Vijftig jaar bekeken 1898-1948: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Een compilatie uit RVD archiefmateriaal)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Vijftig jaar bekeken 1898-1948''' is een compilatiefilm over gebeurtenissen gedurende de regeringsperiode van koningin Wilhelmina, zoals die in filmbeelden zijn vastgelegd.
+
{{ Infobox Productie
 +
| periode = 1979
 +
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=vijftig%20jaar%20bekeken Beeld en Geluid]
 +
| makers = [[#Makers|Makers]]
 +
| achtergrond_info =
 +
| genre = [[:category:koninklijk huis|koninklijk huis]]
 +
| decennia = [[:Category:1970-1979|1970-1979]]
 +
| lengte = 11'50"
 +
| medium = film
 +
| externe_info =
 +
}}
 +
 
 +
[[Afbeelding:Vijftigjaarbekeken1.jpg]] [[Afbeelding:Vijftigjaarbekeken2.jpg]]
 +
<br clear="all"/>
 +
 
 +
''Vijftig jaar bekeken 1898-1948'' is een compilatiefilm over gebeurtenissen gedurende de regeringsperiode van koningin Wilhelmina, zoals die in filmbeelden zijn vastgelegd.
  
 
===Beschrijving===
 
===Beschrijving===
De film geeft een inzicht  in de veelzijdigheid in soorten materiaal welke bij het RVD Fimarchief in beheer zijn. Tevens geeft het een overzicht van vijftig jaar uit de Nederlandse geschiedenis en laat het aspirant-gebruikers zien welke mogelijkheden er zijn om oud filmmateriaal attractief te gebruiken in programma's. Verschillende hoogtepunten komen in beeld, zoals inhuldigingen, overstromingen, stadsbezoeken, het verkeer, de Tweede Wereldoorlog, de koloniën.
 
  
De film begint met beelden van prinses Wilhelmina op weg naar haar inhuldiging in 1898 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en eindigt met beelden van de inhuldiging van prinses Juliana in 1948, 50 jaar later.
+
De film geeft een inzicht  in de veelzijdigheid in soorten materiaal welke bij het RVD Filmarchief in beheer zijn. Tevens geeft het een overzicht van vijftig jaar uit de Nederlandse geschiedenis en laat het aspirant-gebruikers zien welke mogelijkheden er zijn om oud filmmateriaal attractief te gebruiken in programma's. Verschillende hoogtepunten komen in beeld, zoals inhuldigingen, overstromingen, stadsbezoeken, het verkeer, de Tweede Wereldoorlog, de koloniën.
 +
 
 +
De film begint met beelden van prinses Wilhelmina op weg naar haar inhuldiging in 1898 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en eindigt met beelden van de inhuldiging van prinses Juliana in 1948, vijftig jaar later.
  
 
===Makers===
 
===Makers===
De film is in 1979 samengesteld door Ruud van der Kleij, hoofdconservator van het Filmarchief van de RVD.
+
 
 +
De film is in 1979 samengesteld door [[Ruud van der Kleij]], hoofdconservator van het [[Filmarchief van de RVD]].
 +
 
 +
----
 +
 
 +
[[Category:Productielijst V]]
 +
[[Category:Koninklijk huis]]
 +
[[Category:1970-1979]]

Versie van 5 feb 2013 om 06:53

Periode1979
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekoninklijk huis
Decennia1970-1979
Lengte11'50"
Mediumfilm
Vijftigjaarbekeken1.jpg Vijftigjaarbekeken2.jpg


Vijftig jaar bekeken 1898-1948 is een compilatiefilm over gebeurtenissen gedurende de regeringsperiode van koningin Wilhelmina, zoals die in filmbeelden zijn vastgelegd.

Beschrijving

De film geeft een inzicht in de veelzijdigheid in soorten materiaal welke bij het RVD Filmarchief in beheer zijn. Tevens geeft het een overzicht van vijftig jaar uit de Nederlandse geschiedenis en laat het aspirant-gebruikers zien welke mogelijkheden er zijn om oud filmmateriaal attractief te gebruiken in programma's. Verschillende hoogtepunten komen in beeld, zoals inhuldigingen, overstromingen, stadsbezoeken, het verkeer, de Tweede Wereldoorlog, de koloniën.

De film begint met beelden van prinses Wilhelmina op weg naar haar inhuldiging in 1898 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en eindigt met beelden van de inhuldiging van prinses Juliana in 1948, vijftig jaar later.

Makers

De film is in 1979 samengesteld door Ruud van der Kleij, hoofdconservator van het Filmarchief van de RVD.