die ook leiding gaf aan de redactie, die bemand werd door de verslaggevers Goos Kamphuis en Jan Zindel en bureauredacteur Sam Moll. Een andere bekende medewerker was buitenlandverslaggever Alfred van Sprang. Van 1947 tot 1950, werkte ook Rijk de Gooyer voor deze radio-rubriek, waar hij wordt ontslagen na een interview met Jef Last. Later werd de rubriek omgedoopt in Hier en nu.